Θα χρειαστούν αναμνηστική δόση εμβολίου τα παιδιά 5-11 ετών;

Θα χρειαστούν αναμνηστική δόση εμβολίου τα παιδιά 5-11 ετών;

Απαραίτητη κρίνει ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, μία τέταρτη δόση εμβολίου, προκειμένου να αποτραπεί ένα νέο κύμα κορωνοϊού.

Σε δηλώσεις του στο CBS, ο κ. Μπουρλά σημείωσε πως «έρχονται πολλές παραλλαγές και η Όμικρον ήταν η πρώτη που μπόρεσε να αποφύγει – με επιδέξιο τρόπο – την ανοσολογική προστασία που παρέχουμε. Η προστασία που παίρνουμε από την τρίτη (δόση) είναι αρκετά καλή. Στην πραγματικότητα αρκετά καλή απέναντι στη νοσηλεία και του θανάτους».

Αλλά η προστασία μετά από τρεις δόσεις «δεν είναι τόσο καλή έναντι των λοιμώξεων και δεν διαρκεί πολύ όταν αντιμετωπίζει κάποιος μία παραλλαγή όπως η Όμικρον, διευκρίνισε, επισημαίνοντας πως «Είναι απαραίτητη, μια τέταρτη (δόση) τώρα».

Τι θα γίνει με τα παιδιά 5-11 ετών

Σε ό,τι αφορά στα παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών είναι κατάλληλα για δύο παιδιατρικές δόσεις του εμβολίου Covid-19 της Pfizer, αλλά δεν είναι ακόμη επιλέξιμα για αναμνηστική δόση.

Η Pfizer, ωστόσο, προχωρά σε κλινικές δοκιμές για μια τρίτη δόση σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα.

Αντίστοιχα, για τα παιδιά ηλικία κάτω των 5 ετών, ο Άλμπερτ Μπουρλά διευκρίνισε ότι προς το παρόν δεν είναι επιλέξιμα για εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Αν και αυτό θα μπορούσε να αλλάξει αυτή την άνοιξη, όπως ξεκαθάρισε.

Τα αρχικά δεδομένα σε παιδιά ηλικίας 2 έως 5 ετών έδειξαν ότι δύο δόσεις ενός μικρότερου εμβολίου σε παιδικό μέγεθος δεν έδωσε την αναμενόμενη ανοσία. Ωστόσο παρείχε ανοσία σε μικρότερες ηλικίες και συγκεκριμένα σε μωρά ηλικίας 6 μηνών έως 2 ετών .

Έτσι, η Pfizer αποφάσισε να προσθέσει μια τρίτη δόση σε παιδικό μέγεθος για παιδιά κάτω των 5 ετών στις κλινικές δοκιμές.

Η Pfizer αναμένεται να έχει στοιχεία για τη δοκιμή εμβολίου τριών δόσεων σε παιδιά ηλικίας 6 μηνών έως 5 ετών έως τον Απρίλιο, όπως ανακοίνωσε ο Μπουρλά και εάν εάν εγκριθεί από το FDA και συνιστάται από το CDC, τα εμβόλια για τα παιδιά αυτής της ηλικιακής ομάδας (δηλαδή 6 μηνών έως 5 ετών) μπορεί να ξεκινήσουν ήδη από τον Μάιο.

Ο CEO της Pfizer εξέφρασε την ελπίδα του ότι θα υπάρξει ένα εμβόλιο που θα προστατεύει από την μετάλλαξη Όμικρον και όλες τις άλλες παραλλαγές του SARS-CoV-2 και ο στόχος είναι να δημιουργηθεί «κάτι που μπορεί να προστατεύσει για τουλάχιστον ένα χρόνο», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης:

Νηστίσιμα μπισκοτάκια με μέλι, ταχίνι και ξηρούς καρπούς

Χαμός σε Λύκειο: Με θλαστικό τραύμα μαθητής μετά από επίθεση εξωσχολικών

Κρητικός προσφέρει δωρεάν το σπίτι του για να φιλοξενήσει οικογένεια Ουκρανών