Βάσεις 2022: Η Ελένη Νταλαπέρα από την Πάτρα πέρασε 1η στους Χημικούς Μηχανικούς στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο

“Δίδυμο” για πρωτιές οι αδελφές Νταλαπέρα από την Πάτρα οι οποίες έσπασαν όλα τα κοντέρ! Πέρυσι η Αγγελική Νταλαπέρα με 19.667 μόρια ήρθε πρώτη στους Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς του ΕΜΠ. Φέτος ήταν η σειρά της Ελένης  για την κορυφή.

Με 19.545 μόρια πέρασε πρώτη στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Με 19.545 μόρια ήρθε πρώτη στους Χημικούς Μηχανικούς του ΕΜΠ και πλέον ατενίζει με αισιοδοξία τη ζωή αναφέρει το thebest.gr. 

« Ήταν μία προετοιμασία με πολύ διάβασμα, πολλή εξάσκηση και πολλά διαγωνίσματα στο φροντιστήριο και στο σχολείο (Λύκειο Καστριτσίου) ενώ φρόντισα να υπάρχει καλή οργάνωση χρόνου για να τα προλαβαίνω.

Σίγουρα θυσίασα κάποια πράγματα όπως άλλες δραστηριότητές μου στην ομάδα ρητορικής debate ή στην χορωδία και την ορχήστρα του σχολείου ενώ και οι βόλτες μου ήταν λιγότερες λόγω των αναγκών του διαβάσματος», είχε πει στο thebest.gr όταν ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες.

Οι δηλώσεις της αριστούχου

«Όταν ήλθε το μήνυμα για την εισαγωγή μου στην σχολή και μάλιστα στην πρώτη θέση ο ενθουσιασμός μου ήταν πολύ μεγάλος, διότι ήταν κάτι το απρόσμενο», λέει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η Ελένη Νταλαπέρα, η οποία αποφοίτησε από το Λύκειο Καστριτσίου της Πάτρας και εισήχθη στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

«Όταν ξεκίνησα να δίνω πανελλήνιες, δεν πίστευα ότι θα μπω πρώτη στην σχολή Χημικών Μηχανικών, αλλά μετά την ανακοίνωση των βαθμών στα τέλη του Ιουνίου, θεωρούσα ότι υπάρχει μία τέτοια πιθανότητα», προσθέτει.

Όσον αφορά στην επιλογή της συγκεκριμένης σχολής, η Ελένη Νταλαπέρα λέει : «Ήταν προσωπική μου απόφαση, την οποία είχα πάρει από την πρώτη λυκείου, διότι ήταν ο μόνος τρόπος που είχα βρει, ώστε να συνδυάσω την αγάπη μου για το περιβάλλον και τη χημεία, καθώς και το ενδιαφέρον μου για την βιολογία».

Ήμουν σε δίλημμα, ανάμεσα στη σχολή Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, διότι και οι δύο σχολές είναι πολύ καλές, αλλά τελικά επέλεξα το Ε.Μ.Π., γιατί θεωρώ ότι είναι λίγο καλύτερα τα μαθήματα που διδάσκονται στο Μετσόβιο, ειδικά στους τομείς της βιολογίας και της βιοτεχνολογίας».

Επίσης, όπως εξηγεί, «το ΕΜΠ δίνει την ευκαιρία για μεγαλύτερο πεδίο ερευνητικής δραστηριότητας στον τομέα της βιοτεχνολογίας, αλλά και για διδακτορικά σε πανεπιστήμια του εξωτερικού».

Σε αυτό το σημείο η Ελένη Νταλαπέρα περιγράφει τους στόχους που έχει ήδη θέσει, όταν ολοκληρώσει τις σπουδές της: «Θέλω να πάρω κάποια διδακτορικά σε πανεπιστήμια της Ευρώπης ή των Η.Π.Α., με κριτήριο πάντα σε ποιο ακριβώς πανεπιστήμιο θα βρω έρευνα που θα με ενδιαφέρει περισσότερο».

Στην συνέχεια σκοπεύει, όπως λέει η ίδια, «να πάρει μία ερευνητική θέση είτε σε κάποια εταιρεία, είτε σε κάποιο πανεπιστήμιο».

Διαβάστε επίσης:

Βάσεις 2022: Σε ποια σχολή εισάγεται ο 18χρονος πρόσφυγας Κουρός Νουρμοχαμαντί Μπαϊγκί

Κρήτη: Συναγερμός για την εξαφάνιση της 28χρονης εγκύου Ιωάννας Ρέβη

Βάσεις 2022: Η Κατερίνα Βάβουλα από την Νάξο πέρασε 1η στην Ιατρική Αθηνών

Βάσεις 2022: Πτώση στην Ιατρική και Νομική Θεσσαλονίκης – Άνοδος στις οικονομικές σχολές – Οι σχολές κάτω από τα 10.000 μόρια