Πανελλήνιες 2022: Τα δίδυμα που αρίστευσαν και απέδειξαν ότι μπορούν να πετύχουν κάθε τους στόχο

Μπορεί οι φετινές Πανελλήνιες να χαρακτηρίζονται από μία “συρρίκνωση” στον αριθμό των αριστούχων, υπάρχουν όμως και περιπτώσεις όπου οι υποψήφιοι συγκέντρωσαν πολύ υψηλές βαθμολογίες, φτάνοντας στις πρώτες θέσεις πανελλαδικά.

Τα δίδυμα που αρίστευσαν και απέδειξαν ότι μπορούν να πετύχουν κάθε τους στόχο

Μέσα από τη στήλη μας έχουμε αναδείξει πολλές ιστορίες υποψηφίων που “σάρωσαν” στις βαθμολογίες, οι κόποι τους επιβραβεύτηκαν και το όνειρο της εισαγωγής στην σχολή της επιθυμίας τους απέχει μια ανάσα από την εκπλήρωσή του.  Σήμερα σας παρουσιάζουμε τις ιστορίες επιτυχίας και αριστείας δίδυμων αδερφών από όλη την Ελλάδα που θριάμβευσαν στις Πανελλήνιες και έχουν βάλει πλώρη για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Κρήτη: Ιωάννης και Αριάδνη Κουτσουράκη

Ο Ιωάννης και η Αριάδνη Κουτσουράκη, δίδυμα από το Ηράκλειο Κρήτης, γεννήθηκαν μαζί, μεγάλωσαν, προετοιμάστηκαν για τις πανελλήνιες εξετάσεις και αρίστευσαν.

Ο Ιωάννης  με βαθμό 18.53 και η δίδυμη αδελφή του, Αριάδνη, με 18.05, σε όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας τους, είχαν ο ένας τον άλλο στο πλευρό τους και αυτό τους βοήθησε σημαντικά, δεν ήταν, όμως, στην ίδια τάξη. Όπως αναφέρει το cretalive.gr, ακολούθησε τις Επιστήμες Υγείας και θέλει να σπουδάσει Ιατρική (18.525 μόρια), στο Ηράκλειο ή τη Θεσσαλονίκη, είναι ένα πεδίο που τον ενδιαφέρει από μικρή ηλικία. Αρχικά, του άρεσε η Οδοντιατρική αλλά στην πορεία έβαλε στο πλάνο του και την Ιατρική. Του αρέσει το γεγονός ότι του δίνεται η δυνατότητα να βοηθήσει άλλους ανθρώπους ενώ προσφέρει και πολλές επαγγελματικές ευκαιρίες.

Το πιο σημαντικό στοιχείο της προετοιμασίας θεωρεί πως είναι το διάβασμα, χρειάζεται αρκετή μελέτη ενώ βοηθάει η καλή ψυχολογία και να μην έχεις άγχος την ώρα της εξέτασης.

Η Αριάδνη, αρχικά, είχε ως στόχο το Μαθηματικών, όμως, σκέφτεται να δηλώσει το Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ (18120 μόρια) στο ΑΠΘ, είναι ένα Τμήμα που της έχουν προτείνει και η ίδια βρίσκει ενδιαφέρον.

Αριάδνη Κουτσουράκη

Είχε πρόγραμμα, στερήθηκε βόλτες με φίλους και έμεινε πολύ αφοσιωμένη στον στόχο της.

Πάτρα: Μαρία και Γεωργία Κοτίκα

Οι Πατρινές δίδυμες Μαρία και Γεωργία Κοτίκα κατάφεραν να συγκεντρώσουν υψηλές βαθμολογίες στις πανελλήνιες εξετάσεις και όπως είναι φυσικό απολαμβάνουν την… δίδυμη επιτυχία τους. Η Μαρία συγκέντρωσε 18730 μόρια ενώ η  Γεωργία 17720 μόρια “Είμαστε πολύ χαρούμενες γιατί μετά από τα χρόνια του Λυκείου θα έρθουν τα χρόνια των σπουδών μας στο Πανεπιστήμιο. Η χαρά μας είναι και χαρά των γονιών μας και των φροντιστών. Τους ευχαριστούμε πολύ για ό,τι έκαναν για μας” δήλωσαν στο thebest.gr.

Πάτρα: Γεώργιος και Παναγιώτης Τζανάτος

Ο Γιώργος συγκέντρωσε 18.560 μόρια ενώ ο Παναγιώτης 17.680 μόρια. «Είμαστε χαρούμενοι για την επιτυχία μας, προσπαθήσαμε πολύ και αυτή τη στιγμή νιώθουμε χαρά και δικαίωση για τους κόπους μας. Ήταν μια προετοιμασία με πολύ διάβασμα, και πολλά διαγωνίσματα τόσο στο φροντιστήριο όσο και στο σχολείο (Πρότυπο Γενικό Λύκειο Πατρών). Ευχαριστούμε όσους μας συμπαραστάθηκαν.” δήλωσαν στο thebest.gr.

Διαβάστε επίσης:

Είδηση σοκ στο κέντρο της Αθήνας: Πατέρας προσπάθησε να πνίξει το παιδί του

Τραγωδία στον Βόλο: Νεκρό 14χρονο κορίτσι που έπεσε στο μπάνιο του σπιτιού του

“Της έλεγε σε παρακαλώ και την είχε πιάσει από το λαιμό. Κατάλαβε ότι είχε φύγει από τη ζωή”