Υποκλινόμαστε στη Γεωργιέλλη: Παρά την πρόσφατη απώλεια του μπαμπά της, “‘εσκισε” στις εξετάσεις με 19.175 μόρια!

Η Γεωργιέλλη είναι η μοναχοκόρη και το μονάκριβο παιδί του Γιάννη Σηφογιαννάκη και της Δέσποινας Μαστοράκη.

Ένα ευγενικό, ευαίσθητο, καλοαναθρεμμένο κορίτσι που από πολύ μικρή ηλικία ήταν ασυνήθιστα συνειδητοποιημένο, με συγκριμένους στόχους, επιμελής και συνεπής στις μαθητικές της υποχρεώσεις, ταπεινή και πάντα πρόσχαρη και χαμογελαστή γιατί «δεν της άρεσε να στενοχωρεί τους ανθρώπους γύρω της».

Ξεκίνησε συστηματικά την προετοιμασία της για τις Πανελλήνιες από πέρυσι. Μεγάλος αγώνας και θυσίες, με θερμούς συμπαραστάτες τους γονείς της και τους δασκάλους της τονίζει το rethemnosnews.gr.

Βρήκε τη δύναμη ν’ αριστεύσει μετά την τραγική απώλεια του πατέρα της

Από το Γενικό Λύκειο πήγε στο 1ο ΕΠΑΛ διότι η Σχολή προτίμησης της είχε πολύ υψηλή βάση. Εγερτήριο στις 5 τα χαράματα, διάβασμα , σχολείο φροντιστήριο, διάβασμα και λίγος ύπνος, ήταν το καθημερινό της πρόγραμμα. Η εγγενής δυσκολία της στην ορθογραφία και η υποχρέωση της εκτός από γραπτές εξετάσεις να δίνει και προφορικές, καθιστούσαν τον προσωπικό της αγώνα ακόμη πιο απαιτητικό. Δεν διαμαρτυρήθηκε ποτέ.

Λίγους μήνες πριν τις Πανελλήνιες, ο μπαμπάς της «έφυγε» αιφνίδια από τη ζωή. Το πλήγμα ήταν τόσο ισχυρό που υπήρξαν στιγμές που σκέφτηκε να τα παρατήσει. Χάρη στην υποστήριξη της μητέρας της που ουδέποτε την πίεσε και τη συμπαράσταση των δασκάλων της, συνέχισε την προσπάθεια, αφού μεσολάβησε ένα χρονικό διάστημα πένθους και ανασφάλειας.

Με 19.175 μόρια βάζει πλώρη για την Νοσηλευτική

Έδωσε γραπτές πανελλήνιες εξετάσεις στο Ρέθυμνο και προφορικές στα Χανιά. Η Γεωργιέλλη Σηφογιαννάκη συγκέντρωσε 19.175 μόρια. Περνά σε όποια Σχολή του 3ου Επιστημονικού Πεδίου επιθυμεί.

Εκείνη επιθυμεί τη φοίτηση της στη Τμήμα Νοσηλευτικής του ΕΛΜΕΠΑ.  Η περίπτωση τη Γεωργιέλλης δεν είναι η μοναδική. Είναι όμως σπάνια. Και σίγουρα είναι ικανή να εμπνεύσει τους νέους μας στην επιδίωξη της αριστείας.

Διαβάστε επίσης:

Ονειρεύτηκα έναν “οδηγό παιδιού” από τη γέννησή του μέχρι την πρώτη μέρα στο σχολείο -και τώρα τον έχω!

Πόνος και θλίψη στην κηδεία της 14χρονης Ελένης – Την έντυσαν νύφη σε λευκό φέρετρο και την έραναν με λουλούδια (video)

Τα αλλάζει η Πισπιρίγκου για το θάνατο της Ίριδας – Ποια εκδοχή των γεγονότων δίνει άλλη διάσταση στην δολοφονία (video)

Ισπανοί μαθητές βρέθηκαν στην Κομοτηνή και μάγεψαν με τα τρισδιάστατα έργα τους (εικόνες)