H κατάθεση της Δήμητρας Πισπιρίγκου για τον θάνατο της Ίριδας έχει πολλά κενά, αντιφάσεις και απόκρυψη γεγονότων

Πολλά ερωτηματικά έχουν προκύψει, και τα οποία καλούνται να απαντήσουν οι αρχές, αναφορικά με τον θάνατο της 6 μηνών Ιριδας, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή ενώ ήταν στο σπίτι μόνο με τη μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου, τη μικρή Τζωρτζίνα και την αδελφή της μητέρας, Δήμητρα Πισπιρίγκου. Οι αντιφάσεις μεταξύ των μαρτύρων προβληματίζουν και η ακριβής ώρα θανάτου παραμένει ακόμα και σήμερα μυστήριο.

Γιατί υπάρχει τόσο μυστήριο γύρω από την ώρα θανάτου;

Ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης μίλησε στην εκπομπή”Κοινωνία Ώρα ΜEGA” για τον θάνατο της Ίριδας, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως η δηλωθείσα ώρα θανάτου του παιδιού διαφέρει από την πραγματική.

“Η τυπική ώρα θανάτου που συμπληρώνεται στο νοσοκομείο είναι η ώρα που σταματάει η διαδικασία της ανάνηψης. Η πραγματική ώρα θανάτου θέλει προσωπική μελέτη και κρίση των στοιχείων. Αναφέρουν ένα παγωμένο σώμα, δεν αναφέρουν πτωματικές υποστάσεις, δεν υπάρχει μυική ακαμψία, συνεπώς όλα αυτά πρέπει να συνεκτιμηθούν. Το ορθό είναι να ξέρουμε την ακριβή θερμοκρασία του πυρήνα του σώματος. Εάν κρίνουμε ότι οι διασώστες του ΕΚΑΒ έχουν μία σχετική εμπειρία και ξέρουν εάν ακουμπήσουν ένα σώμα να υπολογίσουν τη θερμοκρασία, τότε υπολογίζουμε ότι έχει χαθεί τουλάχιστον ένας βαθμός Κελσίου”, ανέφερε αρχικά.

“Από τη στιγμή που δεν υπάρχει μυική ακαμψία, που ξεκινά να δημιουργείται μετά από 3 ώερες, μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ενδεχομένως ο θάνατος να έχει επέλθει μία ωρα περίπου πριν τη δηλωθείσα ώρα, είναι μία εκτίμηση με επιφύλαξη. Οι ΕΚΑΒίτες πειργράφουν ότι το σώμα του παιδιού ήταν ψυχρό τη στιγμή που το βρήκαν και στο σπίτι έφτασαν 11.35″, συμπλήρωσε.

Οι αντιφάσεις της Δήμητρας Πισπιρίγκου – Στο φως η κατάθεσή της

Το φως της δημοσιότητας βλέπει η κατάθεση της αδελφής της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρας, η οποία βρήκε νεκρή την Ίριδα και σύμφωνα με τις αρχές έχει πέσει σε πολλές αντιφάσεις.

Αναλυτικά, είπε στην πρώτη της κατάθεση στις αστυνομικές αρχές όταν πέθανε το μωρό: “Περί ώρα 11.30 της σήμερα 21/3/2022 η αδελφή μου και μητέρα του παιδιού, μου ζήτησε να πάω να ξυπνήσω το μωρό για να το ταΐσουμε και μετά να πάμε βόλτα.

Μπήκα στο δωμάτιο και πιάνοντας το χεράκι του το ένιωσα παγωμένο. Ενστικτωδώς τότε έπιασα το στήθος του και τότε κατάλαβα ότι δεν ανασαίνει”.

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου δεν ανέφερε πουθενά στην κατάθεσή της αυτό που είπε αργότερα ότι η Ίριδα είχε ξυπνήσει στις 7.30 το πρωί και πήγαν και την είδαν.

Η Τζωρτζίνα είδε την Ίριδα νεκρή;

Αντιφάσεις όμως υπάρχουν και ως προς το αν η Τζωρτζίνα είδε το μωρό νεκρό, καθώς στην αρχή είχε πει ότι το μωρό το είχε δει η μικρή, ενώ στη συνέχεια δήλωσε ότι δεν το είδε ποτέ και δεν ξύπνησε ποτέ. Επιπλέον, αν και στην αρχική της κατάθεση είχε σημειώσει ότι βρήκε την Ίριδα νεκρή στις 11:30, μετά δήλωσε ότι το βρήκε στις 10:45 και το ερώτημα που προκύπτει είναι αν τελικά τη βρήκε στις 10:45, γιατί κάλεσαν το ΕΚΑΒ μια ώρα αργότερα.

“Τρέχοντας πήγα στην κουζίνα και φώναξα στην αδερφή μου για βοήθεια. Ξεκίνησα κατευθείαν Κάρπα και τεχνητή αναπνοή και ζήτησα από την αδερφή μου να έρθει και αυτή να με βοηθήσει για να καλέσω το ΕΚΑΒ.

Ώρα 11.37 κάλεσε το ΕΚΑΒ και ώρα 11.42 παρελήφθη από τη μονάδα για μεταφορά για μεταφορά στο νοσοκομείο. Όλο αυτό το λίγο χρονικό διάστημα τόσο εγώ όσο και η αδελφή μου κάναμε συνεχώς μαλάξεις στο μωρό, καθώς και τεχνητή αναπνοή.

Στο Καραμάνδειο νοσοκομείο Πατρών που μεταφέρθηκε το παιδί δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Δεν μπορώ να φανταστώ την αιτία που πέθανε το μωρό. Δεν μπορώ να καταλογίσω κάπου ευθύνη”, σημείωσε στην πρώτη της κατάθεση η Δήμητρα Πισπιρίγκου.

“Πώς βρέθηκε το πανάκι στο στόμα της Ίριδας;”

Την ανάγκη να δοθούν απαντήσεις σε καυτά ερωτήματα, σχετικά με το θρίλερ της Πάτρας, υπερτονίζει ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων που αναφέρθηκε και στο ματωμένο πανάκι που βρέθηκε δίπλα στο νεκρό μωρό. “Στο εσωτερικό του στόματος του βρέφους εντοπίστηκε μια μικρή πληγή. Παράλληλα έχουμε και ένα πανάκι, που αρχικά ήταν πειστήριο. Η ίδια η μητέρα, αλλά και η θεία, είπαν ξεκάθαρα ότι αυτό το πανάκι είχε αίμα. Το αίμα από πού προέρχεται; Αιμορραγούσε από κάπου το παιδί; Κι αν αιμορραγούσε από το στόμα, πώς βρέθηκε το πανάκι στο στόμα του παιδιού;” αναρωτήθηκε ο Γρηγόρης Λέων.

“Είναι πιθανό λόγω του πνευμονικού οιδήματος, οι πνεύμονες να εκκρίνουν αιματηρό υγρό. Ωστόσο, αυτό το υγρό θα πρέπει να βγει από τον οργανισμό μέσω της μύτης ή του στόματος. Και εδώ έρχεται πάλι το ερώτημα: πώς βρέθηκε το αίμα μόνο πάνω στο πανάκι;”, κατέληξε ο ιατροδικαστής.

Διαβάστε επίσης:

Βοηθήστε κι εσείς ένα παιδί που έχει χάσει τη μαμά του να λάβει τη στήριξη που χρειάζεται

Πώς αντιμετωπίζεις τον μαινόμενο «ταύρο» του σχολείου;

Την Κυριακή ο ποδηλατικός γύρος στη μνήμη του μπαμπά και των 2 παιδιών της οικ. Φύτρου που “έφυγαν” στη φωτιά στο Μάτι