6.5 μηνών Ίριδα: Γιατί υπάρχουν 2 αιτίες θανάτου – Το μοιραίο πανάκι και οι αντιφάσεις – Προσεχώς νέα σύλληψη;

Ίριδα

Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για τους θανάτους των δύο άλλων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη, της Ίριδας και της Μαλένας στην Πάτρα δόθηκε την Δευτέρα. Στο πλαίσιο των νέων εξελίξεων η εφημερίδα «Γνώμη», απευθύνθηκε στην προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών, Αγγελική Τσιόλα.

Οι εξετάσεις της Ίριδας

Για τα όσα έγιναν μετά τον θάνατο της Ίριδας είχε πει: «Έγινε πλήρης έλεγχος, τοξικολογικός και ιστολογικός. Η παθολογοανατόμος στη συγκεκριμένη περίπτωση μιλούσε για κάτι παθολογικό (αγενεσία φλεβόκομβου, μια σπάνια πάθηση που έχει προκαλέσει ελάχιστους θανάτους βρεφών στο εξωτερικό). Όταν έλαβα την έκθεση, συμπλήρωσα την αιτία θανάτου (πνευμονικό οίδημα). Αυτό δεν συνηθίζεται σε άλλες μου εκθέσεις. Δηλαδή, δεν βάζω διπλή αιτία ποτέ. Οπότε αντιλαμβάνεστε για ποιο λόγο διατυπώθηκε όπως διατυπώθηκε, με τις κακώσεις που παρατηρήθηκαν και παραπέμπουν ασφαλώς κάπου».

Πάτρα: Ανάρτηση όλο νόημα από τον ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέων – Τι αναφέρει για ασφυξία

Το πανάκι με το αιμα και το σκίσιμο στο στόμα

Η τραχεία ήταν ελεύθερη χωρίς την παρουσία ξένου σώματος, ενώ στους πνεύμονες εντοπίστηκε εικόνα πνευμονικού οιδήματος. Στην καρδιά δεν παρατηρήθηκαν ισχαιμικές ή αθηροσκληρυντικές αλλοιώσεις. Οι, δε, εργαστηριακές εξετάσεις ήταν όλες αρνητικές σε τοξικές και άλλες ουσίες. Ωστόσο, πέριξ του στόματος, βρέθηκε έκζεμα, το οποίο πλέον κινεί πολλές υποψίες. Το έκζεμα γύρω από το στόμα του βρέφους, που επισημαίνεται στην έκθεση ως δερματίτιδα και συγκεκριμένα αναφέρεται ότι «πέριξ των χειλέων παρατηρούνται ευρήματα ενδεικτικά δερματίτιδος εξ επαφής / εκζεματοειδούς αντιδράσεως (τα χείλη εμφανίζουν στοιχεία αποξήρανσης)», υπάρχει και ένα άλλο εύρημα, μια κάκωση. Συγκεκριμένα, καταγράφεται ένα σκίσιμο στο εσωτερικό του στόματος. Επίσης διεπιστώθη μικρή λύση της συνέχειας του στοματικού βλεννογόνου άνευ έτερων χαρακτηριστικών», γράφει στην ιατροδικαστική της έκθεση η κυρία Τσιόλα.

 “Πώς βρέθηκε το πανάκι στο στόμα της Ίριδας;”

Το εύρημα που βρίσκεται στο μικροσκόπιο των Αρχών, είναι το πανάκι με αίμα που είχε βρεθεί στην κούνια του βρέφους και κάνει πολλούς ειδικούς να πιστεύουν ότι μπορεί να εισήλθε βίαια στο στόμα του παιδιού.

Την ανάγκη να δοθούν απαντήσεις σε καυτά ερωτήματα, σχετικά με το θρίλερ της Πάτρας, υπερτονίζει ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων.

Έχουμε μια σειρά ευρημάτων. Προφανώς υπάρχουν και κάτι σπάνιο, παθολογικό κ.λπ. Πρέπει να γίνει μια επαναξιολόγηση και να δούμε τα λοιπά ευρήματα. Την ανοξυγοναιμία εγκεφάλου την προκάλεσε η αγενεσία φλεβοκόμβου; Αυτό είναι ένα κρίσιμο ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί. Εξ όσων γνωρίζω, αυτή η πάθηση δεν μπορεί να φτάσει στην έλλειψη οξυγόνου στον εγκέφαλο“, είπε αρχικά ο κ. Λέων.

Στο εσωτερικό του στόματος του βρέφους εντοπίστηκε μια μικρή πληγή. Παράλληλα έχουμε και ένα πανάκι, που αρχικά ήταν πειστήριο. Η ίδια η μητέρα, αλλά και η θεία, είπαν ξεκάθαρα ότι αυτό το πανάκι είχε αίμα. Το αίμα από πού προέρχεται; Αιμορραγούσε από κάπου το παιδί; Κι αν αιμορραγούσε από το στόμα, πώς βρέθηκε το πανάκι στο στόμα του παιδιού;” αναρωτήθηκε ο Γρηγόρης Λέων.

Είναι πιθανό λόγω του πνευμονικού οιδήματος, οι πνεύμονες να εκκρίνουν αιματηρό υγρό. Ωστόσο, αυτό το υγρό θα πρέπει να βγει από τον οργανισμό μέσω της μύτης ή του στόματος. Και εδώ έρχεται πάλι το ερώτημα: πώς βρέθηκε το αίμα μόνο πάνω στο πανάκι;”, κατέληξε ο ιατροδικαστής.

Η κατάθεση της αδελφής της Ρούλας Πισπιρίγκου

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, λαμβάνεται ένορκη κατάθεση από την αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρα. Είναι ο άνθρωπος που λίγες ώρες νωρίτερα είχε βρει χωρίς τις αισθήσεις της, μέσα στην κούνια την Ιριδα.

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου αναφερόμενη στο συμβάν είχε δηλώσει:

«Πιάνω το παιδί και ήταν παγωμένη, δεν έβλεπα να ανασαίνει και κατάλαβα ότι κάτι είχε γίνει. Ανάβω το φως και βλέπω μελανά τα χείλια της. Ηταν ό,τι πιο σοκαριστικό έχω ζήσει στη ζωή μου. Επιασα το παιδί ασυναίσθητα και το έφερα από εδώ στη Ρούλα και ήταν η πρώτη φορά στη ζωή μου που κατάλαβα ότι τα χέρια μου τρέμανε. Αφήσαμε το παιδί κάτω και ξεκινήσαμε ΚΑΡΠΑ και πήραμε και το ΕΚΑΒ…».

Αντιφάσεισ για την ωρα θανατου της ιριδασ

Ένα μεγάλο ερωτηματικό ανακύπτει και για την ακριβή ώρα θανάτου της μικρής Ιριδας, η οποία κατέληξε μέσα στο σπίτι της. Σε αρχικές δηλώσεις της η θεία του κοριτσιού, Δήμητρα, η οποία και φέρεται να την εντόπισε, ανέφερε ότι τη βρήκε νεκρή στις 10.30 το πρωί. Το γεγονός αυτό διαψεύδεται από την κλήση στο ΕΚΑΒ, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 11.37! Η θεία την επομένη της αποκάλυψης δήλωσε πως ίσως να έκανε λάθος. Ωστόσο κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει πώς είναι δυνατόν από τη στιγμή που ξύπνησαν και οι δύο αδελφές στις 10.30 να πήγαν να δουν τι κάνει το κορίτσι τους (η μπέμπα) στις 11.30!

Ποιο πρόσωπο ερευνάται – Έρχεται σύλληψη;

Όπως αποκάλυψε ο έμπειρος δημοσιογράφος των ΝΕΩΝ και του Βήματος, Βασίλης Λαμπρόπουλος εφόσον αποδειχτεί ότι ο θάνατος της μικρής Ίριδας, η οποία πέθανε στην κούνια της, οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια τότε οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες, αφού θα οδηγήσουν πιθανώς σε νέα σύλληψη.

Οι ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΣΕ ΝΕΑ ΣΥΛΛΗΨΗ

Όπως ξεκαθάρισε ο δημοσιογράφος αν Ρούλα Πισπιρίγκου τηρήσει την ίδια αποστασιοποιημένη και αρνητική στάση που κρατάει στην υπόθεση θανάτου της Τζωρτζίνας και την ίδια στάση κρατήσει και το συγγενικό της πρόσωπο, τότε οι αστυνομικοί θεωρούν ότι θα ασκηθεί ποινική δίωξη από κοινού στην 33χρονη μητέρα και στο συγγενικό της πρόσωπο, εφόσον κανείς δεν θα διευκρινίζει τι συνέβη εκείνο το βράδυ.

Διαβάστε επίσης:

“Είμαι 1000% σίγουρη για την αθωότητα της Ρούλας” δηλώνει η Δήμητρα – Τι συνέβη τελικά στην Ίριδα;

Κοινωνικός τουρισμός ΟΑΕΔ 2022: Ξεκινά το πρόγραμμα – Έως και 12 μέρες δωρεάν διακοπές στην Εύβοια

Βόλος: 65χρονος θώπευε αγοράκι φίλου του που το έπαιρνε από το νηπιαγωγείο