Θα παραταθεί το κλείσιμο των σχολείων λόγω κορωνοϊού; Τι απαντά η Σοφία Ζαχαράκη

Ένα από τα επίμονα ερωτήματα των γονιών είναι τι θα γίνει με τα κλειστά σχολεία λόγω κορωνοϊού και αν το Υπουργείο Παιδείας προσανατολίζεται σε επέκταση του μέτρου του αναγκαστικού κλεισίματος των σχολείων.

Η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε στο OPEN δήλωσε ότι «Δεν υπάρχει υπόδειξη για περαιτέρω αναστολή της σχολικής χρονιάς. Θα υποθέταμε ότι λογικά θα έχουμε νέα παράταση βέβαια, αν λάβουμε υπ’ όψιν τα όσα λέει η επιστημονική κοινότητα».

Τα 3 σενάρια που εξετάζει το Υπουργείο Παιδείας για την σχολική χρονιά

Μάλιστα, η Υφυπουργός έκανε λόγο για τρία σενάρια για το τι μέλλει γενέσθαι με την σχολική χρονιά

«Υπάρχει μια μεγάλη απουσία των παιδιών από το σχολείο. Είναι το 15ημερο που έχει επιβληθεί σε όλα τα σχολεία, όμως υπάρχουν και σχολεία που λείπουν ήδη μια βδομάδα παραπάνω. Κι εκεί θα πρέπει να φροντίσει ο διδακτικός σύλλογος για την αναπλήρωση της ύλης. Χρειάστηκε και στο παρελθόν να δοθεί παράταση. Είχαν πάρει μέρες από τη Μ. Βδομάδα κι έκαναν μάθημα και κάποια Σάββατα.Επίσης, θα γίνει περικοπή ύλης αν χρειαστεί, παράταση έτους και μετακύλιση των πανελλαδικών εξετάσεων. Όλα είναι υποθετικά, όμως μιλώντας υπεύθυνα είναι σημαντικό να επαναλαμβάνουμε αυτή την ενημέρωση προς τους μαθητές, που αγωνιούν, ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Πρέπει να συνεχίζουν τα παιδιά να διαβάζουν με την ύλη που έχουν και σύντομα θα έχουμε ανακοινώσεις».

Τι θα γίνει με τα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων που έχουν ήδη καταβάλει οι γονείς;

Τέλος, ερωτηθείσα  για το τι θα γίνει με τα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων που έχουν ήδη καταβάλει οι γονείς η Υφυπουργός ανέφερε ότι «σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε βοηθήματα σε όλες τις επιχειρήσεις που πλήττονται. Ωστόσο, (στα ιδιωτικά σχολεία) κάνουν εξ αποστάσεως μάθηση τα παιδιά, δεν έχουν σταματήσει (τη λειτουργία τους)».