Τι σημαίνει αν το μωράκι σας έχει γεννηθεί του Αγίου Βαλεντίνου;

Τι σημαίνει αν το μωράκι σας έχει γεννηθεί του Αγίου Βαλεντίνου;

Είτε σου αρέσει, είτε όχι η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου έφτασε. Για τους περισσότερους που αποφασίζουν να γιορτάζουν είναι μία ρομαντική ημέρα.

Σκεφτείτε, όμως να είχατε και τα γενέθλιά σας τότε. Τι σημαίνει, λοιπόν, να έχει κανείς τα γενέθλιά του του Αγίου Βαλεντίνου και να τον πιστέψουν ότι θέλει να γιορτάσει αυτά και όχι την Ημέρα των Ερωτευμένων; Ευχή και κατάρα που λέμε.

Αν κάποιος έχει γεννηθεί στις 14 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τον ζωδιακό κύκλο, ανήκει στον αστερισμό του Υδροόχου. Ένα τέτοιο μωρό, υδροχοάκι, είναι φιλάνθρωπος, οξυδρκής, ειρηνοποιός, δοτικός.

Αναζητούν, επίσης, την δικαιοσύνη και θα παλέψουν για το δίκαιο και το σωστό, ακόμη κι αν τους στοιχίσει. Ένας Υδροχόος που έχει γεννηθεί μάλιστα ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου είναι έτοιμος να οικοδομήσει την ευτυχία, το δίκαιο και την ειρήνη.

Μία ιστορία θα σας πω

Εάν ψάχνετε για τις ρίζες αυτής της γιορτής, θα εκπλαγείται ότι προέρχεται από ένα ειρηνικό πρόσωπο, που αγαπά τους ανθρώπους. Η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ξεκίνησε ως μία χριστιανική απάντηση στα Λουπερκάλια, την αρχαιότερη ρωμαϊκή παγανιστική γιορτή, που γιορταζόταν στην Ιταλία και στη Γαλατία κάθε χρόνο στις 15 Φεβρουαρίου.

Η γιορτή πραγματοποιούνταν κάθε χρόνο στις 15 Φεβρουαρίου στο Λουπερκάλιο, τη σπηλιά στον Παλατίνο Λόφο που λέγεται ότι ανατράφηκαν τα αδέρφια Ρωμύλος και Ρώμος, από τους Λουπέρκους, ιερατικό σωματείο.

Στο ιερό θυσιάζονταν κριάρια και κατσίκια. Ένας από τους ιερείς βύθιζε ένα σπαθί στο αίμα των θυσιασμένων ζώων και το ακουμπούσε στο κεφάλι δυο ευγενών νέων, οι οποίοι μετά ξεσπούσαν σε γέλια, συμβολίζοντας έτσι τον εξαγνισμό των βοσκών.

Μετά τη θυσία, οργανωνόταν κοινή συνεστίαση μεταξύ των Λουπέρκων, όπου έρρεε άφθονος οίνος. Έπειτα, έπαιρναν τα δέρματα των ζώων που είχαν θυσιαστεί, τα φορούσαν ως ενδύματα που κάλυπταν το μισό τους σώμα και έτρεχαν ημίγυμνοι στην πόλη κρατώντας λουριά από το δέρμα των θυσιασμένων ζώων και χτυπούσαν στα χέρια όσους κατοίκους συναντούσαν, ιδίως γυναίκες, καθώς πίστευαν ότι ευνοούνταν στη γονιμότητα και στην ευτοκία.

Κύριοι άξονες της γιορτής, λοιπόν, ήταν η γονιμότητα και ο εξαγνισμός, februare στα λατινικά, εξ ου και το όνομα του μήνα κατά τον οποίο γινόταν η γιορτή (Φεβρουάριος).

Τι σημαίνει να έχει γεννηθεί κανείς του Αγίου Βαλεντίνου

Δεν σημαίνει και πολύ, για να λέμε του στραβού του δίκιο. Λέγεται, ότι αν ένα μωρό γεννηθεί τότε, θα είναι πιο στοργικό, γενναιόδωρο, θα χαρίζει αγάπη, σε σχέση με άλλα άτομα, που έχουν γεννηθεί οποιαδήποτε άλλη χρονική στιγμή.

Όλως περιέργως, δεν έχει βρεθεί και οποιαδήποτε δεισιδαιμονία σχετικά με όσους έχουν γεννηθεί εκείνη την περίοδο της συγκεκριμένης γιορτής.

Το πιο πιθανό σενάριο για τα μωρά που έχουν γεννηθεί του Αγίου Βαλεντίνου είναι ότι κάποιος θα ρωτήσει, αν θα αποκτήσουν και το αντίστοιχο όνομα ή θα τους κάνουν δώρο μπαλονάκια καρδούλα, όταν γεννηθούν.

Επίσης, μπορεί να σημαίνει ότι θα γιορτάσουν τη γέννησή του με σαμπάνιες. Όσο για το αν θα αγαπά πολύ ένα τέτοιο παιδί; Ο χρόνος θα το δείξει.

Διαβάστε επίσης:

Ένα στα 1000 παιδιά γεννιέται με συγγενή καρδιοπάθεια – Kλειδί για τη σωστή αντιμετώπιση είναι η έγκαιρη διάγνωση

«Ένα σχολείο να μας χωρά όλους»: Το εκπληκτικό stop animation μαθητών δημοτικού για το δικαίωμα στην εκπαίδευση

Τα προαύλια αυτού του Δήμου τα απογεύματα είναι ανοιχτά για να παίζουν τα παιδιά