Θρήνος στην Ιεράπετρα: “Έφυγε” από τη ζωή ο 13χρονος Γιώργος – Ραγίζει καρδιές το “αντίο” των συμμαθητών

Βουβός πόνος και θρήνος απλώθηκε στην Ιεράπετρα στο άκουσμα της είδησης ότι ο 13χρονος Γιώργος Ατσαλής έχασε τη μάχη με τη ζωή το μεσημέρι της Δευτέρας.

Ο 13χρονος μαθητής πάλεψε γενναία τους τελευταίους 16 μήνες με τον καρκίνο

Από το Μάιο του 2022 είχε διαγνωσθεί με όγκο στο κεφάλι μετά από μια αδιαθεσία που ένιωσε στο σχολείο και οι γονείς του τον υπέβαλαν σε ένα μεγάλο κύκλο ιατρικών εξετάσεων στο Ηράκλειο και μετέπειτα στο Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων ΕΛΠΙΔΑ της Αθήνας διαβάζουμε στο ρεπορτάζ του radiolasithi.  Οι νοσηλείες καθώς και οι θεραπείες ήταν πολύμηνες.

Το περασμένο φθινόπωρο ο μικρός Γιώργος μεταφέρθηκε και εισήχθει στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ με τους γιατρούς να χάνουν μέρα με τη μέρα την ελπίδα τους

Μετά από καιρό οι γιατροί έδωσαν το πράσινο φως ώστε το παιδί να μεταφερθεί σε ένα οικιακό περιβάλλον κοντά με τους γονείς του αλλά συνάμα κοντά και στο νοσοκομείο που ήταν υπό παρακολούθηση από τους γιατρούς του ΠΑΓΝΗ.

Για το λόγο αυτό και για να καλυφθούν ανάγκες αγοράς ειδικού ιατρικού εξοπλισμού η ένωση συλλόγων γονέων Δήμου Ιεράπετρας συγκέντρωσε, με την υποστήριξη όλης της σχολικής κοινότητας της περιοχής, ένα αξιόλογο ποσό το οποίο διέθεσε στην οικογένεια.

Ραγίζει καρδιές το “αντίο” των συμμαθητών και της σχολικής κοινότητας

Με μεγάλη θλίψη ενημερωθήκαμε ότι ο μικρός Γιώργος, το γενναίο παιδί που έδινε άνιση μάχη αρκετούς μήνες, ταξίδεψε για την γειτονιά των Αγγέλων. Τα λόγια σε αυτές τις περιπτώσεις δεν μπορούν να εκφράσουν τα συναισθήματα όλων μας.

Η σχολική –και όχι μόνο- κοινότητα συμπαραστάθηκε έμπρακτα στον δύσκολο και άδικο αγώνα του Γιώργου και της οικογένειάς του.

Ευχόμαστε θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του και ελπίζουμε οι προσευχές μας να ανακουφίσουν τον πόνο σας.

Ποτέ δε φεύγουν τα νεκρά παιδιά απ’ τα σπίτια τους, Μένουν στο σπίτι
κι έχουν μια ξέχωρη προτίμηση να παίζουν στον κλεισμένο διάδρομο και κάθε μέρα μεγαλώνουν μέσα στην καρδιά μας, τόσο που ο πόνος κάτω απ’ τα πλευρά μας, δεν είναι πια απ΄τη στέρηση μα απ’ την αύξηση. Κι αν κάποτε οι γυναίκες βγάζουν μια κραυγή στον ύπνο τους, είναι που τα κοιλοπονάνε πάλι.

(Απόσπασμα από το Σχήμα της Απουσίας του Γιάννη Ρίτσου)

Διαβάστε επίσης:

Είναι γεγονός! Αυτή είναι η πρώτη πόλη παγκοσμίως που απαγορεύει τη χρήση smartphone στα μικρά παιδιά

Μαρία Μενούνος: Φωτογραφίζει την δυο μηνών κόρη της με μαγιό

Κακοκαιρία Daniel: Με το παιδί του στο αυτοκίνητο ο 34χρονος αγνοούμενος – Δραματικές σκηνές εκτυλίθηκαν