«Το Βατραχέλι»: Το παραμύθι που μιλάει στα παιδιά για την προσφυγιά και την αλληλεγγύη

Το «Βατραχέλι» είναι ένα παραδοσιακό παραμύθι από τη Λέσβο, από το νησί-σταθμό στο ταξίδι των προσφύγων. Ένα παραμύθι για την αλληλεγγύη που μιλάει μία και μόνη γλώσσα παντού. Τη γλώσσα της αγάπης. Ένα βιβλίο που κρατάει μέσα του την ελπίδα και το παράδειγμα ενός ειρηνικού, γεμάτου δημιουργία μέλλοντος για όλους τους ανθρώπους του πλανήτη.

Ένα βιβλίο καρπός μιας ομάδας ανθρώπων που γνωρίζουν τι θα πει προσφυγιά και ξεριζωμός. Του Γιώργου και της Κατερίνας, οι οποίοι έγραψαν το βιβλίο και είναι ιδρυτικά μέλη της «Αγκαλιάς» στη Λέσβο, του Σιδίκι που μετέφρασε το κείμενο στα Φαρσί, της Ναουζάτ που μετέφρασε το κείμενο στα Αραβικά και της Αγγελικής που το μετέφρασε στα Αγγλικά.

Τα έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου μετά από επιθυμία των συγγραφέων και των μεταφραστών θα διατεθούν στην «Αγκαλιά», που τιμήθηκε με το Βραβείο «Raul Wallenberg 2016» του Συμβουλίου της Ευρώπης, για τη δράση της στην πρώτη γραμμή της προσφυγικής κρίσης το 2015 και για την αρωγή που προσέφερε σε πάνω από 17.000 πρόσφυγες.

Συγγραφέας: Γιώργος Τυρίκος – Εργάς
Κατερίνα Ευσταθίου – Σελάχα
Εικονογράφηση: Έφη Λαδά
ISBN: 978-960-16-5098-2
Εκδόσεις: Πατάκη
Σελίδες: 40