Βιασμός αδερφών στα Πετράλωνα: Τι υποστηρίζει η μητέρα – «Τα παιδιά είναι μιλημένα, είναι καθαρή εκδίκηση» λέει ο θείος τους

Μητέρα 9χρονου με ειδικές ανάγκες κατήγγειλε κακοποίησή του στο σχολείο

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις αναφορικά με την υπόθεση βιασμών τριών αδερφών από τον ίδιο τους τον πατέρα και άλλα συγγενικά πρόσωπα, με τη συγκάλυψη της μητέρας. Πρόκειται για έναν 17χρονο, μία 22χρονη και ένα 4χρονο αγόρι.

Το «κουβάρι» άρχισε να ξετυλίγεται με τις αποκαλύψεις του 17χρονου

Σύμφωνα με τον ίδιο όλα ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2012. Πέντε χρόνια μετά έγινε η πρώτη καταγγελία στην αστυνομία με το αγόρι να υποδεικνύει πρόσωπα που αναγνώρισε στους φίλους του πατέρα του στο facebook.

Οκτώ εξ’ αυτών ταυτοποιήθηκαν, πέντε άνδρες και τρείς γυναίκες. Είναι ανάμεσα στους 10 κατηγορούμενους μαζί με τον πατέρα και τον θείο.

«Αυτό που κυριαρχεί μέσα της είναι πως οδεύει προς μία δικαίωση, γιατί έχει βασανιστεί όλα αυτά τα χρόνια» δήλωσε η δικηγόρος Δήμητρα Πλαστήρα, που εκπροσωπεί την 22χρονη κόρη της οικογένειας.

Σχετικά με την καθυστέρηση απονομής δικαιοσύνης η κ. Πλαστήρα είπε πως το ίδιο ερώτημα «βασανίζει» και την ίδια, από την πρώτη μέρα που ανέλαβε την υπεράσπιση του 22χρονου κοριτσιού.

«Την πρώτη καταγγελία την έκανε, το μεσαίο παιδί, ο 17χρονος και έγινε αναφορά στην Εισαγγελία Ανηλίκων» σημείωσε η δικηγόρος. Εξήγησε πως μετά από ένα διάστημα το 17χρονο, σήμερα, αγόρι πήγε σε μία σχολή στο Άγιον Όρος προκειμένου να βρει την ηρεμία του.

«Μετά από ένα χρόνο, όταν τον καλούσαν επανειλημμένα σε περαιτέρω πραγματογνωμοσύνες  δεν μπορούσε να ανταποκριθεί με αποτέλεσμα να καθυστερήσει κι άλλο η έρευνα» συμπλήρωσε η δικηγόρος.

Και συνέχισε: «Όταν επέστρεψε στην Αθήνα, δεν ήθελε να μείνει σπίτι του και ζήτησε προστασία και καταφύγιο στο σπίτι αυτού του ανθρώπου» δήλωσε η κ. Πλαστήρα αναφερόμενη στον γείτονα της οικογένειας που ήταν από τους πρώτους που αντιλήφθηκε το μαρτύριό τους.

«Τα παιδιά είναι μιλημένα, είναι καθαρή εκδίκηση» λέει ο θείος τους

«Τα παιδιά είναι μιλημένα, πολύ απλά» με αυτές τις φράσεις ο αδερφός του πατέρα των παιδιών, που κατηγορείται για ομαδικούς βιασμούς, πάρτι οργίων και σεξουαλικές κακοποιήσεις, τοποθετείται για την υπόθεση στα Πετράλωνα.

«Αυτή η υπόθεση είναι καθαρά θέμα του αδελφού μου και της πρώην συζύγου, το κάνει καθαρά για εκδίκηση» ισχυρίστηκε ο θείος των παιδιών

«Αυτή η υπόθεση είναι καθαρά θέμα του αδελφού μου και της πρώην συζύγου, το κάνει καθαρά για εκδίκηση. Έχει γίνει πια και της μόδας αυτό μου φαίνεται. Τον αδελφό μου τον έχει διαλύσει οικονομικά, τον έχει τσακίσει οικονομικά κατ’ αρχήν. Ενώ το παιδί είχε μία δουλειά, πάλευε νύχτα μέρα» ισχυρίζεται ο άνδρας στο Mega.

«Εγώ το είχα καταλάβει πολλά χρόνια πριν και του είχα επισημάνει: ”Άσε την κοπέλα, δεν κάνει για εσένα”, αλλά δυστυχώς δεν άκουσε. Το παιδί το έχουν δει και ψυχίατροι, δεν έχουν βρει κανένα εύρημα, αν υπάρχει τίποτα… Είναι καθαρά εκδίκηση» προσθέτει.

«Και ο εισαγγελέας το έχει καταλάβει και η ανακρίτρια το έχει καταλάβει. Τα παιδιά είναι μιλημένα κύριέ μου, πολύ απλά. Κατ’ αρχήν η μεγάλη η κόρη έπεσε σε μεγάλες αντιφάσεις στην ανακρίτρια, γιατί στην αρχή έδωσε κατάθεση ότι: ”Από αυτά δεν ξέρω τίποτα”. Και μετά από χρόνια, ξανά όταν έγινε πάλι μας κάλεσαν ”Ναι”, λέει: ”Κάτι έγινε κρυφά”» υποστηρίζει ακόμη ο αδερφός του πατέρα των παιδιών.

«Ισχυρίζεται ας πούμε στην κατάθεση το παιδί ότι κοιμόταν και άκουσε θόρυβο και ξυπνάει και βλέπει ‘Είδα τον θείο μου να κάνει σεξ με τον μπαμπά μου’. Ακούστε τι είπαν στο παιδί. Τώρα να σε βγάζουνε δηλαδή παιδεραστή του αδελφού σου; Δεν έχω πειράξει ποτέ μυρμήγκι στη ζωή μου, δεν έχω μαλώσει ποτέ με κανέναν, ποτέ. Και οι άλλοι 17 που δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους θα ζητήσουν τρελές αποζημιώσεις» καταλήγει ο άνδρας

Τι υποστηρίζει η μητέρα των τριών παιδιών

Η απάντηση της μητέρας στην υπόθεση βιασμών στα Πετράλωνα, μέσω του δικηγόρου της, αποκλειστικά στο Live News. «Η μητέρα δεν επιθυμεί να κοινοποιήσει τη θέση της στους τηλεοπτικούς σταθμούς, αλλά μόνο ενώπιον των αρμοδίων αρχών όπως πράττει, δηλαδή να απευθύνεται στις αρμόδιες Αρχές ανελλιπώς από το έτος 2017 κι έπειτα. Ενδεικτικά αναφέρει τις αιτήσεις – αναφορές της τα έτη 2017, 2018 κι έπειτα προς την αρμόδια Αρχή κατά του πατέρα των παιδιών της.

«Έχει ζητήσει την αφαίρεση της γονικής μέριμνας από τον πατέρα και τον αποκλεισμό του από την επικοινωνία του με τα παιδιά, η επιμέλεια των οποίων της έχει ανατεθεί με απόφαση. Έχει ζητήσει με εξώδικη όχληση προς τον φερόμενο «Συγγραφέα» την άμεση επιστροφή του παιδιού στην οικία της μητέρας.

»Συναισθανόμενη την δύσκολη κατάσταση που έχουν περιέλθει τα παιδιά της, δηλώνει ότι έχει πράξει παν ό,τι απαιτήθηκε για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση αυτή.

Υποβάλλει την έκκληση να παύσει κάθε ενόχληση της προσωπικής της ζωής της ιδίας καθώς και της ανήλικης θυγατέρας της και ζητά να μην χρησιμοποιούνται προσωπικά δεδομένα της ιδίας και της οικογένειας της και επιφυλάσσεται να ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά της έναντι όσων δεν σέβονται την προσωπικότητά της και την δυσφημούν.

«Τέλος καλό θα είναι να μην στρεβλώνονται τα πραγματικά στοιχεία της δικογραφίας όπως έγινε σε χθεσινή συνέντευξη της δικηγόρου Δήμητρα Πλαστήρα η οποία δήλωσε ότι έχουν κάνει καταγγελία και τα τρία παιδιά , κάτι το οποίο δεν είναι αληθές, όπως κι άλλα στοιχεία που αναπαρήχθησαν στην εκπομπή Live News, για το οποίο επιφυλάσσεται νομίμως».

Είδηση σοκ στη Θεσσαλονίκη: 15χρονος έστρεψε πιστόλι σε αστυνομικούς

Δεν είχαμε καταγγελία, η έρευνα ξεκίνησε μετά από εισαγγελική παραγγελία, λέει η ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση των Πετραλώνων

Σχετικά με την υπόθεση των Πετραλώνων, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Για την υπόθεση δεν υπεβλήθη καταγγελία σε αστυνομική Υπηρεσία, πλην όμως η διερεύνησή της από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής ξεκίνησε, μετά από σχετική παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τον Ιούλιο του 2018.

Έπειτα από ενδελεχή και επισταμένη έρευνα, την πραγματοποίηση όλων των προβλεπόμενων ανακριτικών πράξεων και πάντα σε συνεργασία με την Εισαγγελία, η δικογραφία υπεβλήθη περαιωμένη το Νοέμβριο του 2019, ενώ νεότερη παραγγελία για την υπόθεση περιήλθε στην ανωτέρω Υπηρεσία τον προηγούμενο μήνα (Οκτώβριος 2022).

Σημειώνεται ότι, η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων χειρίζεται τη συγκεκριμένη υπόθεση με τον δέοντα σεβασμό και την αρμόζουσα ευαισθησία, εφαρμόζοντας σε κάθε περίπτωση τους νόμους και τις επιταγές του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, σύμφωνα πάντα με τις κατευθύνσεις των αρμόδιων εισαγγελικών Αρχών.

Διαβάστε επίσης:

Τι πρέπει κάθε γονιός και εκπαιδευτικός να κάνει μετά τη σύλληψη του συγγραφέα παιδικών βιβλίων

Χαμός σε σχολείο της Κρήτης: Δάσκαλος έπιασε από το λαιμό 12χρονο μαθητή – Τι καταγγέλει η μαμά

Πάμε σινεμά; Τρεις υπέροχες ταινίες που μπορείτε να απολαύσετε με τα παιδιά το βροχερό σαββατοκύριακο