Αρχική Βιβλία «Το Βατραχέλι»: Το παραμύθι που μιλάει στα παιδιά για την προσφυγιά και την αλληλεγγύη

«Το Βατραχέλι»: Το παραμύθι που μιλάει στα παιδιά για την προσφυγιά και την αλληλεγγύη

Το «Βατραχέλι» είναι ένα παραδοσιακό παραμύθι από τη Λέσβο, από το νησί-σταθμό στο ταξίδι των προσφύγων. Ένα παραμύθι για την αλληλεγγύη που μιλάει μία και μόνη γλώσσα παντού. Τη γλώσσα της αγάπης. Ένα βιβλίο που κρατάει μέσα του την ελπίδα και το παράδειγμα ενός ειρηνικού, γεμάτου δημιουργία μέλλοντος για όλους τους ανθρώπους του πλανήτη.

Ένα βιβλίο καρπός μιας ομάδας ανθρώπων που γνωρίζουν τι θα πει προσφυγιά και ξεριζωμός. Του Γιώργου και της Κατερίνας, οι οποίοι έγραψαν το βιβλίο και είναι ιδρυτικά μέλη της «Αγκαλιάς» στη Λέσβο, του Σιδίκι που μετέφρασε το κείμενο στα Φαρσί, της Ναουζάτ που μετέφρασε το κείμενο στα Αραβικά και της Αγγελικής που το μετέφρασε στα Αγγλικά.

Τα έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου μετά από επιθυμία των συγγραφέων και των μεταφραστών θα διατεθούν στην «Αγκαλιά», που τιμήθηκε με το Βραβείο «Raul Wallenberg 2016» του Συμβουλίου της Ευρώπης, για τη δράση της στην πρώτη γραμμή της προσφυγικής κρίσης το 2015 και για την αρωγή που προσέφερε σε πάνω από 17.000 πρόσφυγες.

Συγγραφέας: Γιώργος Τυρίκος - Εργάς
Κατερίνα Ευσταθίου - Σελάχα
Εικονογράφηση: Έφη Λαδά
ISBN: 978-960-16-5098-2
Εκδόσεις: Πατάκη
Σελίδες: 40


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.