“UglyDolls: Τα Ασχημογλυκούλια”: Έφτασε η ταινία που υμνεί το διαφορετικό και γιορτάζει τη φιλία

Μια υπέροχη και γεμάτη μουσική ταινία κινουμένων σχεδίων που γιορτάζει τη φιλία, τη χαρά, και την ομορφιά τού να είσαι ξεχωριστός κυκλοφορεί στους κινηματογράφους.

Λίγα λόγια για την ταινία

Πολύ καιρό πριν, οι κούκλες δημιουργήθηκαν για να προσφέρουν ζεστασιά και αγάπη στα παιδιά. Από πού όμως προέρχονται οι κούκλες; Κάπου ανάμεσα στο τέλος της γραμμής συναρμολόγησης και το ράφι των παιχνιδιών στα καταστήματα υπάρχει μια μαγευτική γη όπου ζουν όλες οι κούκλες.

Όμως, μέχρι σήμερα καμία από όσες φτάνουν στα παιδιά δεν προέρχεται από την Ασχημούπολη, το μέρος όπου ζουν όλες οι αταίριαστες, παρατημένες και ατελείς κούκλες. Ανάμεσα τους οι Οξ, Μόξι, Γουέιτζ, Μπάμπο, Παγερίδας και Τυχερίδας.

Όλες τους είναι ευχάριστα αδαείς για τις ιδιαιτερότητές τους και έχουν μια ευτυχή άγνοια για κάθε ζωή έξω από την πόλη τους, που είναι γεμάτη κέφι, τεράστιες γιορτές και ακόμα μεγαλύτερα πάρτι. Σε έναν κόσμο όπου επικρατεί η ατέλεια, κανείς δεν κρίνει κανέναν.

Τα Ασχημογλυκούλια στην Ασχημούπολη

Τα Ασχημογλυκούλια ζουν σε έναν υπέροχο κόσμο όπου επικρατεί η διασκέδαση, η μουσική, η περιπέτεια και η αποδοχή. Το μέρος αυτό λέγεται Ασχημούπολη. Μέσα από αυτήν την πρωτότυπη και έξυπνη ιστορία, θα γνωρίσουμε χαρακτήρες που δεν έχουμε ξανασυναντήσει και κόσμους που δεν έχουμε ξαναεπισκεφθεί σε άλλη ταινία κινουμένων σχεδίων. Οι ήρωές μας θα είναι σίγουρα μοναδικοί και ιδιαίτεροι!

Η Μόξι (Ειρήνη Ψυχράμη) είναι ένα πλάσμα γεμάτο ενέργεια και αποφασιστικότητα και με ένα υπέροχο, πλατύ χαμόγελο που αποκαλύπτει τρία δοντάκια και ένα κεφάλι που μοιάζει με λουλουδάκι! Δεν θα αφήσει τίποτα να τη σταματήσει και να την απομακρύνει από τα όνειρά της. Ο καλύτερός της φίλος είναι το Ασχημόσκυλο (Αποστόλης Ψυχράμης), ένα μπλε σκυλάκι με ένα κίτρινο μάτι και άπλετη καλοσύνη. Ο Οξ (Τηλέμαχος Κρεβάικας) είναι ο ανεπίσημος δήμαρχος της πόλης όπως επίσης ο ιδρυτής της, ο προστάτης της και η πατρική φιγούρα όλων. Φροντίζει να νιώθουν όλοι ασφάλεια και φροντίδα. Ο Τυχερίδας (Δημήτρης Μάριζας) είναι το πιο σοφό ασχημογλυκούλι αλλά δυστυχώς οι συμβουλές του δεν πετυχαίνουν πάντα. Η Γουέιτζ (Αντιγόνη Ψυχράμη) είναι η κυνική φωνή που παίζει πάντα εκ του ασφαλούς. Τέλος, ο Μπάμπο (Κωνσταντίνος Λάγκος) είναι τα «μπράτσα» της ομάδας αλλά και η ιδανικότερη παρέα χάρη στη μεταδοτική αισιοδοξία του.

Στη χαριτωμένα διαφορετική Ασχημούπολη, το παράξενο γιορτάζεται, το αλλόκοτο είναι μοναδικό και η ομορφιά είναι πολλά περισσότερα από αυτά που μπορείς να δεις με τα μάτια σου. Εδώ, η Μόξι, που είναι ελεύθερο πνεύμα, και οι φίλοι της, τα Ασχημογλυκούλια, ζουν την κάθε τους μέρα μέσα σε έναν ανεμοστρόβιλο χαράς και ευτυχίας, αγαπώντας τις ιδιαιτερότητες που τους κάνουν ξεχωριστούς και γιορτάζοντας τη ζωή και τις αμέτρητες δυνατότητές της. Οι αξιολάτρευτα μοναδικοί κάτοικοι της Ασχημούπολης συχνά κοιτάνε ψηλά στον ουρανό από όπου εμφανίζεται κάθε τόσο ένα καινούριο Ασχημογλυκούλι, το οποίο η κοινότητα υποδέχεται και αγκαλιάζει με αγάπη.

Τα Ασχημογλυκούλια στην Τελειούπολη

Η Μόξι λατρεύει την ελεύθερη ζωή της που δεν χωράει σε κουτάκια. Η περιέργειά της για το κάθε τι, την κάνει να απορεί αν υπάρχει κάτι στην άλλη μεριά του βουνού που περιβάλλει την Ασχημούπολη. Θα μαζέψει την ομάδα των καλύτερων φίλων της και μαζί θα ξεκινήσουν το ταξίδι της ζωής τους που θα τους φέρει στην άλλη πλευρά, στις πύλες της Τελειούπολης. Εκεί θα ανακαλύψουν έναν άλλον κόσμο, μια πόλη όπου οι πιο συμβατικές κούκλες εκπαιδεύονται σύμφωνα με κάποιο πρωτόκολλο πριν σταλούν στον «πραγματικό» κόσμο για να βρουν την αγάπη ενός παιδιού.

Θα συναντήσουν τον Λου (Άρης Πλασκασοβίτης), τον κουλ και τέλειο ηγέτη της πόλης, τη Μάντι (Πηνελόπη Σκαλκώτου), μια τέλεια αλλά μοναχική κούκλα που κουβαλά ένα μεγάλο μυστικό και, βέβαια, τα Spy Girls που είναι οι πιστές ακόλουθοι του Λου. Σύντομα, η Μόξι και η παρέα της θα βρεθούν στο στόχαστρο του Λου που είναι επικεφαλής της εκπαίδευσης στο Ινστιτούτο της Τελειότητας.

Μέσα από την παραμονή τους στην Τελειούπολη, τα Ασχημογλυκούλια θα δουν τι σημαίνει να είσαι διαφορετικός, θα παλέψουν με την ανάγκη τους να αγαπηθούν και τελικά θα ανακαλύψουν ότι δεν χρειάζεται να είσαι τέλειος για να είσαι αξιοθαύμαστος, γιατί αυτό που μετράει πάνω από όλα είναι ποιος στ’ αλήθεια είσαι.

Η ταινία προβάλλεται στις κινηματογραφικές αίθουσες.