Πανελλήνιες 2022: Η Πηγή με 18.530 μόρια αρίστευσε στην Πάτρα και ο Αλέξανδρος με τρία 20αρια ετοιμάζεται για Ιατρική

Πανελλήνιες 2022: Η Πηγή με 18.530 μόρια αρίστευσε στην Πάτρα και ο Αλέξανδρος με τρία 20αρια ετοιμάζεται για Ιατρική

Την επιτυχία της στις Πανελλήνιες 2022 απολαμβάνει η Πατρινή Πηγή Ζαβέρδα που κατάφερε να συγκεντρώσει 18.530 μόρια  στο 3 Επιστημονικό πεδίο: επιστήμες υγείας και ζωής.

«Μετά από πολύ μεγάλη προσπάθεια και πολλές θυσίες αισθάνομαι ότι δικαιώθηκαν οι κόποι μου. Από μικρή στόχευα την Ιατρική σχολή, οπότε γνώριζα ότι το συγκεκριμένο αποτέλεσμα επιτεύχθηκε από συστηματικό διάβασμα όλων των προηγούμενων σχολικών χρόνων.

Η συγκεκριμένη κατάκτηση ηταν επίσης πιο δύσκολη ,δεδομένου ότι έζησα δυο χρόνια στο εξωτερικό και βίωσα, όπως και όλοι οι υπόλοιποι μαθητές δυο καραντίνες.

Όμως όταν κάποιος επιθυμεί κάτι στη ζωή του είναι βέβαιο ότι θα βρει τον τρόπο να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και να δώσει τον καλύτερό του εαυτό.

Ευχαριστώ πολύ την οικογένεια μου και τους καθηγητές μου που στάθηκαν δίπλα μου σε αυτή τη δύσκολη εμπειρία και εύχομαι καλή επιτυχία στους μαθητές που αγωνίζονται για την επίτευξη του στόχου τους.» αναφέρει στο thebest.gr 

Από τους πρώτους των πρώτων στις πανελλαδικές με 19.580 μόρια

Έχοντας συγκεντρώσει 19.580 μόρια, ο Αλέξανδρος Αλεξανδρόπουλος από το Ηράκλειο, συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πρώτους των πρώτων των πανελλαδικών εξετάσεων. Στόχος του από μικρός ήταν η Ιατρική όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και το γεγονός ότι τα κατάφερε, του δίνει μεγάλη χαρά.

«Ήταν μια μεγάλη προσπάθεια που ξεκίνησε από το δημοτικό κιόλας. Για το λόγο αυτό θέλω να ευχαριστήσω όχι μόνο τους γονείς μου που υπήρξαν το παράδειγμα μου, αλλά και δασκάλους και καθηγητές που μέχρι σήμερα με στήριξαν και με βοήθησαν να πετύχω το στόχο μου» ανέφερε ο Αλέξανδρος, που ακόμη δεν έχει αποφασίσει σε ποια πόλη της Ελλάδας θέλει να φοιτήσει, αν και βρίσκεται ανάμεσα στην Αθήνα και το Ηράκλειο.

Με τρία 20αρια ετοιμάζεται για την Ιατρική

Γιος γιατρών που εργάζονται σε Κέντρο Υγείας της ενδοχώρας του νησιού, ο Αλέξανδρος κατάφερε να γράψει 20 στη Βιολογία, 20 στη Φυσική , 20 στη Χημεία και 17,9 στην έκθεση, ενώ όσον αφορά το μυστικό της επιτυχίας, ο ίδιος είπε ότι αυτό αν υπάρχει, σχετίζεται με το πόσο οργανωμένος είναι ο μαθητής.

«Δεν είναι απαραίτητο ότι ένας μαθητής θα γράψει άριστα, αν είναι όλη την ώρα πάνω από ένα βιβλίο.

Το ζητούμενο είναι να κάνει παραγωγικό διάβασμα, να έχει σωστό πρόγραμμα και να φροντίζει να είναι και ίδιος καλά με αυτό που κάνει.

Εγώ μέχρι τον περασμένο Απρίλιο συμμετείχα κανονικά στους αγώνες και τις προπονήσεις της ομάδας μου στο μπάσκετ και αυτό με έκανε να νιώθω πολύ καλά, κατά ένα τρόπο με βοηθούσε να επιμείνω στο στόχο μου.

Ούτε τις παρέες μου και τις εξόδους μου στερήθηκα. Είχα φτιάξει ένα πρόγραμμα που τα περιείχε όλα» ανέφερε ο Αλέξανδρος που δηλώνει έτοιμος για την έναρξη των σπουδών του και με χαρά λέει ότι αν οι συνθήκες το επιτρέψουν, θα ήθελε να έχει μια Ακαδημαϊκή καριέρα στο χώρο της Ιατρικής.

 

Διαβάστε επίσης:

Πανελλήνιες 2022: Η 48χρονη μητέρα και νοσηλεύτρια σάρωσε στη βαθμολογία και ετοιμάζεται για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου!

Πανελλήνιες 2022: Πολύτεκνη μητέρα από την Κρήτη αρίστευσε χωρίς φροντιστήριο – Τα όνειρα για το Πολυτεχνείο

“Τζωρτζίναααα…κοίτα τη μαμά”: Η Πισπιρίγκου βιντεοσκοπεί το παιδί εν μέσω κρίσης – Τα μάτια “δείχνουν” τη κεταμίνη (video)

Οι ζωγραφιές της Τζωρτζίνας “πρόδωσαν” την Πισπιρίγκου και αποκάλυψαν όσα η 9χρονη ήθελε να πει αλλά δεν μπορούσε

 

Ροή Ειδήσεων