Τι θα γίνει με τις άδειες ειδικού σκοπού στον ιδιωτικό τομέα από 1η Ιουνίου – Η επίσημη ανακοίνωση

Οι μαθητές ετοιμάζονται να επιστρέψουν στα θρανία από την 1η Ιουνίου και οι γονείς που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα και έκαναν χρήση της άδειας ειδικού σκοπού ρωτούν το τι θα ισχύσει για αυτούς.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, οι μαθητές θα βρίσκονται ανά 15 σε τάξη οπότε κάθε τμήμα θα αποτελείται από 2 υποτμήματα και τα μαθήματα θα γίνονται εκ περιτροπής.

Εύλογα, λοιπόν, οι γονείς ρωτούν ποιος θα κάθεται με τα παιδιά στο σπίτι αλλά και ποιος θα τα παραλαμβάνει κατά το σχόλασμα καθώς το ολοήμερο δεν θα λειτουργεί και οι μαθητές θα αποχωρούν από το σχολείο στις 13:15;

Μειωμένο ωράριο και άδεια ειδικού σκοπού και στον ιδιωτικό τομέα

Σε σημερινές του δηλώσεις στον ΣΚΑΪ  ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης διευκρίνισε ότι για τους εργαζόμενους γονείς στον ιδιωτικό τομέα θα ισχύσει ό,τι ακριβώς έχει ανακοινωθεί και για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο.

Ειδικότερα, ο υπουργός εξήγησε πως για τις ημέρες που τα παιδιά θα βρίσκονται στο σπίτι, εφ’ όσον με απόφαση του σχολείου θα γίνονται εκ περιτροπής μαθήματα, συνεχίζεται η άδεια ειδικού σκοπού για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα και για κάθε τέσσερις ημέρες ειδικής άδειας, θα χρεώνονται μία κανονική.

Τι θα ισχύσει για τους γονείς που πρέπει να παίρνουν τα παιδιά από το σχολείο εφόσον δεν λειτουργεί το ολοήμερο

Σύμφωνα με τον υπουργό έχει ληφθεί ειδική μέριμνα για να μπορούν να έχουν μειωμένο ωράριο κατά 2 ώρες για να παίρνουν τα παιδιά τους από το σχολείο, καθώς δε θα λειτουργήσουν τα ολοήμερα.

Μπορείτε να δείτε τι ισχύει για το Δημόσιο πατώντας εδώ

Ρεπορτάζ από το Υπουργείο Εργασίας

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με το Υπουργείο Εργασίας και την αρμόδια υπηρεσία που χειρίζεται το ζήτημα των αδειών ειδικού σκοπού  μας ενημέρωσαν πως σύμφωνα με την δήλωση του υπουργού θα ισχύσει στον ιδιωτικό τομέα ό,τι ισχύει και στο Δημόσιο. Θέλοντας να αποσαφηνίσουμε περισσότερα ζητήματα όπως μας τα έχουν καταθέσει οι γονείς αναγνώστες (πχ. αν κάνω χρήση μειωμένου ωραρίου θα υπάρξει μείωση και στο μισθό, αν δεν στείλω καθόλου το παιδί στο σχολείο θα μπορώ να κάνω χρήση της άδειας ειδικού σκοπού) οι αρμόδιοι μας απάντησαν ότι αναμένουν την σχετική εγκύκλιο καθώς μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ενημέρωση για αυτά τα ζητήματα.