Τέμπη: Το νέο σκίτσο του “Αρκά” για την πολύνεκρη τραγωδία είναι γροθιά στο στομάχι

Η οδύνη για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, συνοδεύεται από την οργή και την απαίτηση να αποδοθούν οι ευθύνες, σε ένα -κατά πολλούς- προδιαγεγραμμένο έγκλημα.

Η σύγκρουση θα μπορούσε να αποφευχθεί αν λειτουργούσαν οι δικλείδες ασφαλείας, και ένα μεγάλο «γιατί» πλανάται πάνω από τον θρήνο, που το αποτυπώνει στο νέο σκίτσο του για την τραγωδία, ο Αρκάς.

Οι ολιγωρίες των ιθυνόντων έχουν κάνει τον απλό κόσμο να διερωτάται πώς γίνεται εν έτει 2023 και σε μία εποχή που η τεχνολογία έχει αναπτυχθεί τόσο ώστε όλα να είναι αυτοματοποιημένα, τα πάντα να εξαρτώνται από το χέρι ενός ανθρώπου.

Το νέο σκίτσο του Αρκά

Στη νέα του ανάρτηση σήμερα το πρωί, ο καλλιτέχνης, αναφέρεται για τρίτη μέρα στην τραγωδία στα Τέμπη. Η καλημέρα του, είναι σε μαύρο φόντο και από κάτω είναι φωτογραφία με τον κατεστραμμένο συρμό που σχηματίζει ένα Γ, με τον Αρκά να συμπληρώνει τα υπόλοιπα γράμματα, και να ρωτάει «Γιατί;»

Οργή και οδύνη για τους 57 νεκρούς – Πού εστιάζονται οι έρευνες

Πενήντα επτά είναι, έως τώρα, οι νεκροί της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη. Ο αριθμός των αγνοούμενων, που έχει δηλωθεί στην αστυνομία, ανέρχεται στους 56. Για νοσηλεία παραμένουν 48 άτομα, 6 εκ των οποίων σε Μονάδες εντατικής θεραπείας. Η διαφορά αυτή στον αριθμό (με τον εντοπισμό δηλαδή ακόμα ενός νεκρού) υπάρχει γιατί δεν αποκλείεται κάποιος να επέβαινε στο τρένο και να μην δηλώθηκε από συγγενή του.

Οι συγγενείς των αγνοούμενων ξεχειλίζουν από αγανάκτηση και οργή καθώς δύο μέρες μετά την τραγωδία δεν έχει δοθεί μία επίσημη λίστα για τους ανθρώπους που δεν έχουν ακόμα εντοπιστεί, ενώ οι συγγενείς των νεκρών, ζητούν δικαιοσύνη.

Ωστόσο από εδώ και πέρα όποιος από τους επιβάτες δεν ταυτοποιείται με κάποια σορό θα θεωρείται αγνοούμενος

Μετά την επίσημη ταυτοποίηση, οι σοροί θα παραδίδονται στις οικογένειες, έπειτα από την απαιτούμενη διοικητική διαδικασία, π.χ. έκδοση πιστοποιητικών θανάτων .

Πενήντα δύο συγγενείς επιβατών έδωσαν δείγμα DNA ενώ ελήφθησαν 55 δείγματα από σορούς. Οι διασώστες περισυνέλλεξαν περίπου 18 σακούλες με ανθρώπινα μέλη, από τα οποία οι επιστήμονες έλαβαν 26 δείγματα.  Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ακόμα και αν κάποια σορός ήταν αναγνωρίσιμη, η ταυτοποίηση έπρεπε να γίνει με τη μέθοδο DNA .

Σήμερα Παρασκευή (3/3) ξεκινά και το έργο της η αρμόδια επιτροπή που θα προχωρήσει στην διερεύνηση της υπόθεσης, θα μπορέσει να τα εξετάσει. Αντικείμενο της έρευνας θα αποτελέσει η μεγάλη έκρηξη που προκλήθηκε μετά την μετωπική σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών και έχει καταγραφεί σε βίντεο ντοκουμέντο.

Διαβάστε επίσης:

Τέμπη: Ο αστυνομικός που “έσβησε” με τον 15χρονο γιο του – Τα παιχνίδια της μοίρας

Γονείς: “Να παρθούν μέτρα για την ασφάλεια στις σχολικές εκδρομές” – Μαθητικό συλλαλητήριο για τα Τέμπη

Tέμπη: Ραγίζει καρδιές ο πατέρας 28χρονης Eλπίδας – «Ξέρω ότι θα την πάρω στο κουτί» (video)