Θεσσαλονίκη: Σε τραγική κατάσταση άλλες 4 παιδικές χαρές – Επικίνδυνες για τα παιδιά (εικόνες+video)

Θεσσαλονίκη: Σε τραγική κατάσταση άλλες 4 παιδικές χαρές - Επικίνδυνες για τα παιδιά (εικόνες)

Στον απόηχο του σοκαριστικού τραυματισμού 8χρονης που ακρωτηριάστηκε σε παιδική χαρά στην Θεσσαλονίκη, κι άλλες έρχονται να προστεθούν στη λίστα των ελέγχων που αναμένεται να πραγματοποιηθούν από τους αρμόδιους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ThessToday.gr, αποκαλύπτεται, πως οι παιδικές χαρές είναι βανδαλισμένες με γκράφιτι, δύο από αυτές είναι κλειστές ενώ σε άλλες δύο οι κατασκευές έχουν υποστεί πιο σοβαρές ζημιές με αποτέλεσμα είτε να έχουν απομακρυνθεί από τον χώρο είτε να παραμένουν ακόμη στο σημείο.

Γονείς και κάτοικοι εξέφρσαν τη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός, ότι οι συγκεκριμένες είναι παραμελήμενες από τον Δήμο ενώ καθημερινά παίζουν δεκάδες παιδιά με μεγάλο κίνδυνο να τραυματιστούν όπως και συνέβη με το 8χρονο κορίτσι.

Μπορεί όλες οι παιδικές χαρές να έχουν την ανάλογη πιστοποίηση στην είσοδό τους από τον δήμο για την καταλληλότητα και την ασφάλειά τους, ωστόσο, όπως φαίνεται και στις παρακάτω εικόνες του ThessToday.gr σε ορισμένες εντοπίζονται προβλήματα παρά τους τακτικούς ελέγχους που γίνονται.

Σφραγισμένες παιδικές χαρές

Στην περιοχή της Άνω Τούμπας υπάρχουν αυτήν τη στιγμή δύο σφραγισμένες παιδικές χαρές. Ειδικότερα, στον έναν υπαίθριο χώρο όπου βρίσκεται πίσω από την εκκλησία της Αγίας Μαρίνας έχουν μπει λουκέτα και κορδέλες καθώς η τσουλήθρα εντός του χώρου έχει καταστραφεί. Λείπουν τα ξύλινα σκαλοπάτια και στα άκρα της τα ξύλα έχουν σαπίσει.

Λίγο παρακάτω, στην οδό Τυρολόης, το λουκέτο στην παιδική χαρά κρατά εδώ και δύο χρόνια όπως δήλωσαν και κάτοικοι της περιοχής. «Ο λόγος οφείλεται στην χαλασμένη τσουλήθρα που κουνιέται δεξιά και αριστερά και δεν έχει αντικατασταθεί με αποτέλεσμα να είναι σφραγισμένη για περίπου δύο χρόνια», σχολιάζουν οι κάτοικοι ενώ στη συνέχεια δήλωσαν ότι τα παιδιά έχουν την επιθυμία να παίξουν αλλά δυστυχώς λόγω της ακαταλληλότητας δεν μπορούν.

Συνελήφθη προϊστάμενος του δήμου για το ατύχημα

Υπενθυμίζεται ότι μετά το σοκαριστικό ατύχημα του 8χρονου κοριτσιού στο Πάρκο Φωκά, στη Νέα Παραλία του οποίου αποκολλήθηκε το δάχτυλο κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού σε τσουλήθρα και τη μήνυση κατά παντός υπευθύνου από τους γονείς του στις αστυνομικές αρχές, ο δήμος Θεσσαλονίκης έδωσε εντολή για επιπλέον σαρωτικούς ελέγχους σε όλες τις παιδικές χαρές που βρίσκονται στα διοικητικά όριά του.

Για το ατύχημα του 8χρονου παιδιού συνελήφθη ο 62χρονος Προϊστάμενος διεύθυνσης κατασκευών και συντήρησης του τμήματος συντήρησης δημοτικών κτηρίων του δήμου Θεσσαλονίκης ο οποίος παρουσιάστηκε αυτοβούλως στο αστυνομιό τμήμα και αφέθηκε ελεύθερος με τον εισαγγελέα να διατάζει έρευνα για το περιστατικό.

Δείτε εικόνες και βίντεο:

Πηγή: ThessToday.gr

Διαβάστε επίσης:

Ακρωτηριασμός 8χρονης: Η πρώτη σύλληψη για το ατύχημα στην παιδική χαρά είναι γεγονός – «Το παιδί πονάει»

Θεσσαλονίκη: Κόπηκε το δάχτυλο 8χρονης που έκανε τσουλήθρα σε παιδική χαρά

Βοηθήστε κι εσείς ένα παιδί που έχει χάσει τη μαμά του να λάβει τη στήριξη που χρειάζεται