Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Μεταμόρφωσης απέκτησε υπέροχες τοιχογραφίες στο προαύλιο του

Πριν λίγες μέρες μάθαμε για την εντυπωσιακή εικαστική παρέμβαση που υλοποιήθηκε στους εξωτερικούς τοίχους του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μεταμόρφωσης κατόπιν πρωτοβουλίας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων που επικοινώνησε με τον ζωγράφο Χρήστο Ρουμελιώτη.

Οι γονείς θέλησαν να δώσουν νέα πνοή στους άχαρους γκρίζους σχολικούς τοίχους και να κάνουν το σχολικό περιβάλλον πιο ελκυστικό για τους μαθητές.

Ο καλλιτέχνης πήρε τα πινέλα ανά χείρας, επιστράτευσε όλο το μεράκι και την φαντασία του και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

Οι τοιχογραφίες και τα γκράφιτι που έφτιαξε περιμετρικά του σχολείου είναι χάρμα οφθαλμών και αποτελούν φόρο τιμής στα οφέλη του αθλητισμού που τα παιδιά έχουν στερηθεί ιδιαιτέρως αυτή τη χρονιά καθώς λόγω πανδημίας οι αθλητικές δραστηριότητες παντός είδους έχουν παγώσει.

Παρολαυτά, ο εικαστικός μέσα από τις ζωγραφιές του κατάφερε να αναδείξει την ομορφιά και την σπουδαιότητα της άθλησης, υπενθυμίζοντας με τα έργα του ότι ο αθλητισμός είναι μια διέξοδος που δεν πρέπει να λείπει από τις ζωές των παιδιών.

Η εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, κα Λία Τσάμη, σε δηλώσεις της στο Infokids.gr για την εικαστική δράση που έλαβε χώρα στο σχολείο ανέφερε ότι “Συνεχίζουμε ομορφαίνοντας την καθημερινότητα των παιδιών μας στο σχολείο , με τι καλύτερο από τη ζωγραφική και τα χρώματα. Για άλλη μία φορά λοιπόν ο ζωγράφος Χρήστος Ρουμελιώτης μας ταξιδεύει με τις δημιουργίες του.”