Αρχική InfoSchool Δημοτικό Το μαθηματικό πρόβλημα της Γ' Δημοτικού που… κανείς δεν μπορεί να λύσει (φωτογραφία)

Το μαθηματικό πρόβλημα της Γ' Δημοτικού που… κανείς δεν μπορεί να λύσει (φωτογραφία)

Αν θα μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω θα προτιμούσα να γυρίσω στο Δημοτικό. Τα πιο ανέμελα χρόνια ήταν εκείνα. Παιχνίδι, λίγες υποχρεώσεις και εύκολες εργασίες για το σπίτι. Ακόμα και τα μαθηματικά, που δεν τα συμπαθώ, ήταν εύκολα. Ή τουλάχιστον έτσι νόμιζα, επειδή αν ήμουν μαθήτρια σήμερα δεν θα μπορούσα να τα λύσω. Γιατί; 

Πρόσφατα έπεσε στην αντίληψή μου ένα μαθηματικό πρόβλημα για παιδιά 3ης Δημοτικού, το οποίο δεν θα μπορούσα να λύσω ούτε ως μαθήτρια της 3ης Λυκείου. Και όπως φαίνεται ούτε και κανένας άλλος.

Ο Dusty Sappington, πατέρας μιας 8χρονης μαθητρίας της 3ης Δημοτικού ανήρτησε στο reddit.com ένα μαθηματικό πρόβλημα, το οποίο έγινε αμέσως viral για έναν προφανή και παράξενο λόγο.

Διαβάστε το ερώτημα και θα καταλάβετε

«Η Janell έχει 15 βόλους. Χάνει μερικούς από αυτούς. Πόσους βόλους έχει τώρα;»

Η απάντηση της μικρής μαθήτριας είναι η αναμενόμενη. Το 8χρονο κορίτσι γράφει δίπλα από το πρόβλημα… ένα ερωτηματικό.

Και ενώ πιθανότατα πρόκειται για τυπογραφικό λάθος, πολλοί χρήστες της δημοφιλούς σελίδας θέλησαν να απαντήσουν στο ερώτημα, αφού αναγνώρισαν ότι το πρόβλημα δεν μπορεί να απευθύνεται σε παιδιά 8 ετών.

Ποια ήταν η απάντησή τους;

Της έμειναν λιγότεροι από (<) 15 βόλοι, σημείωσαν οι περισσότεροι, ενώ πολλοί έκαναν χιούμορ παραδεχόμενοι ότι κανείς τους δεν θα τα κατάφερνε σε αυτό το ερώτημα, ακόμα και τώρα!

Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση από κάποιον εκπαιδευτικό για το πρόβλημα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter