Τα αλλάζει η Πισπιρίγκου για το θάνατο της Ίριδας – Ποια εκδοχή των γεγονότων δίνει άλλη διάσταση στην δολοφονία (video)

Πάτρα: Πώς το πανάκι οδηγεί στον θάνατο της Ίριδας -Το έγγραφο που περιέγραφε το εύρημα (εικόνα)

Ασφυκτικός ήταν ο θάνατος της Μαλένας και της Ίριδας σύμφωνα με το επίσημο πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη-Καλογρηά. Οι εκδορές στην Μαλένα και οι κακώσεις στην Ίριδα έγιναν όταν τα παιδιά ήταν εν ζωή.

Oι ιατροδικαστές εφόσον απέκλεισαν το ενδεχόμενο παθολογικής αιτίας θανάτου και επιβεβαίωσαν την επίδραση εξωτερικού παράγοντα έπρεπε να εξετάσουν τρεις περιπτώσεις. Τα μηχανικά, ηλεκτρικά κ.α. αίτια, τη δηλητηρίαση αλλά και τον στερητικό μηχανισμό θανάτου δηλαδή το ενδεχόμενο ασφυξίας.

Η περίπτωση της Μαλένας

Το πόρισμα αναφέρει πως ο θάνατος της Μαλένας δεν προήλθε από ηπατική ανεπάρκεια και πως δεν υπάρχει καμία σχετική ένδειξη επ’αυτού.

Συγκεκριμένα το πόρισμα λέει πως «οι εκδορές είναι πρόσφατες, εν ζωή γενόμενες, χρώματος ερυθρού, χωρίς στοιχεία απορρόφησης.»

Σύμφωνα με τους ιατροδικαστές απομακρύνεται η πιθανότητα να προήλθαν οι εκδορές από το ίδιο το παιδί καθώς από το φωτογραφικό υλικό προκύπτει πως τα νύχια του ήταν κομμένα κοντά.

Επίσης θεωρούν οι ιατροδικαστές πως οι άνω εκδορές «δεν είναι συμβατές με πρόκλησή τους κατά τη διάρκεια της ανάνηψης κατά την οποία σύμφωνα με το ιατρικό ιστορικό το παιδί ήταν άσφυγμο, απνοϊκό, χωρίς ζωτικά σημεία, νεκρό.

Το πόρισμα αναφέρει πως οι εκδορές είναι «ερυθρές και με στοιχεία αιμορραγικής διάθεσης και ως εκ τούτου είναι συμβατές με πλήρη αντίθεση εν ζωή και όχι προκληθείσες μεταθανάτια οπότε θα στερούντο αιμορραγικών διηθήσεων».

Η περίπτωση της Ίριδας

Για τις κακώσεις που έφερε η Ίριδα κάνει λόγο το πόρισμα αναφέροντας πως «από το φωτογραφικό υλικό που μας ετέθη υπόψη προκύπτουν κακώσεις κατά το στοματικό βλεννογόνο – άνω χείλος του στόματος αριστερά της μεσότητας ενώ δίδεται η εντύπωση δύο εκδορών στη βάση του αριστερού ρώθωνα. Οι ως άνω κακώσεις παρέχουν χαρακτήρες αιμορραγικής διήθησης δηλαδή είναι εν ζωή γενόμενες κακώσεις.»

Σύμφωνα με τα έγγραφα του ΕΚΑΒ, το βρέφος ήταν ήδη νεκρό κατά την ανεύρεση και έτσι οι κακώσεις αυτές δεν μπορεί να έγιναν κατά τη διάρκεια της ανάνηψης σύμφωνα με τους ιατροδικαστές.

Τα αλλάζει πάλι η Πισπιρίγκου για το θάνατο της Ίριδας

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής Τ-LIVE του ALPHA η Ρούλα Πισπιρίγκου μιλώντας στην  κλινική παιδοψυχολόγο Δέσποινα Σαββόγλου που ορίστηκε πραγματογνώμονας της υπόθεσης έδωσε μια νέα διάσταση στις συνθηκες θανάτου της Ίριδας. 

Όπως είπε χαρακτηριστικά η Ρούλα η αδερφή της Δήμητρα όταν σήκωσε την άτυχη Ίριδα από την κούνια και την έφερε στη κουζίνα είχε μισάνοιχτα τα μάτια και έβγαζε ήχους από το στόμα. 

«Πήγα να φτιάξω την κρέμα και είπα στη Δήμητρα ‘ετοίμασέ την και φέρε την να την ταΐσω. Και μου έφερε ένα παιδί μπλε… Και μου λέει ‘τι έπαθε;’. Μου έπεσαν όλα, μου κόπηκαν τα πόδια και ήταν εκεί και με κοίταγε. Τα ματάκια της μισάνοιχτα και έκανε έναν ήχο με το στόμα της, σαν να ξεφυσούσε», φέρεται να είπε η Ρούλα Πισπιρίγκου. Υπενθυμίζεται ότι η Δήμητρα Πισπιρίγκου στην κατάθεσή της ισχυρίστηκε ότι το παιδί δεν ανάσαινε όταν το βρήκε στην κούνια του, τη μοιραία εκείνη ημέρα.

Δείτε το απόσπασμα με τα όσα ισχυρίζεται η Πισπιρίγκου

Τι έλεγε η Ρούλα για την ώρα θανάτου της Ίριδας…

Tι έλεγε η αδερφή της Δήμητρα

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Έκκληση για νεαρή μητέρα άνεργη με σοβαρή ασθένεια – Τι χρειάζεται το 13 μηνών μωράκι της

Ισπανοί μαθητές βρέθηκαν στην Κομοτηνή και μάγεψαν με τα τρισδιάστατα έργα τους (εικόνες)

Μύκονος: 35χρονος έταζε πολυτελείς διακοπές σε ανήλικη για να την εκδίδει – Πώς την παρέσυρε

Ευτυχισμένος μπαμπάς ο Πύρρος Δήμας για φαγητό μαζί με τα παιδιά του (εικόνα)