Μια ελαφριά δροσερή καλοκαιρινή συνταγή.
Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για όλη την οικογένεια και ελαφριά γεύση για τα καλοκαιρινά βράδια, δροσερή και αγαπημένη. Κοτόπουλο στη σχάρα σε σουβλάκι αφού έχει πρώτα μαριναριστεί και συνοδευτικό ντιπ γιαουρτιού.
Υλικά
16 σουβλάκια μπαμπού
3 λεμόνια
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκιας ρίγανης
1/2 κουταλάκι του γλυκού θρυμματισμένο κόκκινο πιπέρι
4 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
16 φιλέτα κοτόπουλου, περίπου 680 γρ.
470ml γιαούρτι σακούλας
1/2 αγγούρι χωρίς σπόρους, καθαρισμένο και τριμμένο
1/2 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κύμινο
Εκτέλεση
Μουλιάστε τα σουβλάκια σε νερό για περίπου 30 λεπτά.
Προθερμάνετε το μπάρμπεκιου ή το τηγάνι σχάρας σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Ανακατέψτε το ξύσμα και το χυμό από 2 λεμόνια, τη ρίγανη, τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού και το ελαιόλαδο σε ένα πιάτο. Πατήστε το σκόρδο πολτοποιώντας το με χοντρό αλάτι και στη συνέχεια προσθέστε τα 3/4 από αυτό στη μαρινάδα, κρατώντας λίγο για τη σάλτσα ντιπ.
Προσθέστε τα φιλέτα κοτόπουλου στη μαρινάδα και αλατοπιπερώστε, γυρίστε τα στη μαρινάδα για να καλυφθούν, αφήστε τα να σταθούν 10 λεπτά.
Περάστε τα κομμάτια σε βρεγμένες σούβλες και ψήστε 7-8 λεπτά, γυρίζοντας μία φορά, μέχρι να γίνουν με ομοιόμορφο χρώμα.
Ενώ τα σουβλάκια ψήνονται, ανακατέψτε το γιαούρτι με το χυμό του υπόλοιπου λεμονιού, την υπόλοιπη σκελίδα σκόρδου, το τριμμένο αγγούρι, το κύμινο και αλάτι, ανάλογα με τη γεύση. Μοιράστε το ντιπ σε 4 μέρη.
Σερβίρετε 5 σουβλάκια ανά άτομο με τη σάλτσα ντιπ δίπλα.