Σέρρες: Μαθήτριες λυκείου διακινούν πορνογραφικό υλικό στο σχολείο από τα κινητά τους

Σέρρες: Μαθήτριες λυκείου διακινούν πορνογραφικό υλικό στο σχολείο από τα κινητά τους

Η καταγραφή και διακίνηση πορνογραφικών εικόνων μεταξύ εφήβων δεν είναι κάτι νέο. Τα τελευταία χρόνια είναι σύνηθες το φαινόμενο αγόρια και κορίτσια να φωτογραφίζουν τα απόκρυφα σημεία τους και να τα αποστέλουν στη συνέχεια μέσω τους κινητού τους τηλεφώνου σε άλλους, συνήθως τους συντρόφους τους. Αμέτρητες φορές, βέβαια, οι εικόνες και τα βίντεο αυτά καταλήγουν σε δεκάδες ακόμα κινητά και το άτομο καταλήγει να γίνεται περίγελος -κυρίως στο σχολικό περιβάλλον.

Μια τέτοια υπόθεση απασχολεί τις Σέρρες τις τελευταίες ημέρες, αφού μαθήτριες Λυκείου φαίνεται πως διακινούν πορνογραφικό υλικό από τα κινητά τους τηλέφωνα, φέρνοντας σε εξαιρετικά δύσκολη θέση μαθητές και τις οικογένειές τους.

Έκκληση στους γονείς να ελέγξουν τα κινητά των παιδιών τους

Η υπόθεση αυτή έχει αναστατώσει την εκπαιδευτική κοινότητα, με τους καθηγητές να κάνουν συστάσεις σε γονείς και μαθητές. Μετά την επιβεβαίωση της είδησης, μάλιστα, οι γονείς καλούνται να κάνουν έλεγχο στα κινητά τηλέφωνα των παιδιών τους, για να δουν αν υπάρχουν ροζ βίντεο και φωτογραφίες.

Εντός της ημέρας φτάνει σε όλες τις σχολικές μονάδες της πόλης και στους διευθυντές των σχολείων επιστολή από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών προς τους γονείς. Η επιστολή θα πρέπει να διαβαστεί και στα παιδιά και περιγράφει τι προβλέπει ο νόμος για τους κατόχους πορνογραφικού υλικού.

Ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κύριος Σταμπολίδης μέσα από την κάμερα της τηλεόρασης «Επιλογές» παρακαλεί τους γονείς να ελέγξουν τα κινητά των παιδιών τους και να τα ζητήσουν να σβήσουν εντελώς το πορνογραφικό υλικό από τα κινητά τους τηλέφωνα:

«Σας παρακαλώ γονείς συζητήστε με τα παιδιά σας για να καταλάβουν», αναφέρει χαρακτηριστικά. «Αλλά και οι εκπαιδευτικοί των σχολείων της περιοχής μας και κυρίως της πόλης των Σερρών θα συζητήσουν για τα φαινόμενα αυτά στην τάξη και θα λάβουν επιπρόσθετη ενημέρωση για να αντιμετωπίσουν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.»

Γενικά πάντως φαινόμενα bullying και γενικότερα προβλήματα και αποκλίσεις σε μαθητές δεν υπάρχουν πολλά στις Σέρρες ανάλογα με την υπόλοιπη Ελλάδα. Ωστόσο οι όποιες περιπτώσεις εντοπίζονται κυρίως στην πόλη και καθόλου στην επαρχία. Με αφορμή πάντως τα φαινόμενα bullying στα σχολεία, η ψυχολόγος της διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Π.Ε Σερρών τονίζει την ανάγκη οι γονείς να είναι δίπλα στα παιδιά και να συζητούν μαζί τους.

Διαβάστε ακόμα:

Στο Άγιο Όρος για τρία χρόνια ο 17χρονος μετά την καταγγελία για τον βιασμό του από τον πατέρα του

Παλαιό Φάληρο: 16χρονη δέχθηκε σεξουαλική επίθεση μέσα στο τραμ – Σε σοκ η μαθήτρια

Κολωνός: 4 βιαστές αναγνώρισε, κλαίγοντας η 12χρονη στην 6ωρη κατάθεσή της – “Έρχονται” νέες συλλήψεις