Β. Παπαευαγγέλου: Περίπου 100 παιδιά νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή με κορωνοϊό

Β. Παπαευαγγέλου: Περίπου 100 παιδιά νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή με κορωνοϊό

Για την πορεία της πανδημίας και τη μετάλλαξη Όμικρον μίλησε στη χθεσινή ενημέρωση του υπ. Υγείας η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Όπως είπε, η πορεία του κορονοϊού παρουσιάζει σταθεροποίηση, ενώ ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων υπολογίζεται στις 140.000. Ο κυλιόμενος μέσος του 7ημερου μειώνεται και υπολογίζεται σήμερα στις 19.000. Η θετικότητα αυξήθηξε από 5,7 στα 7,3 την τελευταία εβδομάδα, ενώ η πίεση στο ΕΣΥ εξακολουθεί να απασχολεί.

Σαρώνει η Όμικρον και στις εισαγωγές

Αναφορικά με τη μετάλλαξη Όμικρον, η κα Παπαευαγγέλου είπε, ότι δεν είναι τόσο αθώα όσο αρχικά πιστεύαμε, αφού εντοπίζεται στο 88% των νέων εισαγωγών στα νοσοκομεία.

Μάλιστα, πρόσθεσε, η μετάλλαξη Όμικρον μπορεί να μολύνει άτομα με προηγούμενη ανοσία. Σε κάθε περίπτωση, ο εμβολιασμός με τρίτη δόση προσφέρει ανοσία για σοβαρή νόσηση και θάνατο.

Πόσα παιδιά νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή

Όσον αφορά στον αριθμό των κρουσμάτων στα παιδιά, αυτός παραμένει σταθερός και  υπολογίζεται περίπου στο 30% του συνόλου των κρουσμάτων. Τα παιδιά που έχουν νοσήσει είναι κυρίως κάτω των 11 ετών, ενώ έχει βοηθήσει σημαντικά ο εμβολιασμός των εφήβων. Τα παιδιά που νοσηλεύονται στην επικράτεια είναι περίπου 90-100, δηλαδή περίπου 2% στο σύνολο. Την ίδια ώρα, ενισχύεται η εμβολιαστική κάλυψη στα παιδιά μικρότερης ηλικίας.

Διαθέσιμα 40.000 ραντεβού για εμβολιασμούς παιδιών

Διαθέσιμα είναι από σήμερα 40.000 νέα ραντεβού για τον μήνα Φεβρουάριο, για τον εμβολιασμό παιδιών 5-11 ετών, στην Αττική η οποία εμφανίζει αυξημένη ζήτηση.

Στα mega Εμβολιαστικά Κέντρα «Προμηθέας» και Περιστερίου, προστίθενται νέες εμβολιαστικές γραμμές, με σκοπό την περαιτέρω επιτάχυνση των εμβολιασμών των παιδιών στην Αττική.

Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τον εμβολιασμό των παιδιών

Το εμβόλιο που γίνεται στα παιδιά, περιέχει το 1/3 του αντιγόνου της δόσης των ενηλίκων και το σχήμα που εφαρμόζεται είναι δύο δόσεων με μεσοδιάστημα 21 ημέρες.

Σε περίπτωση νόσησης πριν τον εμβολιασμό, συστήνεται εμβολιασμός µε µια δόση 3 μήνες μετά τη διάγνωση της νόσου.

Σε περίπτωση νόσησης μετά την 1η δόση εμβολιασμού, συστήνεται εμβολιασμός όχι σε μεσοδιάστημα 21 ημερών αλλά σε 3 µήνες μετά τη διάγνωση της νόσου.

Διαβάστε ακόμα:

Το μεγαλύτερο βάρος για ένα παιδί είναι να ζήσει τη ζωή των γονιών του

Κερδίστε 10 διπλές προσκλήσεις για την παιδική παράσταση «Ο Πέτρος και ο Λύκος» στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (6/2)

Μαρτυρία σοκ: “Ο 4χρονος γιος μου έπεσε θύμα κακοποίησης- Η νταντά ήξερε τα πάντα αλλά…..”