«Το παιδί μου υποφέρει από ατοπική δερματίτιδα με πολλή φαγούρα. Πώς να το ανακουφίσω;»

«Το παιδί μου υποφέρει από ατοπική δερματίτιδα με πολλή φαγούρα. Πώς να το ανακουφίσω;»

Η ατοπική δερματίτιδα ή αλλιώς το έκζεμα είναι μια δερματική πάθηση που προκαλεί ξηρότητα και ταλαιπωρεί περίπου το 20% των παιδιών. Το κυριότερο σύμπτωμα της εν λόγω πάθησης είναι ο κνησμός (φαγούρα).

Όσοι έχουν παιδάκια με δερματικό έκζεμα γνωρίζουν πως οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν είναι πολλές. Δυσκολεύονται στον ύπνο, λόγω της φαγούρας, μπορεί να ξύνονται συχνά κατά τη διάρκεια της νύχτας, χάνοντας πολλές φορές έτσι πολύτιμες ώρες ύπνου.

Έρευνες έχουν καταδείξει, ότι πέραν των δερματικών συμπτωμάτων το έκζεμα συνδέεται και με τη χαμηλότερη ποιότητα ζωής σε σύγκριση με άλλες χρόνιες παθήσεις. Μέχρι και το 86% των παιδιών με έκζεμα παρουσιάζουν διαταραχές ύπνου κατά τη διάρκεια των εξάρσεων, ενώ το 60% αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο σχολείο, όπως απώλεια συγκέντρωσης.

Η La Roche-Posay κατανοεί, ότι τα συμπτώματα του εκζέματος δεν επηρεάζουν μόνο το δέρμα. Οι φλεγμονές, ο κνησμός, ο ερεθισμός, η ερυθρότητα ενδέχεται να οδηγήσουν σε άυπνες νύχτες, κοινωνική απομόνωση και έλλειψη αυτοεκτίμησης. Πιστή στην αποστολή της να δημιουργεί ουσιαστικές δερματολογικές λύσεις για όσους πάσχουν δερματικές παθήσεις, διερεύνησε τη σχέση ανάμεσα στις παθήσεις του ευαίσθητου δέρματος και στο μικροβίωμα.

Τι είναι το μικροβίωμα

Πρόκειται για ένα αόρατο οικοσύστημα των μικροοργανισμών που ζουν στο δέρμα μας. Η ισορροπία του είναι απαραίτητη για την υγεία του δέρματος, καθώς ενεργεί ως φυσικός φραγμός που συμβάλλει στην επούλωση. Το μικροβίωμα του δέρματος επηρεάζεται από μία σειρά παραγόντων, όπως τα γονίδια, η διατροφή, η προσωπική υγιεινή, ακόμη και τα άτομα με τα οποία μοιραζόμαστε το ίδιο σπίτι.

Για τους ανθρώπους που εμφανίζουν πολύ έντονα ξηρό δέρμα και έκζεμα, η La Roche-Posay έχει αποδείξει ότι η λύση ξεκινά από το εσωτερικό.

Έρευνες της La Roche-Posay έδειξαν ότι το έκζεμα συνδέεται με σημαντική μείωση της βακτηριακής ποικιλομορφίας, με έως το 30% να καταλαμβάνεται από ένα μόνο είδος βακτηρίου το Staphylococcous Aureus. Αυτή η ανισορροπία του μικροβιώματος οδηγεί σε τρεις αλληλένδετους μηχανισμούς:

  • τον αποικισμό από το βακτήριο staph με τις εξάρσεις να διαδέχονται η μία την άλλη
  • την υποβάθμιση του δερματικού φραγμού με συνέπεια το δέρμα να γίνεται πολύ ξηρό
  • τη δερματική φλεγμονή, με συμπτώματα τον κνησμό και την έντονη επιθυμία για ξύσιμο

η καινοτομια τησ La Roche-Posay

Με το καινοτόμο προϊόν Lipikar Baume AP+M, σε οικολογική συσκευασία, που εξισορροπεί το μικροβίωμα της επιδερμίδας, στοχεύει στην αντιμετώπιση του κνησμού, στις υποτροπές και την άμεση καταπράυνση. Μετά τη χρήση του, το δέρμα καταπραΰνεται άμεσα και ο κνησμός υποχωρεί.

Παράλληλα, με την αποτελεσματικότητά του ενάντια στις υποτροπές, η χρήση του αραιώνει τις εξάρσεις ξηρότητας. Η σύνθεσή του είναι κατάλληλη για βρέφη, παιδιά, ενήλικες, ακόμη και νεογνά με πολύ ξηρό δέρμα και τάση ατοπίας ή δέρμα με τάση αλλεργίας.

Η σύνθεση του Lipikar Baume AP+M είναι σχεδιασμένη να ενισχύει τον δερματικό φραγμό και να περιορίζει την επανεμφάνιση του εκζέματος. Η σύσταση του Lipikar Baume AP+M περιλαμβάνει:

Aqua Posay Filiforms: Εξισορροπεί το μικροβίωμα, αναστέλλοντας την ανάπτυξη του σταφυλόκοκκου.

Μicroresyl: Προλαμβάνει την υπερβολική εξάπλωση του σταφυλόκοκκου, μειώνοντας την ανθεκτικότητα του βακτηρίου και αναστέλλοντας τον σχηματισμό του βιοφίλμ του που αναπτύσσει το βακτήριο για να προστατευθεί.

Βούτυρο Καριτέ: Αποκαθιστά τον επιδερμικό φραγμό

Νιασιναμίδη: Μειώνει την ερυθρότητα, τον κνησμό και τους ερεθισμούς.

Ιαματικό νερό La Roche-Posay: Προσφέρει καταπράυνση και ενισχύσει τις φυσικές άμυνες του δέρματος.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ ΤΟ LIPIKAR BAUME AP+M

Η αποτελεσματικότητα του Lipikar Baume AP+M έχει αποδειχθεί μέσα από 13 μελέτες σε 14 χώρες, με τη συμμετοχή πάνω από 13.400 ατόμων, ηλικιών από μίας εβδομάδας μέχρι 104 ετών.

Κλινικές μελέτες σε δέρματα με τάση εκζέματος και αλλεργικό δέρμα, το 82% των ασθενών που χρησιμοποιήσαν την κρέμα LIPIKAR Baume AP+M για έναν μήνα δεν υποτροπίασαν, ποσοστό που για τους ασθενείς που χρησιμοποίησαν ένα σύνηθες προϊόν περιποίησης ήταν μόλις 26% (σε δείγμα 100 ανθρώπων)

 

Παράλληλα, μελέτη, σε συνδυασμό μάλιστα με το LIPIKAR Syndet AP+, ο κνησμός μειώθηκε κατά -41%, η απώλεια ύπνου μειώθηκε κατά -42%, η ποιότητα ζωής βελτιώθηκε κατά +69%. (Σε δείγμα 51 ασθενών, ενηλίκων και παιδιών για δύο εβδομάδες.

Τo Lipikar AP+M συνιστάται από δερματολόγους σε όλον τον κόσμο και Και αποτελεί  Νo.1 στις προτιμήσεις δερματολόγων και παιδιάτρων και στην Ελλάδα.

5 tips για να βοηθήσουμε το παιδί μας που υποφέρει από έκζεμα

Διατηρήστε το υπνοδωμάτιο δροσερό και χρησιμοποιήστε βαμβακερά σεντόνια και πιτζάμες για να μη ζεσταίνεται πολύ.

Δοκιμάστε να γυρίσετε τις πιτζάμες του ανάποδα (το μέσα έξω) για να αποφύγετε τυχόν ραφές ή ετικέτες που προκαλούν φαγούρα.

Υιοθετήστε μια σταθερή βραδινή ρουτίνα: μπάνιο πριν από τον ύπνο με ένα κρεμώδες αφρόλουτρο, όπως το LIPIKAR Syndet AP+, και στη συνέχεια εφαρμογή μιας μαλακτικής κρέμας.

Μια μαλακτική κρέμα ειδικά σχεδιασμένη για το δέρμα με έκζεμα, όπως το LIPIKAR Baume AP+, μπορεί να συμβάλλει στην καταπολέμηση του κνησμού και στη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου του παιδιού σας.

Φροντίστε το παιδί να έχει πάντοτε το LIPIKAR Stick AP+ δίπλα στο κρεβάτι του για να διώχνει γρήγορα τις εξάρσεις κνησμού κατά τη διάρκεια της νύχτας και όχι μόνο. Η pocket size συσκευασία του χωρά άνετα και στη σχολική του τσάντα για άμεση καταπράυνση οποιαδήποτε ώρα της ημέρας χρειαστεί.