Τρίτο κρούσμα κορoνοϊού – Στην Αθήνα εντοπίστηκε

Μόλις ανακοινώθηκε το τρίτο κρούσμα κορoνοϊού σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας.

Το προφίλ του τρίτου κρούσματος

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, πρόκειται για 40χρονη η οποία είχε ταξιδέψει στη Βόρεια Ιταλία και είναι στη διαδικασία της ιχνηλάτησης.  Η γυναίκα επέστρεψε αεροπορικώς. Αυτή τη στιγμή ψάχνουν όχι μόνο το συγγενικό και φιλικό της περιβάλλον, αλλά και τους συνεπιβάτες της στην πτήση επιστροφής. Η 40χρονη επισκέφθηκε πρώτα ιδιωτικό θεραπευτήριο και από εκεί την παρέπεμψαν στο Αττικόν όπου και νοσηλεύεται. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr η γυναίκα περίμενε μάταια να εξεταστεί στο νοσοκομείο Σωτηρία επί δυο ώρες και έτσι αποφάσισε για να τελειώσει η ταλαιπωρία της να μεταβεί σε ιδιωτικό νοσοκομείο.

Η δήλωση του λοιμωξιολόγου

«Είναι στην περιοχή των Αθηνών το τρίτο κρούσμα. Είναι σε καλή κατάσταση και θα νοσηλευθεί σε νοσοκομείο αναφοράς. Είναι νεαρή συμπατριώτισσα», δήλωσε ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος για θέματα κορονοϊού κ. Τσιόδρας.

Γίνεται έλεγχος όλων των επαφών που είχαν οι 3 ασθενείς

Όπως διευκρινίστηκε, είναι πολύ σημαντικό να ελεγχθεί ο περίγυρος των κρουσμάτων αλλά και όλοι όσοι εκτιμούν ότι ήρθαν σε επαφή μαζί τους να βρίσκονται σε εγρήγορση ώστε εάν εμφανίσουν το παραμικρό ύποπτο κρούσμα να απευθυνθούν στον ΕΟΔΥΥ ή στον θεράποντα ιατρό τους.

Το video με τις  επίσημες ανακοινώσεις για τα νέα κρούσματα