Το 5ο Δημοτικό Σχολείο Αρτέμιδος απέκτησε το πιο καινοτόμο σύστημα παραγωγής θέρμανσης

Οι μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αρτέμιδος επέστρεψαν στα θρανία μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων και οι τάξεις τους ήταν ιδιαιτέρως ζεστές παρά την παγωνιά που επικρατεί ελέω της κακοκαιρίας Ηφαιστίων.

Το καινοτόμο σύστημα παραγωγής θέρμανσης που αξίζει να μπει σε όλα τα σχολεία της χώρας

Το ζήτημα της θέρμανσης του σχολείου αποτελεί παρελθόν και μάλιστα με μια λύση που όχι μόνο προσφέρει στους μαθητές τη δυνατότητα να παρακολουθούν απερίσπαστοι τα μαθήματά τους σε ζεστές αίθουσες αλλά ταυτόχρονα εξοικονομείται σημαντικό κέρδος και ενέργεια.

Στο σχολείο από σήμερα τέθηκε σε λειτουργία το πρώτο έξυπνο καινοτόμο σύστημα παραγωγής θέρμανσης που αποτελεί καινοτομία για τα σχολεία της περιοχής αλλά και για την Ανατολική Αττική. Με το λογισμικό του μπορεί να ελέγχεται κάθε πτυχή του συστήματος από απόσταση από υπολογιστή, τάμπλετ ή smartphone μέσω WiFi.

Όπως δήλωσε αποκλειστικά στο Infokids.gr ο δήμαρχος Σπάτων- Αρτέμιδος, κ. Δημήτρης Μάρκου, “Η καινοτομία αυτού του συστήματος έγκειται στο ότι βασίζεται σε μια προηγμένη αντλία θερμότητας που η λειτουργία της στηρίζεται στην κινητική ενέργεια των μορίων του νερού”.

Παρέχει εξοικονόμηση μέχρι και:

  • 70% σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης,
  • 70% σε σχέση με τον κοινό ηλ. λέβητα,
  • 50% σε σχέση με το φυσικό αέριο και
  • 30% σε σχέση με τα κλιματιστικά τελευταίας γενιάς. Μάλιστα, το συγκεκριμένο σύστημα μπορεί με μικρή αναβάθμιση να παρέχει και ψύξη.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Σπάτων – Αρτέμιδος, Δημήτρης Μάρκου, “Στόχος μας είναι μετά την επιτυχημένη λειτουργία του να τοποθετηθούν σταδιακά αντίστοιχες μονάδες σε όλα τα σχολεία. Η προσπάθειά μας δε σταματά στην αναβάθμιση των σχολικών μονάδων αλλά αγωνιζόμαστε καθημερινά με κάθε μέσο για την επίτευξη του σκοπού μας που είναι η απόκτηση σύγχρονης σχολικής στέγης για όλα τα παιδιά.”

Δείτε το post του δημάρχου