Το “ευχαριστώ” της Κεραμέως στους εθελοντές δασκάλους που διδάσκουν καθημερινά τους μαθητές μέσω της ΕΡΤ2

Τα μαθήματα της εκπαιδευτικής τηλεόρασης “Μαθαίνουμε στο Σπίτι” έχουν αγκαλιαστεί από τους μαθητές Δημοτικού που κάθε πρωί συντονίζονται στις 9 στην συχνότητα της ΕΡΤ2 για να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους. Το εκπαιδευτικό αυτό στοίχημα έχει στεφθεί με απόλυτη επιτυχία γεγονός που αποδεικνύεται και από τα υψηλά νούμερα τηλεθέασης που καταγράφουν.

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, χθες επισκέφθηκε το σχολείο που γίνονται τα γυρίσματα, μίλησε με τους εθελοντές εκπαιδευτικούς και τους ευχαρίστησε για το σπουδαίο εκπαιδευτικό έργο που επιτελούν στηρίζοντας ενεργά την εξ αποστάσεως εκπαίδευση των μαθητών για όσο καιρό τα σχολεία θα είναι κλειστά.

Η ανάρτηση της Νίκης Κεραμέως

Σε ανάρτησή της στο Facebook η υπουργός Παιδείας έγραψε χαρακτηριστικά ” Το σκηνικό: μία πραγματική τάξη σε Δημοτικό Σχολείο της Αττικής. Πρωταγωνιστές: οι δάσκαλοί μας που το μεσημέρι κάνουν τηλεκπαίδευση στους μαθητές της τάξης τους, και το πρωί εθελοντικά παραδίδουν μάθημα για τους σκοπούς της εκπαιδευτικής τηλεόρασης.

Έτσι οι μαθητές μας του Δημοτικού μπορούν να προχωρούν στην ύλη, και το πρωί μέσω εκπαιδευτικής τηλεόρασης, και το μεσημέρι με τους δασκάλους τους, μέσω σύγχρονης τηλεκπαίδευσης. Πάνω από 290 τηλεοπτικά μαθήματα έχουν ήδη γυριστεί και συνιστούν μία πολύτιμη «βιβλιοθήκη» εκπαιδευτικού υλικού – παρακαταθήκη για το μέλλον.

Τίποτε δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη δια ζώσης διδασκαλία. Για όσο όμως οι συνθήκες της πανδημίας επιβάλλουν τα σχολεία μας να είναι κλειστά, θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να υπάρχει όσο το δυνατόν αμεσότερη επαφή δασκάλου και μαθητή – έστω και μέσω οθόνης. Ευχαριστούμε από καρδιάς τους εθελοντές δασκάλους μας, το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής για την παιδαγωγική και εκπαιδευτική καθοδήγηση, και την ΕΡΤ2 για τη φιλοξενία των μαθημάτων. #μαθαίνουμεασφαλεις”