Το 2ο Δημ. Σχολείο Ζακύνθου απέκτησε επιδαπέδια παιχνίδια για να παίζουν οι μαθητές τηρωντας τις αποστάσεις

Τα τελευταία χρόνια τα προαύλια των δημόσιων σχολείων αναβαθμίζονται καθώς με πρωτοβουλία δραστήριων γονέων αλλά και Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων που θέλουν να προσφέρουν στους μαθητές μια διαφορετική εμπειρία παιχνιδιού στο σχολικό περιβάλλον, ζωγραφίζονται επιδαπέδια παιχνίδια που απογειώνουν το μάθημα της Γυμναστικής και χαρίζουν μοναδικές στιγμές διασκέδασης την ώρα του διαλείμματος.

Παίζουμε στο προαύλιο, διασκεδάζουμε, τηρώντας πάντα…τις αποστάσεις

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ζακύνθου δικαίως μπορεί να υπερηφανεύεται για τα ολοκαίνουργια επιδαπέδια παιχνίδια που απέκτησε το καλοκαίρι λίγο πριν την έναρξη της φετινής ιδιαίτερης σχολικής χρονιάς.

Μάλιστα, τα παιχνίδια αυτά διαφέρουν από όσα έχουμε δει κατά καιρούς σε πολλά σχολεία καθώς η μαμά κα Ρούλα Ντάσιου που τα εμπνεύστηκε και συνέδραμε με προσωπική εργασία για την υλοποίησή τους, θέλησε μέσω αυτών οι μαθητές να εξοικειωθούν με την τήρηση των αποστάσεων και την αποφυγή συνωστισμού που είναι 2 βασικά μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς του ιού.

Όπως δήλωσε αποκλειστικά στο Infokids.gr “Ως μαμά δυο παιδιών της Α και Γ Δημοτικού, είχα την ιδέα να σχεδιάσω ένα παιχνίδι σχετικό με την πανδημία που θα μπορούσαν να παίξουν δυο παιδιά μαζί ώστε να κατανοήσουν την απόσταση των δυο μέτρων και να μάθουν να προστατεύονται μέσα από το παιχνίδι. Χάρη στην πολύτιμη βοήθειά των μαμάδων Μαίρη, Άννα και Αθηνά, η ιδέα μου έγινε πραγματικότητα“.

Οι μαμάδες ένωσαν τις δυνάμεις τους, πήραν τα πινέλα ανά χείρας και έφτιαξαν με πολύ μεράκι δυο επιδαπέδια παιχνίδια μοναδικά στο είδος τους, που είμαστε σίγουροι ότι σύντομα θα τα αντιγράψουν και άλλα σχολεία.

Όπως μας εξήγησε η κα Ντάσιου που είναι και γραμματέας στη σχολική επιτροπή του Δήμου Ζακύνθου “Τα παιχνίδια αυτά θα είναι το δικό μας λιθαράκι ώστε να μάθουν τα παιδιά πόσο σημαντικό είναι να παίζουν τηρώντας τις αποστάσεις, αλλά και ταυτόχρονα απολαμβάνοντας την ανεμελιά των παιδικών τους χρόνων“.

Η φιλοσοφία των παιχνιδιών απλή, εύκολη και άκρως διασκεδαστική! Ένα παιδάκι χοροπηδάει μπροστά και το άλλο προς τα πίσω ταυτόχρονα ώστε να έχουν πάντα απόσταση δυο μέτρα! Για περισσότερη δυσκολία μπορούν να κρατάνε και ένα σχοινάκι, προσπαθώντας να το έχουν πάντα τεντωμένο. Ίδιας λογικής είναι και το δεύτερο παιχνίδι που αποτελεί μια παραλλαγή του κουτσό.

Ευχόμαστε στα παιδιά του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ζακύνθου “Καλή σχολική χρονιά” και να μην ξεχνάνε πόσο σημαντικό είναι να τηρούν τις αποστάσεις!