Το πρώτο γιαουρτάκι του μωρού πρέπει να έχει αυτά τα χαρακτηριστικά

Είμαι μαμά εδώ και λίγους μήνες και ομολογώ, ότι το άγχος μου για το μωρό αντί να κοπάζει όλο και αυξάνεται. Ανησυχώ πολύ -κυρίως- για τη διατροφή του.

Είναι 6 μηνών και έχει αρχίσει σιγά σιγά να τρώει στέρεες τροφές. Αντιλαμβάνεστε –φαντάζομαι- ότι αγχώνομαι για το αν τρώει επαρκώς και σωστά.

Κάποτε, σχολίαζα αρνητικά τις μαμάδες που παραπονούνταν διαρκώς, ότι το παιδί τους δεν τρώει, ότι είναι υπερβολικά αδύνατο και γι’ αυτό το κυνηγούσαν στις κούνιες ή τον παιδότοπο με ένα γιαούρτι στο χέρι.  Τώρα, όμως, τις καταλαβαίνω.

Ειδικά με το γιαούρτι, το οποίο αποτελεί βασική τροφή για ένα μωρό, μέχρι πρότινος ένιωθα αρκετά μεγάλη ανασφάλεια. Επειδή ο γιος μου είναι αρκετά μικρός, δεν ήθελα να του δώσω ένα από τα πολλά παιδικά επιδόρπια γιαουρτιού που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Έψαχνα κάτι πραγματικά αγνό που να απευθύνεται σε μωρά λίγων μηνών, τα οποία τώρα απολαμβάνουν τις πρώτες στέρεες τροφές τους.

Το γιαούρτι, άλλωστε, είναι από τα πιο θρεπτικά στοιχεία της βρεφικής και παιδικής διατροφής. Έχει μεγαλύτερη διατροφική αξία ακόμα και από το γάλα, είναι εύπεπτο για τα μωρά και τα βοηθά να εξοικειωθούν με το κουτάλι ευχάριστα.

Αφού, λοιπόν, το έψαξα πολύ και μίλησα με την παιδίατρό μου, δοκίμασα ένα νέο γιαουρτάκι, το οποίο απευθύνεται αποκλειστικά σε βρέφη από 6 μηνών και πάνω και κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό στην αγορά.

Πρόκειται για το «Πρώτο μου γιαουρτάκι» από την Κρι Κρι, το πρώτο γιαούρτι σχεδιασμένο ειδικά για βρέφη 6 μηνών και άνω.

Το δοκίμασα, αρχικά, επειδή φέρει τη σφραγίδα της Κρι Κρι, εταιρεία που έχει αποδείξει ότι εργάζεται με γνώμονα τους καταναλωτές της, και έπειτα επειδή πληροί όλα τα χαρακτηριστικά που θέλω να έχει το γιαουρτάκι του μωρού μου: Καλύπτει τις ειδικές διατροφικές ανάγκες του και φτιάχνεται από φρέσκα και αγνά υλικά.

Πιο συγκεκριμένα, «το πρώτο μου γιαουρτάκι» Κρι Κρι:

Φέρει την «υπογραφή» του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΦ

«Tο πρώτο μου γιαουρτάκι» Κρι Κρι σχεδιάστηκε σύμφωνα με τις συστάσεις του Υπουργείου Υγείας και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τη βρεφική διατροφή και σύμφωνα με την επιστημονική καθοδήγηση του Ελληνικού Κολλεγίου Παιδιάτρων, ώστε να καλύψει τις ειδικές διατροφικές απαιτήσεις των βρεφών, που είναι πολύ διαφορετικές από αυτές ενός ενήλικα.

Επιπλέον, είναι το μόνο βρεφικό γιαούρτι με ειδική άδεια παραγωγής από τον ΕΟΦ (Αρ. Πρωτοκόλλου 49352/12-4-2019).

Είναι γιαούρτι και όχι επιδόρπιο γιαουρτιού

Πρόκειται για γιαούρτι και όχι για ένα ακόμα επιδόρπιο γιαουρτιού. «Tο πρώτο μου γιαουρτάκι» Κρι Κρι, φτιάχνεται μόνο από 100% ελληνικό γάλα ημέρας και ήπιες καλλιέργειες, ιδανικές για βρέφη, χωρίς πρόσθετα σάκχαρα ή οποιοδήποτε άλλο συντηρητικό.

Αποτελεί πλούσια πηγή ασβεστίου και βιταμινών

«Tο πρώτο μου γιαουρτάκι» Κρι Κρι αποτελεί φυσική πηγή ασβεστίου, βιταμίνης Β12 και Β2, ενώ είναι εύπεπτο και έχει υπέροχη, απαλή υφή.

Δεν έχει πρόσθετη ζάχαρη

Γνωρίζατε ότι σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας για την βρεφική διατροφή, το γιαούρτι συστήνεται για πρωινό ή απογευματινό σνακ από τον 6ο κιόλας μήνα, ενώ μέχρι το 1ο έτος πρέπει να αποφεύγονται οι τροφές με επιπρόσθετη ζάχαρη, όπως είναι τα επιδόρπια γιαουρτιού και οι κρέμες; Σε μια εποχή που κατακλυζόμαστε από χιλιάδες επεξεργασμένα τρόφιμα, τα οποία είναι γεμάτα πρόσθετα σάκχαρα, χρωστικές ή συντηρητικά, «το πρώτο μου γιαουρτάκι» αποτελεί την καλύτερη πρόταση για τα μικρά μωρά μας που σιγά σιγά αρχίζουν να τρώνε στέρεες τροφές, καθώς δεν περιέχει καθόλου πρόσθετα σάκχαρα.

Έχει υπέροχη γεύση

Αυτό, αν μπορούσε θα το φώναζε και το μωρό μου. Οφείλω να ομολογήσω ότι το… καταβροχθίζει! Είναι από τις ελάχιστες τροφές που τρώει με τόσο μεγάλη ευχαρίστηση. Η αλήθεια είναι, ότι περίμενα να δυσκολευτούμε με το γιαούρτι, αλλά με το «το πρώτο μου γιαουρτάκι» Κρι Κρι η ώρα του απογευματινού σνακ γίνεται για το μικρό μου και για εμένα παιχνίδι!