Το Δίκτυο Φοιτητών Erasmus Ελλάδας πάει Χαροκόπειο (2/4-11)

Στις 2-4 Νοεμβρίου 2018 , και μόλις ο χειμώνας θα αρχίσει να γίνεται αισθητός, το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο θα είναι πανέτοιμο να υποδεχθεί ένα συνέδριο αφιερωμένο στο Erasmus. Πάνω από 70 φοιτητές από όλη την Ελλάδα, μέλη του Δικτύου φοιτητών Erasmus Ελλάδας (Erasmus Student Network Greece – ESN Greece), θα παρευρεθούν στο κεντρικό κτήριο του Χαροκοπείου στα πλαίσια ενός από τα ετήσια Πανελλήνια Εκπαιδευτικά Συνεδρία (National Training Event – NTE) του δικτύου.

Στόχος της συνάντησης θα είναι η εκπαίδευση των νέων μελών και των 21 συλλόγων του δικτύου και η απόκτηση δεξιοτήτων (Soft Skills). Μέσα από δραστηριότητες μη τυπικής μάθησης, το Δίκτυο Φοιτητών Erasmus Ελλάδας στοχεύει στην ανάπτυξη των μελών του γύρω από τους πυλώνες της επικοινωνία, του ομαδικού πνεύματος , της λήψης αποφάσεων, του εθελοντισμού και, γενικότερα, όσον αφορά την προσφορά στην κοινωνία. Οι ίδιοι οι εθελοντές θα είναι σε θέση να προσφέρουν ποιοτική υποστήριξη στους φοιτητές Erasmus, οι οποίοι, στα πλαίσια των σπουδών τους, επιλέγουν τη χώρα μας για ένα διάστημα των σπουδών τους. Η προσφορά τους όμως δε τελειώνει εδώ.

Οι εθελοντές του ESN Greece στηρίζουν και στους Έλληνες φοιτητές, οι οποίοι θα ήθελαν να κάνουν το μεγάλο βήμα και να συμμετέχουν στο πρόγραμμα το οποίο έχει αλλάξει τη ζωή περισσότερων από 9 εκατομμυρίων νέων σε όλη την Ευρώπη από το 1987 έως σήμερα.

Τη διοργάνωση του συνεδρίου έχουν αναλάβει εθελοντές φοιτητές μέλη του ESN Haro, με την υποστήριξη της Πρυτανείας και του Γραφείου ERASMUS & Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.

Το ESN International είναι ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός φοιτητικός εθελοντικός οργανισμός, που δραστηριοποιείται σε 40 χώρες της Ευρώπης & αριθμεί πάνω από 13.500 εθελοντές. Αποτελεί τον σημαντικότερο φοιτητικό οργανισμό στην Ευρώπη σε ζητήματα ανώτατης εκπαίδευσης. Το ESN Greece αποτελεί μέλος του ESN International από το 1992 και σήμερα μετράμε 21 τοπικούς συλλόγους σε 21 Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΕΙ & ΤΕΙ) καλύπτοντας σχεδόν όλη την ελληνική επικράτεια.

Το δίκτυο αποτελείται από 350+ εθελοντές, οι οποίοι προσφέρουν συνεχή υποστήριξη τόσο σε εισερχόμενους φοιτητές, μέσω της οργάνωσης διαφόρων δραστηριοτήτων, όσο και σε εξερχόμενους καθώς και σε δυνητικά εξερχόμενους φοιτητές, δίνοντάς τους κίνητρα και ώθηση να συμμετάσχουν σε ένα από τα σημαντικότερα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης, αυτό
του Erasmus+.

Το ESN Haro, για να κάνει ακόμα καλύτερη και πιο ευχάριστη την εμπειρία των συμμετεχόντων του NTE, θα αναβιώσει την δικιά του έκδοση του μύθου της Περσεφόνης. Oι συμμετέχοντες θα λάβουν και τη σωστή εκπαίδευση ώστε να δώσουμε την ευκαιρία στους 3000+ διεθνείς φοιτητές να έρθουν σε επαφή με την τοπική κοινωνία, κουλτούρα, ήθη και έθιμα, δημιουργώντας, έτσι, μία πιο διεθνή αλλά και ανοιχτή σε όλους κοινωνία. Βασική αρχή του δικτύου είναι το “Φοιτητές βοηθούν φοιτητές’’ ενώ παράλληλα, βασική αξία είναι το “United in Diversity’’. Και αυτά θέλει το ESN Greece να μεταλαμπαδεύσει στα νέα του μέλη στο επερχόμενο ΝΤΕ. Εσύ θα λείπεις… #uNTErworld

Το Infokids.gr είναι χορηγός επικοινωνίας του συνεδρίου

Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο

Ελ. Βενιζέλου 70, Καλλιθέα