Βιασμός αδερφών στα Πατράλωνα: Ποιοι καταγγέλλουν ότι «δέχονται απειλές» – Θα δικαστούν τελικά οι 10 κατηγορούμενοι;

Κρήτη: Ένοχος 28χρονος Αφγανός για την αποπλάνηση του 11χρονου γιου του αφεντικού του

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση των Πετραλώνων. Ο συγγραφέας και η ιδιοκτήτρια καφέ που αποκάλυψαν τη φρίκη με τους βιασμούς και τις κακοποιήσεις των παιδιών στα Πετράλωνα καταγγέλλουν ότι δέχονται απειλές.

Απο την πλευρά τους, οι δέκα κατηγορουμένοι, ανάμεσα τους ο πατέρας και ο θείος των παιδιών υποστηρίζουν ότι δεν έχουν κάνει τα όσα ανατριχιαστικά περιγράφονται απο τα παιδιά.

Σύμφωνα με τον συγγραφέα, «αυτό το οποίο συμβαίνει είναι να περνά ο πατέρας πότε μόνος και πότε με κάποια σύντροφο και να κοιτά και να χλευάζει μέσα από το καφέ της φίλης».

Ειναι η καταγγελία που κάνει στο Star ο συγγραφέας, στον οποίο ο 17χρονος αποκάλυψε τη φρίκη. Απειλές, αλλά και παραβίαση όπως λέει, του περιοριστικού όρου να μην πλησιάζει ο πατέρας τα παιδιά. Και δεν είναι ο μόνος…

«Προσωπικά εγώ έχω απειληθεί. Μία αλλοδαπή, εκ των τριών γυναικών που έχουν καταγγελθεί, μπήκε στο μαγαζί μου και με απείλησε ότι “δεν ξέρουμε πού έχουμε μπλέξει” και πως “έχουμε μπλέξει πάρα πολύ άσχημα”» είπε στο Star ιδιοκτήτρια καφέ.

Θα δικαστούν τελικά οι 10 κατηγορούμενοι;

O πατέρας και ο θείος των παιδιών και άλλοι 8 κατηγορούμενοι -ανάμεσα τους αλλοδαποί που ήταν υπάλληλοι του πατέρα- αλλά και γυναίκες που κρατούσαν τα παιδιά, περιμένουν την απόφαση του δικαστικού συμβουλίου για το αν θα παραπεμφθούν σε δίκη ή όχι.

Η εισαγγελική πρόταση είναι να δικαστούν για τα όσα ανατριχιαστικά κατηγορούνται ότι έκαναν -βιασμούς, όργια, σεξουαλικές κακοποιήσεις.

Ο πατέρας μέσω του δικηγόρου του επιμένει ότι είναι αθώος.

Ο 17χρονος σήμερα γιος του, όμως, έχει καταγγείλει άγρια περιστατικά βιασμών. Στην κατάθεση του κάνει λόγο για κακοποίηση που κράτησε σχεδόν 6 χρόνια.

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση – Αυτή είναι η νέα πρόταση του εισαγγελέα

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, που πρώτο αποκάλυψε την συγκλονιστική ιστορία, ο εισαγγελέας, με σημερινή απόφασή του, εισηγείται προς το δικαστικό συμβούλιο να απορριφθεί το αίτημα ακυρότητας της προδικασίας που είχε υποβληθεί από έναν από τους κατηγορουμένους στην υπόθεση

Στην νέα πρότασή του, ο εισαγγελέας, εκτός από την απόρριψη των αιτημάτων του κατηγορουμένου, επιμένει στα όσα είχε αναφέρει στην πρότασή του προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, με την οποία ζητούσε να παραπεμφθούν στο ακροατήριο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ο πατέρας των παιδιών και οι υπόλοιποι εννέα κατηγορούμενοι.  Πλέον, τον τελευταίο λόγο έχει το δικαστικό συμβούλιο το οποίο θα αποφασίσει την παραπομπή ή μη των δέκα κατηγορουμένων σε δίκη.

Το Συμβούλιο έχει πλέον να αξιολογήσει μια ενισχυμένη εισαγγελική πρόταση, με βαρύ περιεχόμενο. Κι αυτό, γιατί η πρόταση του εισαγγελέα, παραμένει παραπεμπτική, απορρίπτοντας ουσιαστικά όλες οι ενστάσεις των κατηγορουμένων και τα επιχειρήματα που είχαν διατυπωθεί για τις πραγματογνωμοσύνες που έχουν γίνει στα παιδιά.

Όπως αναφέρει ο εισαγγελέας στη νέα πρότασή του (με ημερομηνία 7 Νοεμβρίου 2022) επί της αίτησης ακυρότητας, αφού ολοκληρώθηκε η προκαταρκτική και ασκήθηκε ποινική δίωξη για όσους είχαν ταυτοποιηθεί, η ανακρίτρια, στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης, ταυτοποίησε και τον κατηγορούμενο που έχει προσφύγει ως ένας εκ των καταγγελλόμενων δραστών για τις εξής πράξεις: Βιασμός από κοινού  και κατά μόνας, κατ’ εξακολούθηση και Γενετήσιες πράξεις με ανηλίκους που δεν έχουν συμπληρώσει τα 12 έτη από κοινού, κατ’ εξακολούθηση και συρροή.

«Όμως δεν ήταν εφικτό κατά την κύρια ανάκριση να γνωστοποιηθούν εγγράφως στον αιτούντα κατηγορούμενο τα ονόματα των δύο πραγματογνωμόνων καθώς τα λοιπά στοιχεία του, εκτός από το ονοματεπώνυμό του, δεν ήταν γνωστά στην ανάκριση» όταν αποφασίστηκε  ο διορισμός των ειδικών, εξηγεί ο εισαγγελέας.  Τα υπόλοιπα στοιχεία του έγιναν γνωστά στην ανακρίτρια στη συνέχεια, οπότε και τον κάλεσε για να εξεταστεί ως κατηγορούμενος. Ο ίδιος εμφανίστηκε τον Απρίλιο του 2021 ενώπιον της ανακρίτριας και αφού έλαβε προθεσμία, απολογήθηκε στις 28 Ιουνίου 2021, ενώ στο μεσοδιάστημα είχε υποβάλει την πρώτη αίτηση ακυρότητας της προδικασίας.

«Ως εκ τούτου ήταν αδύνατη η γνωστοποίηση σε αυτόν των ονοματεπωνύμων των ως άνω δύο πραγματογνωμόνων κατά τους χρόνους διορισμού τους και για τον λόγο αυτό, ουδεμία ακυρότητα προκλήθηκε και η κρινόμενη αίτησή του πρέπει να απορριφθεί ως ουσία αβάσιμη», σημειώνει ο εισαγγελέας στη νέα πρότασή του προς το δικαστικό συμβούλιο.

Επίσης, ο εισαγγελέας προτείνει να απορριφθούν και όλα τα υπόλοιπα αιτήματα του κατηγορουμένου για τη διενέργεια περαιτέρω ανάκρισης. Συγκεκριμένα, ο κατηγορούμενος ζητούσε:

  • Να διαταχθεί η άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών συνομιλιών του κατά το κρίσιμο χρονικό διάστημα
  • Να διαταχθεί η έρευνα του ηλεκτρονικού του υπολογιστή και κάθε άλλης ηλεκτρονικής συσκευής του
  • Να διαταχθεί η διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης στον συγκατηγορούμενό του και πατέρα των δύο παιδιών, στη μητέρα τους, στον 17χρονο και στον συγγραφέα, δηλαδή τον άνθρωπο στον οποίο ο ανήλικος φέρεται να εκμυστηρεύτηκε τα όσα βίωνε
  • Να εμφανιστεί ως μάρτυρας ένας συγκεκριμένος χειρουργός για να δώσει εξηγήσεις σχετικά με την ιατρική του γνωμάτευση που αφορά στον 17χρονο
  • Να διαταχθεί η διενέργεια ιατρικής πραγματογνωμοσύνης από ιατροδικαστή ή ειδικό χειρουργό για το σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα που φέρεται να ανευρέθηκε στον ανήλικο

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, ο εισαγγελέας αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «δεν είναι αναγκαία για την ανακάλυψη της αλήθειας η έρευνα του ηλεκτρονικού υπολογιστή, ούτε η άρση απορρήτου, η οποία εξάλλου δεν είναι εφικτή…, αφού αυτή αφορά το χρονικό διάστημα από τότε που θα διαταχθεί και εντεύθεν. Εξάλλου επαρκούν τα λοιπά αποδεικτικά στοιχεία για τον σχηματισμό δικανικής κρίσης για την παραπομπή του στο ακροατήριο». Ακόμη, σημειώνει πως ο κατηγορούμενος δεν έχει έννομο συμφέρον να ζητά την ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη του συγκατηγορούμενού του και πατέρα των δύο παιδιών από τα Πετράλωνα, πως δεν προβλέπεται από τις διατάξεις του ποινικού κώδικα η διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης σε μάρτυρες, όπως η μητέρα και ο συγγραφέας, και πως έχουν ήδη διενεργηθεί δύο ψυχιατρικές πραγματογνωμοσύνης για τον 17χρονο «από τις οποίες, σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα στοιχεία» είναι δυνατό να διαμορφωθεί κρίση για την ψυχιατρική του κατάσταση». «Δεν είναι αναγκαία η διενέργεια και τρίτης ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στον γιατρό που ο κατηγορούμενος ζητά να κληθεί ως μάρτυρας, ο εισαγγελέας τονίζει ότι δεν κρίνεται αναγκαία η εξέτασή του με τη διενέργεια περαιτέρω ανάκρισης, ούτε χρειάζεται να γίνει πραγματογνωμοσύνη για το σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα από άλλο ιατρό – χειρουργό, «καθώς δεν είναι εφικτή η διαπίστωση με σχετική πραγματογνωμοσύνη του χρόνου κατά τον οποίο προκλήθηκε και συγκεκριμένα αν ανάγονται στο διάστημα από το 2012 έως το 2016».

Τέλος, ο εισαγγελέας ζητά να απορριφθεί το αίτημά του για την αυτοπρόσωπη εμφάνισή του ενώπιον του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών προς παροχή διευκρινίσεων, καθώς όπως επισημαίνει αυτό συνεδριάζει χωρίς την παρουσία διαδίκων, εκτός από εξαιρετικές περιπτώσεις. «Στην προκειμένη περίπτωση δεν συντρέχει τέτοια εξαιρετική περίπτωση, αφού ο αιτών κατηγορούμενος με την απολογία του, τα υπομνήματά του και τις αιτήσεις που υπέβαλε, επαρκώς στήριξε τις απόψεις του για την υπεράσπισή του και προέβαλε τους ισχυρισμούς του».

 Η σοκαριστική ζωγραφιά της 11χρονης – «Η μητέρα δεν ασχολήθηκε. Αδιαφόρησε»

«Η 11χρονη μας έδειξε μια ζωγραφιά που μας σόκαρε», λέει μάρτυρας για την υπόθεση των Πετραλώνων

Σοκαριστικά είναι τα νέα στοιχεία που αποκαλύπτονται για την υπόθεση των Πετραλώνων. Για πρώτη φορά μίλησε στο Star και την Τασούλα Παπανικολάου μια γυναίκα που μαζί με τον συγγραφέα πίεσαν τη μητέρα, όπως ισχυρίζεται, να καταγγείλει τα όσα σοκαριστικά είχε περιγράψει ο 17χρονος, αλλά και τα δύο κορίτσια.

Πρόκειται για μια ιδιοκτήρια καφέ, η οποία είναι το δεύτερο άτομο μετά τον συγγραφέα, στο οποίο ο 17χρονος φέρεται να εξομολογούταν τα όσα εφιαλτικά ισχυρίζεται ότι είχε ζήσει στην οικογένειά του.

Στο καφέ της πήγαινε και η μητέρα των παιδιών, με την οποία απέκτησαν φιλικές σχέσεις. Η μάρτυρας περιέγραψε στο Star το σοκ που έπαθαν, όταν είδαν μία ζωγραφιά της 11χρονης με άσεμνο περιεχομενο, μετά τις αποκαλύψεις του αγοριού.

«Καθόμασταν όλοι μαζί και πίναμε καφέ στο μαγαζί μου. Η μικρούλα ζωγράφιζε και είχε ζωγραφίσει κάτι που έμοιαζε με αντρικό μόριο.

Και της λέμε “τι είναι αυτό παιδί μου;”. “Αυτό είναι η ζωγραφιά που μου κάνει ο μπαμπάς και λέει ότι είναι το πιπί μου”. Δίπλα ήταν η μητέρα. Αμέσως είπαμε στην μητέρα να πάει να καταθέσει. Η μητέρα δεν πήγε, δεν ασχολήθηκε. Αδιαφόρησε. Το άφησε έτσι», ισχυρίστηκε η γυναίκα.

«Ο 17χρονος δίνει μεγάλο αγώνα»

Η γυναίκα μίλησε και για τον 17χρονο γιο της οικογένειας, ο οποίος δίνει μεγάλη μάχη για να σταθεί στα πόδια του, μετά από όσα φρικτά φέρεται να έζησε.

«Έχω επαφή με τον μικρό, κάνουμε μάθημα, διαβάζουμε μαζί. Το παιδί δίνει αγώνα, αγώνα όλο αυτό το διάστημα μέχρι και σήμερα για να δικαιωθεί. Το παλεύει. Προσπαθεί να το παλέψει, γιατί ο δρόμος είναι ένας. Είναι μονόδρομος», πρόσθεσε η γυναίκα.

Ο 17χρονος σε μία από τις καταθέσεις του αποκάλυψε ότι στο κινητό του είχε φωτογραφίες από τους ανθρώπους που καταγγέλει για τους βιασμούς του.

Σε ερώτηση για το πώς ένιωθε μετά απο κάθε κακοποήηση, το παιδί έδωσε μία σοκαριστική απάντηση.

«Δεν ένιωθα κάτι, νόμιζα ότι ήταν φυσιολογικά όλα αυτά. Τώρα πια δεν είμαι αυτό που ήμουν, θέλω να το καταλάβετε», υποστηρίζει.