“Το Χαμόγελο του Παιδιού” για τη 12χρονη: Ζητήσαμε να μιλήσουμε με τους γονείς της αλλά δεν επικοινώνησαν ποτέ

Στο «Χαμόγελο του Παιδιού» θα φιλοξενούνται πλέον η 12χρονη και τα 5 ανήλικα αδέλφια της

Συγκλονίζουν τα όσα φέρνει στο φως το “Χαμόγελο του Παιδιού” σχετικά τη φρίκη που βίωνε η 12χρονη στον Κολωνό Αττικής, από τον 53χρονο Ηλία Μίχο που τη βίαζε και την εξέδιδε σε βιασμό και σε άλλους ενήλικους.

«Το παιδί δεν ήθελε να μιλήσει και οι γονείς δεν επικοινώνησαν ποτέ με τη Γραμμή Βοήθειας και Υποστήριξης του Οργανισμού»

“Το Χαμόγελο του Παιδιού”, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι τον Σεπτέμβριο είχε δεχθεί ανώνυμη κλήση που αφορούσε συμβουλευτική σε οικείους ανήλικης που έχει κακοποιηθεί σεξουαλικά από ενήλικα. Το παιδί δεν ήθελε να μιλήσει και οι γονείς δεν επικοινώνησαν ποτέ με τη Γραμμή Βοήθειας και Υποστήριξης του Οργανισμού, προσθέτει σε άλλο σημείο ο Σύλλογος.

Σε συνέχεια της δημοσιότητας “Το Χαμόγελο του Παιδιού” διαπίστωσε και επιβεβαίωσε, σύμφωνα με το ιστορικό, ότι η κλήση που δέχθηκε τον Σεπτέμβριο του 2022 αφορούσε στην υπόθεση κακοποίησης της 12χρονης.

Το Χαμόγελο του Παιδιού είχε λάβει ανώνυμη καταγγελία στις αρχές Σεπτεμβρίου

● Αρχές Σεπτεμβρίου «Το Χαμόγελο του Παιδιού» δέχθηκε ανώνυμη κλήση, χωρίς να δοθούν συγκεκριμένα στοιχεία, για να υποστηρίξει συμβουλευτικά και να κατευθύνει τους οικείους ανήλικης που είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά από ενήλικο άνδρα.

● Οι άνθρωποι του Οργανισμού έδωσαν άμεσα τις απαραίτητες κατευθύνσεις και ζήτησαν να μιλήσουν, τόσο με το ίδιο το παίδι, όσο και με τους γονείς του με στόχο να τους στηρίξουν.

● Το παιδί δεν ήθελε να μιλήσει και οι γονείς δεν επικοινώνησαν ποτέ με τη Γραμμή Βοήθειας και Υποστήριξης του Οργανισμού.

● «Το Χαμόγελο του Παιδιού» μη έχοντας κάποιο στοιχείο κατηύθυνε την οικογένεια να επικοινωνήσουν με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ανηλίκων.

● Από τα στοιχεία που είχε στη διάθεσή του δεν ήταν δυνατή η συσχέτιση της κλήσης με την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης της 12χρονης στον Κολωνό.

● Σήμερα, και σε συνέχεια της δημοσιότητας «Το Χαμόγελο του Παιδιού» διαπίστωσε και επιβεβαίωσε, σύμφωνα με το ιστορικό, ότι η κλήση που δέχθηκε τον Σεπτέμβριο του 2022 αφορούσε στην υπόθεση κακοποίησης της 12χρονης.

● Ο Οργανισμός έχει ζητήσει να στηρίξει το παιδί, και μετά από σχετική σύσταση αναμένει την έγκριση και συναίνεση των γονέων και των αρμόδιων ανακριτικών υπαλλήλων προκειμένου να διεξαχθεί ομαλά η διαδικασία κατάθεσης της 12χρονης.

ΕΣΗΕΑ: Να απομακρυνθούν αμέσως τα τηλεοπτικά συνεργεία από το σπίτι του κοριτσιού

Βίαζε, εξέδιδε και διαπόμπευε 12χρονη που εργαζόταν στο κατάστημά του για χαρτζιλίκι-βοήθεια στην οικογένειά της

Παρέμβαση για την παρουσίαση του θέματος της 12χρονης ώστε να διασφαλιστεί το απόρρητο της ταυτότητας της ανήλικης έκανε η Ένωση Συντακτών, καλώντας τους διευθυντές ενημέρωσης των τηλεοπτικών σταθμών να αποσύρουν άμεσα τα συνεργεία έξω από το σπίτι του κοριτσιού αλλά και να μη δημοσιεύουν πληροφορίες που μπορούν να οδηγήσουν στην ταυτοποίησή της και την εκ νέου θυματοποίησή της.

Διαβάστε επίσης:

Χημικός Ευνουχισμός: Μπορεί να σώσει τα παιδιά από τις νοσηρές ορέξεις των παιδόφιλων;

“Πώς θα γλιτώσουμε από τα τροχαία”: Δωρεάν σεμινάριο από το Infokids.gr και τον Ιαβέρη

Ηχηρό μήνυμα για τον καρκίνο του μαστού έστειλε αυτό το σχολείο – Μαθήτρια έκοψε τα μαλλιά της και τα χάρισε (φωτό)