Το 15μελές στηρίζει τον Διευθυντή που “απειλεί” με απουσίες όσους δεν συμμετέχουν στην εξ αποστάσεως διδασκαλία

Την προηγούμενη εβδομάδα ήρθε στο προσκήνιο η καταγγελία των Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών Δ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης ότι ο Διευθυντής του 30ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης απειλεί τους μαθητές ότι θα καταμετρώνται οι απουσίες τους στην εξ αποστάσεως σύγχρονη εκπαίδευση και ότι, σε περίπτωση που δεν συμμετέχουν στη σύγχρονη, θα ελέγχεται η ανταπόκρισή τους στις ασκήσεις που βάζουν οι καθηγητές στην ασύγχρονη!

Η κατάσταση περιπλέκεται καθώς λάβαμε γνώση της ανακοίνωσης του 15μελους του σχολείου που παρουσιάζουν μια εντελώς διαφορετική κατάσταση από αυτή των εκπαιδευτικών και μάλιστα στηρίζουν απόλυτα τη στάση του Διευθυντή του σχολείου.

Οι μαθητές κάνουν λόγο για “ένας πολύ άξιος εκπαιδευτικός ο οποίος προσπαθεί όσο κανένας άλλος για αυτό το σχολείο! Έχει σταθεί δίπλα στους μαθητές, και πάντα ήταν ανοιχτός στο διάλογο και τη συνεργασία”.

Η ανακοίνωση του 15μελους

Το 15μελες Συμβούλιο του 30ου Γενικού Λυκείου Θεσσαλονίκης μετά την δημοσίευση ενός άρθρου που φαίνεται να κοινοποιεί κάποια e-mail του διευθυντή και να τα καταγγέλει για τον τρόπο του, αποφάσισε να λάβει θέση.

Αρχικά, γνωρίζουμε ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ότι πρόκειται για παροτρύνσεις που είχαν σκοπό την ενασχόληση όλο και περισσότερων συμμαθητών μας με την εκπαιδευτική διαδικασία και γνωρίζουμε επίσης ΟΛΟΙ ότι δεν επρόκειτο να προβεί στην πραγματικότητα σε μια τέτοια πράξη.

Είναι για εμάς ένας πολύ άξιος εκπαιδευτικός ο οποίος προσπαθεί όσο κανένας άλλος για αυτό το σχολείο! Έχει σταθεί δίπλα στους μαθητές, και πάντα ήταν ανοιχτός στο διάλογο και τη συνεργασία. Δεν έχει απειλήσει ποτέ κανέναν μαθητή ούτε έχει παραβεί τον νόμο. Κατηγορούμε τον τρόπο που έγινε η καταγγελία. Φαίνεται μόνο μια πλευρά, χωρίς να λαμβάνονται υπόψιν πολύ σημαντικές λεπτομέρειες!

Ο συγκεκριμένος διευθυντής ήταν πάντα πρόθυμος να μας βοηθήσει σε κάθε πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίζαμε με εξοπλισμό ή σύνδεση στο διαδίκτυο.

Συνοψίζοντας, θα θέλαμε να πούμε για άλλη μια φορά, πως με τέτοιες καταγγελίες δείχνουν κάτι παραπάνω από ασέβεια σε έναν σοβαρό εκπαιδευτικό της σχολικής μας μονάδας του οποίου γνωρίζουμε καλά το σεβασμό του απέναντί μας, τη δημοκρατικότητά του και την αγάπη του για εμάς και τη μόρφωσή μας.
Να αποσυρθεί άμεσα ή καταγγελία γιατί δεν αντιπροσωπεύει τη σχολική μας κοινότητα!

15μελες ΜΣ 30ου Λυκείου Θεσσαλονίκης