Αρχική Νέα Χρειάζεται ή όχι η υποβολή φορολογικής δήλωσης για τη Β δόση του Επιδόματος Παιδιού: Ο ΟΠΕΚΑ μας απάντησε

Χρειάζεται ή όχι η υποβολή φορολογικής δήλωσης για τη Β δόση του Επιδόματος Παιδιού: Ο ΟΠΕΚΑ μας απάντησε

Εν αναμονή της καταβολής της β δόσης του επιδόματος παιδιού που αναμένεται να γίνει έως τις 24 Μαΐου πολύς λόγος γίνεται για το αν πρέπει οι δικαιούχοι να υποβάλλουν άμεσα νέα φορολογική δήλωση για τα εισοδήματα του 2018 ούτως ώστε να πληρωθούν στις 24 Μαΐου.

Δεν απαιτείται η υποβολή νέας φορολογικής δήλωσης για τα εισοδήματα του 2018

Το Infokids.gr για την άμεση ενημέρωση των αναγνωστών επικοινώνησε με τον ΟΠΕΚΑ και ο αρμόδιος για το επίδομα παιδιού, κ. Γιάννης Φώσκολος, δήλωσε ότι μέχρι στιγμής οι γονείς λάμβαναν τις δόσεις του επιδόματος σύμφωνα με το εισόδημα του 2017 που είχε προκύψει βάσει φορολογικής δήλωσης. Για την επόμενη δόση (β δόση) αφ' ης στιγμής η πλατφόρμα για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων έχει ανοίξει, οι γονείς καλό θα είναι να την υποβάλλουν καθώς αν υπάρχει τυχόν αλλαγή στο εισόδημα του 2018 θα κληθούν ενδεχομένως να επιστρέψουν τις δόσεις -πόσα που δεν δικαιούνται και τα έλαβαν βάσει της δήλωσης του 2017.

Με άλλα λόγια, όπως τόνισε και ο κ. Φώσκολος δεν απαιτείται η υποβολή νέας φορολογικής δήλωσης για τα εισοδήματα του 2018 προκειμένου να καταβληθεί η β' δόση του επιδόματος παιδιού αλλά οι γονείς πρέπει να την υποβάλλουν έγκαιρα ώστε να αποφύγουν τυχόν επιστροφές ποσών σε περιπτώσεις επανυπολογισμού λόγω μεταβολής είτε στο εισόδημα είτε στον αριθμό των παιδιών είτε οικογενειακής κατάστασης.

Ο έλεγχος και ο συμψηφισμός των ποσών θα γίνει τον Σεπτέμβριο.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.