Θέμα ωρών η ανακοίνωση των Βάσεων 2022- Οι πρώτες εκτιμήσεις για το πού θα κινηθούν στις υψηλόβαθμες σχολές

Πανελλήνιες 2022: Αυτές είναι οι ελάχιστες βάσεις εισαγωγής σε πανεπιστήμια

Θέμα ωρών είναι η ανακοίνωση των βάσεων 2022, όπως ανακοίνωσε χθες  η υπουργός Παιδείας Νικη Κεραμέως.

Η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι οι ανακοινώσεις θα γίνουν ως το τέλος της εβομάδας, ωστόσο στο υπουργείο Παιδείας γίνεται αγώνας δρόμου για να ανακοινωθούν ακόμη και σήμερα.

Οι πρώτες εκτιμήσεις για το πού θα κινηθούν στις υψηλόβαθμες σχολές

Τις εκτιμήσεις του για τις βάσεις των φετινών Πανελλαδικών εξετάσεων έκανε μιλώντας στην ΕΡΤ ο σύμβουλος σταδιοδρομίας Στράτος Στρατηγάκης.

Ο ίδιος είπε ότι για πρώτη φορά έχουμε τόσο νωρίς τα αποτελέσματα ενώ μίλησε για δυο παράγοντες που δυσκολεύουν τον προσδιορισμό τους. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «φέτος είχαμε δυο στοιχεία τα οποία μας δυσκόλεψαν πάρα πολύ σε σχέση με τις βάσεις.

Το πρώτο στοιχείο είναι ότι το υπουργείο Παιδείας δεν δημοσίευσε τα συγκεντρωτικά στοιχεία όπως έκανε εδώ και 20 χρόνια άρα δεν ξέρουμε πόσους αριστούχους έχουμε.

Το μόνο που ξέρουμε είναι για παράδειγμα ότι ένα παιδί έγραψε πάνω από 19 στη βιολογία, αλλά δεν ξέρουμε αν αυτό το παιδί έγραψε 12 γλώσσα ή έγραψε 17.

Το δεύτερο καινούριο είναι ότι φέτος τα παιδιά έχουν διαφορετικά μόρια για κάθε τμήμα άρα όπως καταλαβαίνετε ο προσδιορισμός των βάσεων είναι εξαιρετικά δύσκολο έως αδύνατο να γίνει με την επιτυχία που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια».

Αναφερόμενος μεταξύ άλλων στο πρώτο πεδίο ο κ. Στρατηγάκης ανέφερε ότι στη Νομική Αθήνας περιμένουμε η βάση να βρεθεί στα 17.450 μόρια σημειώνοντας μια πτώση 707 μορίων. Στη Θεσσαλονίκη έχουμε ανάλογη πτώση και περιμένουμε 17.100 μόρια . Η ψυχολογία Αθήνας περιμένουμε να βρεθεί στο 17.350 και στη Φλώρινα 15.800 μόρια.

Ο κ. Στρατηγάκης είπε ακόμα ότι τα περισσότερα παιδιά πηγαίνουν προς τα οικονομικά και την πληροφορική θεωρώντας αφενός μεν ότι είναι πιο εύκολος δρόμος κι αφετέρου είναι ένας δρόμος που υπόσχεται επαγγελματική αποκατάσταση και καλά χρήματα με αποτέλεσμα οι θεωρητικές και οι θετικές σχολές να χάνουν παιδιά

Πώς θα δουν τα αποτελέσματα οι υποψήφιοι

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου https://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας:

α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και

β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα – Πατρώνυμο – Μητρώνυμο).

Επίσης, για δεύτερη φορά φέτος, οι υποψήφιοι που είχαν αιτηθεί στην ειδική εφαρμογή του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης gov.gr, θα λάβουν τα αποτελέσματα εισαγωγής στο Τμήμα επιτυχίας και με γραπτό μήνυμα SMS στο κινητό τους τηλέφωνο.

Παράλληλα, όπως και κάθε περασμένη χρονιά, τα αποτελέσματα αποστέλλονται ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους, για να εκτυπωθούν καταστάσεις των επιτυχόντων και να αναρτηθούν στα Λύκεια.

Διαβάστε επίσης:

17χρονος μαθητής από την Κρήτη αναδείχθηκε δεύτερος στον παγκόσμιο διαγωνισμό της Microsoft!

Συναγερμός στο Γαλαξίδι: Βρέθηκε χειροβομβίδα έξω από παιδικό σταθμό

Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων: O 16χρονος Γιάννης Γκάρτσιος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο τριπλούν

Αν τραβάτε βίντεο με τα μικρά σας στο TikTok, δείτει τι συνέβη σε 3χρονη – Μία περίπτωση που προκαλεί σοκ