Παρασκευή 31 Οκτωβρίου
bool(true)

Τι να μαγειρέψω σήμερα; Αφράτη ομελέτα με μανιτάρια, σπανάκι και φέτα

Είναι ένας έξυπνος τρόπος να πείσετε τα παιδιά να φάνε τα λαχανικά που τόσο πολύ αποφεύγουν.

Τι θα λέγατε να φτιάξουμε μια υγιεινή και νόστιμη ομελέτα που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι; Η αφράτη ομελέτα με μανιτάρια, σπανάκι και φέτα είναι η ιδανική επιλογή για ένα θρεπτικό γεύμα που θα ενθουσιάσει όλη την οικογένεια. Είναι ένας έξυπνος τρόπος να πείσετε τα παιδιά να καταναλώσουν τα λαχανικά που τόσο πολύ αποφεύγουν. Τα λαχανικά, σε συνδυασμό με την κρεμώδη φέτα και την πλούσια γραβιέρα, δημιουργούν μια αρμονία γεύσεων που κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί.

Πέρα από τη γεύση, αυτή η ομελέτα είναι γεμάτη θρεπτικά συστατικά που συμβάλλουν στη σωστή ανάπτυξη των παιδιών. Το σπανάκι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια είναι πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα, ενώ τα μανιτάρια προσφέρουν πρωτεΐνες και φυτικές ίνες. Η φέτα και η γραβιέρα προσθέτουν έντονη γεύση και επιπλέον θρεπτικά στοιχεία, κάνοντας αυτή την ομελέτα ένα πλήρες και ισορροπημένο γεύμα.

Αφράτη ομελέτα με μανιτάρια, σπανάκι και φέτα

Υλικά:

300 γρ. τρυφερά φύλλα σπανακιού
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κουτ. σούπας άνηθος ψιλοκομμένος
500 γρ. μανιτάρια σε φέτες
200 γρ. φέτα θρυμματισμένη
200 γρ. γραβιέρα τριμμένη
8 αυγά
50 ml γάλα
100 ml ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε σε 2 κουταλιές από το μετρημένο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά το σπανάκι μέχρι να μαραθεί και να σωθούν τα υγρά του. Το μεταφέρουμε σε σουρωτήρι και το αφήνουμε εκεί μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.

Προσθέτουμε άλλες 2 κουταλιές ελαιόλαδο στο σκεύος και μόλις κάψει πάρα πολύ καλά ρίχνουμε τα μανιτάρια. Τα σοτάρουμε για 5 – 6 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να εξατμιστούν τα υγρά τους.

Το τελευταίο λεπτό ρίχνουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Τα μεταφέρουμε και αυτά στο σουρωτήρι.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Λαδώνουμε με το υπόλοιπο λάδι ένα μέτριο ταψάκι. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά μαζί με το γάλα να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε τα σοταρισμένα υλικά, τον άνηθο, τα τυριά και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε ελαφρώς και αδειάζουμε το όλον στο ταψάκι. Στρώνουμε λίγο την επιφάνεια με ένα κουτάλι και φουρνίζουμε το ταψί. Ψήνουμε για περίπου 20 – 25 λεπτά ή μέχρι να πήξει και να ροδίσει η ομελέτα.

Διαβάστε επίσης:

Κατερίνα Καραβάτου: «Δεν θα γνωρίσω στα παιδιά μου έναν σύντροφο, αν δεν υπάρχει προοπτική»

Ενισχύονται με 90 άτομα νέο προσωπικό οι βρεφονηπιακοί σταθμοί μέσω ΑΣΕΠ

Ροή Ειδήσεων