Το 15ο Δημοτικό Σχ. Αγίου Δημητρίου μεταμορφώθηκε και εντυπωσιάζει τους μικρούς μαθητές

Στο Infokids.gr χαιρόμαστε να αναδεικνύουμε τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων που ενώνουν τις δυνάμεις τους επιδιώκοντας να παραδώσουν στην μαθητική κοινότητα σχολεία με χρώμα και όμορφες εικόνες, να διοργανώσουν πρωτοβουλίες που δίνουν νέα πνοή στην εκπαιδευτική διαδικασία και γενικότερα συμβάλλουν στο πολυπόθητο στόχο της δημιουργίας ενός ευχάριστου μαθησιακού περιβάλλοντος.

Το παράδειγμα του 15ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Δημητρίου

Επιστρέφοντας στα θρανία οι μαθητές του 15ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Δημητρίου έμειναν με το στόμα ανοιχτό, καθώς η γνώριμη όψη του σχολείου τους άλλαξε ενόσω αυτό ήταν κλειστό λόγω της πανδημίας.

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και με την αμέριστη συμπαράσταση της φύλακα του σχολείου, οι εσωτερικοί χώροι ανακαινίστηκαν, οι τοίχοι βάφτηκαν και μετατράπηκαν σε γωνιές καλλιτεχνικής έκφρασης καθώς πλέον κοσμούνται από δημιουργίες και κατασκευές των μαθητών.

Όπως μας δήλωσε αποκλειστικά  η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων κα Μαρία Αλεβιζοπούλου “Κατά τη διάρκεια της καραντίνας αγοράστηκαν μπογιές από το σύλλογο μας και η κα Ελένη, η φύλακας Άγγελος έβαψε τις τάξεις. Εργάστηκαν όλοι οι δάσκαλοι και οι κύριες της καθαριότητας για ένα σχολείο όμορφο και καθαρό που μόνο χαρά θα φέρει στα παιδιά !!!!Είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι για το αποτέλεσμα !Και συνεχίζουμε όλοι μαζί με καλή διάθεση και αγάπη για το χώρο των παιδιών μας “.

Παράλληλα, οι σκάλες που ανεβοκατεβαίνουν “ντύθηκαν” με μηνύματα – φράσεις θετικής σκέψης που προσφέρουν σπουδαία μαθήματα ζωής στους μαθητές.

Το αποτέλεσμα της σύμπραξής τους είναι εξαιρετικό καθώς κατάφεραν να προσφέρουν ένα αναβαθμισμένο σχολικό περιβάλλον στους μαθητές. Ένα περιβάλλον πιο όμορφο, φιλικό και ασφαλές, όπου οι μαθητές θα περνάνε ευχάριστα και δημιουργικά τις ώρες τους. Ένα σχολείο που θα αγαπήσουν! Ένα σχολείο που θέλουν!

Η προσπάθειά τους αξίζει συγχαρητήρια και μας υπενθυμίζει πως τίποτα δεν είναι αδύνατο , όταν υπάρχει θέληση.