Ισπανοί μαθητές βρέθηκαν στην Κομοτηνή και μάγεψαν με τα τρισδιάστατα έργα τους (εικόνες)

Ισπανοί μαθητές βρέθηκαν στην Κομοτηνή και μάγεψαν με τα τρισδιάστατα έργα τους (εικόνες)

Το Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής φιλοξενεί από τις 30 Ιουνίου 18 μαθητές και 5 εκπαιδευτικούς από το IES LOS CERROS (σχολείο από την Ubeda Ισπανίας), μέχρι και τις 02 Ιουλίου, προκειμένου για να υλοποιήσει εκπαιδευτικές δράσεις αξιοποιώντας τις δυνατότητες ενός τρισδιάστατου εκτυπωτή.

Στις δράσεις θα μετέχουν 14 μαθητές και 6 καθηγητές του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής που με τη συνεργασία των εκπαιδευτικών και μαθητών από το σχολείο της Ισπανίας, θα κατασκευάσουν στον τρισδιάστατο εκτυπωτή μινιατούρες διάφορων μουσικών οργάνων, καθώς και το «Σπαθί» που είναι κεντρικό ηρώο της πόλης.

Ήδη το σχολείο της Ισπανίας έχει εκτυπώσει τρισδιάστατα το ρολόι της Κομοτηνής, κάτι που θα κάνει και το Μουσικό Σχολείο.  Την Πέμπτη το Μουσικό υποδέχτηκε με μουσική το σχολείο από την Ισπανία με παραδοσιακά τραγούδια της Θράκης, όπως και άλλες μελωδίες.

γνωριμια με τισ ομορφιεσ τησ πολησ

Μιλώντας για την όλη δράση και το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ο υποδιευθυντής του σχολείου Φώτης Φωτιάδης δήλωσε πως «το σχολείο συμμετέχει στο STEM 3.0 του e-Twinning που είναι μια πλατφόρμα που οι εκπαιδευτικοί συνεργάζονται χωρίς να υπάρχει χρηματοδότηση. Το σχολείο μας αιτήθηκε μέσω του προγράμματος να παραλάβει ένα τρισδιάστατο εκτυπωτή με την προϋπόθεση να συνεργαστεί εξ αποστάσεως με ένα σχολείο από την Ευρώπη. Βρήκαμε το συγκεκριμένο σχολείο που είχε χρηματοδότηση για να πάει κάπου στην Ευρώπη και να επιμορφώσει για τους τρισδιάστατους εκτυπωτές. Ήταν μια πολύ επιτυχημένη συνεργασία γιατί καταφέραμε να φέρουμε ένα σχολείο με εμπειρία στους τρισδιάστατους εκτυπωτές, ώστε να επιμορφώσει το Μουσικό».

Όπως ο ίδιος πληροφόρησε με αφορμή τον τρισδιάστατο εκτυπωτή οι Ισπανοί θα γνωρίσουν τον τόπο μας, καθώς θα επισκεφτούν την Αρωγή, το Φανάρι και την Ξάνθη, όπως και άλλες περιοχές.

Παράλληλα να σημειωθεί πως στο πρόγραμμα περιελήφθησαν και δράσεις σχετικές με τα παραδοσιακά παιχνίδια των δύο χωρών, τα παραδοσιακά τραγούδια και τους παραδοσιακούς χορούς πέραν των επισκέψεων.

Διαβάστε επίσης:

Ονειρεύτηκα έναν “οδηγό παιδιού” από τη γέννησή του μέχρι την πρώτη μέρα στο σχολείο -και τώρα τον έχω!

«Μαλένα και Ίριδα είχαν βασανιστικό θάνατο για πέντε λεπτά – Μπορούσε να κάνει πίσω και τα παιδιά να σωθούν»

Πάτρα: Έκκληση για νεαρή μητέρα άνεργη με σοβαρή ασθένεια – Τι χρειάζεται το 13 μηνών μωράκι της