Στο Άγιο Όρος για τρία χρόνια ο 17χρονος μετά την καταγγελία για τον βιασμό του από τον πατέρα του

Τι πρέπει κάθε γονιός και εκπαιδευτικός να κάνει μετά τη σύλληψη του Παπαθεοδώρου

Μορφή χιονοστιβάδας λαμβάνουν οι αποκαλύψεις γύρω από τη νέα υπόθεση κακοποίησης και βιασμού στα Πετράλωνα όπου δύο παιδιά ζούσαν για χρόνια την απόλυτη φρίκη στα χέρια του πατέρα τους. Κρίσιμο ρόλο στην εξέλιξη της υπόθεσης, σύμφωνα με το Mega διαδραμάτισε ένας συγγραφέας στον οποίο το 17χρονο αγόρι εξομολογήθηκε όσα βίωσε από τον πατέρα του και συγγενείς του οι οποίοι είχαν φτάσει στο σημείο να βιντεοσκοπούν τα παιδιά τους ενώ τα βίαζαν. Μάλιστα ο νεαρός είχε βιαστεί μπροστά στη μητέρα του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η μήνυση έγινε το 2017 και τότε ο συγγραφέας με τη σύμφωνη γνώμη της μητέρας αποφάσισε το παιδί να μεταφερθεί στο Άγιο Όρος. Εκεί φοίτησε στην Αθωνιάδα Σχολή, ενώ όσοι τον γνώρισαν και ήρθαν σε επαφή μαζί του ανέφεραν ότι επρόκειτο για ένα πολύ καλό παιδί και καλό μαθητή. Ο νεαρός παρέμεινε εκεί μέχρι το 2020 και επέστρεψε στην Αθήνα για τα διαδικαστικά με εισαγγελική εντολή προκειμένου να έρθει σε κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον πατέρα του.

Eίχε ενημερωθεί και το Χαμόγελο του Παιδιού

Μάλιστα μετά την μήνυση που υποβλήθηκε το 2017 δύο άτομα επικοινώνησαν ανώνυμα με το Χαμόγελο του Παιδιού προκειμένου να ενημερώσουν για τις στιγμές φρίκης που βίωνε ο 17χρονος και η αδερφή του. Ωστόσο η υπόθεση είχε προχωρήσει κι έτσι ήρθαν σε επαφή με την αρμόδια υπηρεσία της αστυνομίας.

«Διοργάνωναν “πάρτι” και βιντεοσκοπούσαν τους βιασμούς» – Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις

Μιλώντας στο MEGA η Δήμητρα Πλαστήρα, δικηγόρος της 22χρονης σήμερα κόρης της οικογένειας, μίλησε για βασανισμό των παιδιών από μικρή ηλικία.

«Έχουν βασανιστεί αυτά τα παιδιά. Όλο αυτό που ζούσαν και ζουν νομίζουν ότι συμβαίνει σε όλες τις οικογένειες, μπορεί να μην τους άρεσε αλλά έπρεπε να υποστούν τη μοίρα τους μου είπαν χαρακτηριστικά», είπε η δικηγόρος.

Η κυρία Πλαστήρα σημείωσε πως «τα παιδιά δεν έχουν κακοποιηθεί μόνο σωματικά και ψυχικά, έχουν επαναθυματοποιηθεί όταν καλούνται να καταθέσουν τα ίδια πράγματα και όταν για 5 χρόνια η υπόθεση σέρνεται. Το να χρονοτριβεί τόσο πολύ μια τόσο σοβαρή καταγγελία είναι και κατά του τεκμηρίου της αθωότητας».

Σύμφωνα με τη δικηγόρο της 22χρονης, η ίδια «δεν έχει καταγγείλει βιασμό αλλά σεξουαλικές κακοποιήσεις από τον πατέρα της και κάποια άλλα άτομα. Δεν είχε αναφέρει ότι είχε και η ίδια κακοποιηθεί και είναι σημαντικός ο χρόνος που διάλεξε να καταγγείλει την κακοποίησή της αφού ενηλικιώθηκε και μπόρεσε να φύγει από το σπίτι».

Όπως λέει στα πάρτι βιασμών γινόταν καταγραφή με κάμερα, ωστόσο «για να εντοπιστεί ένα υλικό θα πρέπει να αναζητηθεί. Τα παιδιά το κατήγγειλαν, αλλά δεν έγινε κάποια έρευνα. Όταν έχουν παρέλθει πέντε έτη και όταν είναι υποψιασμένοι οι δράστες, έχουν καταστρέψει όλα τα στοιχεία».

Ελεύθεροι κυκλοφορούν οι γονείς των παιδιών

Όσο για τους γονείς των παιδιών επεσήμανε πως «έχουν κληθεί και έχουν αρνηθεί όλες τις κατηγορίες και έχουν αφεθεί ελεύθεροι. Μόνο στον πατέρα έχει τεθεί όρος να μην πλησιάζει και να μην έχει επικοινωνία με τα ανήλικα τέκνα του».

Η μητέρα τα ήξερε όλα και σιωπούσε

Η καταγγελία έγινε στις 20 Οκτωβρίου του 2022, όταν τα δύο παιδιά της οικογένειας καταγγέλλουν τη μητέρα τους για συγκάλυψη. Τα αδέλφια έχουν καταγγείλει κακοποιήσεις και άλλων παιδιών μέσα στο σπίτι της φρίκης, ενώ το κακοποιημένο αγόρι έχει αναφέρει ότι κάποιες φορές οι αποτρόπαιες πράξεις βιντεοσκοπούνταν.

Η 22χρονη κόρη ζει πλέον στην επαρχία ενώ ο 17χρονος μένει με μία οικογένεια που τον βοήθησε. Οι γονείς έχουν χωρίσει και το μικρότερο παιδί της οικογένειας ζει με τη μητέρα του. Μέχρι και σήμερα όμως, πατέρας και μητέρα συνεχίζουν να έχουν τη γονική μέριμνα. Μάλιστα, η 22χρονη σήμερα κόρη έχει ζητήσει την επιμέλεια του 11χρονου αδελφού της και την αφαίρεση από τους γονείς της.

“Tα δυο αδέρφια κατήγγειλαν βιασμούς και άλλων παιδιών και δεν έγινε έρευνα”

Σύμφωνα με τα όσα είπε η δικηγόρος έχει γίνει καταγγελία από τα δυο αδέρφια πως και άλλα παιδιά είχε κακοποιηθεί, όμως δεν έγινε ποτέ κάποια σχετική έρευνα.

«Δεν θα μπορούσα να εξηγήσω λογικά, παρά μόνο ότι, υπάρχει ολιγωρία στις υποθέσεις. Θα πρέπει η Πολιτεία να κοιτάξει γιατί υπάρχουν καθυστερήσεις σε τέτοιες υποθέσεις», δήλωσε αρχικά στο κεντρικό δελτίου του ΑΝΤ1 η δικηγόρος της 22χρονης

Σύμφωνα με την δικηγόρο Δήμητρα Πλαστήρα «μετά την καταγγελία σε βάρος του πατέρα, έγινε καταγγελία στην Εισαγγελία Ανηλίκων, η οποία διέταξε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, η οποία απέδειξε ότι, το 17χρονο σήμερα παιδί δεν έχει κάποιο πρόβλημα και το Σεπτέμβριο του 2018, τους κάλεσαν να καταθέσουν τα θύματα και οι γονείς.Έγινε η καταγγελία το 2017 και τους κάλεσαν από τη ΓΑΔΑ το 2018».

Ακόμη αποκάλυψε πως το ένα θέμα είναι ο χρόνος αλλά το άλλο «το κατά πόσο έχει διερευνηθεί η καταγγελία, γιατί ουδέποτε έγινε έρευνα στα σπίτια των καταγγελλόμενων ότι και τα παιδιά είχαν καταγγείλει ότι, τους βιντεοσκοπούσαν την ώρα της κακοποίησης, ότι κακοποιούνταν κι άλλα παιδιά, που τα είχαν δει με τα μάτια τους και ότι υπήρχαν φωτογραφίες στα σπίτια τους».

Διαβάστε επίσης:

Παλαιό Φάληρο: 16χρονη δέχθηκε σεξουαλική επίθεση μέσα στο τραμ – Σε σοκ η μαθήτρια

Ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό παιδιών ηλικίας από 6 μηνών για τον κορωνοϊό – Θα κάνουν και 3η δόση τα ήδη εμβολιασμένα;

Κολωνός: 4 βιαστές αναγνώρισε, κλαίγοντας η 12χρονη στην 6ωρη κατάθεσή της – “Έρχονται” νέες συλλήψεις