Βασίλης Κικίλιας: Δεν μπαίνει λουκέτο στο Παίδων Καλλιθέας ούτε στο Παιδοψυχιατρικό Παίδων Πεντέλης

Τις τελευταίες ημέρες είχε έρθει στο προσκήνιο η είδηση ότι το παράρτημα του Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού» της Καλλιθέας απειλείται με λουκέτο καθώς η παιδίατρος που υπηρετούσε συνταξιοδοτήθηκε, με αποτέλεσμα να μείνει κενή η θέση της, οδηγώντας στην αιφνιδιαστική αναστολή των υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Την ίδια στιγμή η υποστελέχωση του Παιδοψυχιατρικού Τμήματος του Παίδων Πεντέλης έχει οδηγήσει σε μια έντονη φημολογία ότι επίκειται και εκεί λουκέτο καθώς αδυνατεί να ανταποκριθεί στο σύνολο των λειτουργιών του.

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας διευκρίνισε ότι αυτές οι δυο ειδήσεις που έχουν προκαλέσει αναστάτωση στους γονείς κάθε άλλο παρά ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ειδικότερα, ο υπουργός διευκρίνισε τα εξής:

1. Το παιδιατρικό ιατρείο του παραρτήματος του Παίδων «Π. & Α. Κυριακού» στην Καλλιθέα λειτουργεί κανονικά. Χθες, μετακινήθηκαν από άλλες δομές δύο παιδίατροι οι οποίες θα καλύψουν τις ανάγκες μέχρι την πρόσληψη επικουρικού παιδιάτρου που έχει ήδη δρομολογηθεί.

2. Το Παιδοψυχιατρικό Τμήμα του Παίδων Πεντέλης δεν κινδυνεύει να κλείσει. Είναι στελεχωμένο με τρεις γιατρούς και αναμένεται να καλυφθεί άμεσα και η τέταρτη θέση που είναι κενή.