Βίντεο ντοκουμέντο από τον ξυλοδαρμό μαθητή σε ιδιωτικό σχολείο στη Θεσσαλονίκη – Τι απαντά το σχολείο

Σάλος έχει προκληθεί τις τελευταίες ώρες με την υπόθεση άγριου ξυλοδαρμού μαθητή Λυκείου από μια συμμορία μαθητών που δρα μέσα σε ιδιωτικό σχολείο της Θεσσαλονίκης.

Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ Ο ΤΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ, ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΠΩΣ Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΑΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ

Η σοβαρή υπόθεση αποκαλύφθηκε την περασμένη Τρίτη, όταν η παρέα ανηλίκων που αποτελείται από άτομα του Λυκείου, καταγγέλλουν οι γονείς ότι επιτέθηκε σε έναν συνομήλικο τους, στον προαύλιο χώρο του ιδιωτικού σχολείου και να τον ξυλοκόπησαν άγρια με αποτέλεσμα να χρειαστεί η μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Το πρωί της Πέμπτης οι γονείς βρέθηκαν στο ιδιωτικό σχολείο της Θεσσαλονίκης προκειμένου να μιλήσουν με την διοίκηση για το σοβαρό συμβάν, ενώ στο σχολείο κλήθηκε και περιπολικό της αστυνομία

Μάλιστα, με την αποχώρησή τους οι γονείς, ενημέρωσαν ότι θα μεταβούν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής για να υποβάλουν μηνύσεις.

Σημειώνεται ότι από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με άλλους μαθητές του σχολείου και τους γονείς τους, δεν υπάρχει καμία συμμορία και το συμβάν έγινε για προσωπικές διαφορές μεταξύ μαθητών. Όπως αναφέρουν, το παιδί που δέχθηκε τον ξυλοδαρμό ξεκίνησε ο ίδιος το συμβάν όταν επιτέθηκε σε έναν συνομήλικό του και στη συνέχεια υπήρξε επεισόδιο στο οποίο ενεπλάκησαν άτομα από δύο διαφορετικές παρέες και δεν υπήρξε απρόκλητη επίθεση, όπως καταγγέλλεται. Διαβάστε αναλυτικά για την υπόθεση εδώ

Βίντεο ντοκουμέντο από τον ξυλοδαρμό μαθητή σε ιδιωτικό σχολείο στη Θεσσαλονίκη

Βίντεο ντοκουμέντο από το περιστατικό όπου τέσσερις μαθητές ξυλοκόπησαν συμμαθητή τους στο Κολλέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» στη Θεσσαλονίκη, φέρνει στο φως της δημοσιότητας το MEGA

Οι τέσσερις μαθητές αποβλήθηκαν δια παντός από το σχολείο, όπως έκανε γνωστό το Κολλέγιο με ανακοίνωσή του.

Γονείς μαθητών που φοιτούν στο συγκεκριμένο ιδιωτικό σχολείο καταγγέλλουν πως συμμορία μαθητών στο συγκεκριμένο σχολείο απειλεί και χτυπά καθηγητές και μαθητές, ενώ έχουν ασκήσει βία και στη γυναίκα που έχει το κυλικείο του σχολείου.

Αποβλήθηκαν δια παντός από το Κολλέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» οι τέσσερις μαθητές που χτύπησαν συμμαθητή τους

Στην ανακοίνωσή του το κολλέγιο τονίζει πως «κάθε περιστατικό βίας εντός του σχολικού πλαισίου τραυματίζει όχι μόνο το ίδιο το θύμα, αλλά και συμμαθητές, εκπαιδευτικούς και διοίκηση».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Μετά τη διοχέτευση και αναμετάδοση εσφαλμένων και ελλιπών πληροφοριών με αφορμή το πρόσφατο και πρωτοφανές περιστατικό βίας ανάμεσα σε μαθητές Λυκείου, που παρόμοιό του δεν έχει συμβεί ποτέ στα 135 χρόνια λειτουργίας του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ», και λαμβάνοντας υπόψη την έκταση που πήρε το ζήτημα, αλλά και την επίπτωση της δημοσιότητας αυτής πρωτίστως στην ψυχική υγεία των μαθητών μας, η Διοίκηση του Κολεγίου επιθυμεί να διευκρινίσει τα εξής:

– Από την πρώτη στιγμή της αντιπαράθεσης δύο μαθητών, κατά την αποχώρησή τους από το Σχολείο, στις 25 Οκτωβρίου 2022, οι εκπαιδευτικοί μας διαμεσολάβησαν, ως όφειλαν, για να αποφορτιστεί η κατάσταση.

– Στη συνέχεια, την Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2022, ενημερωθήκαμε για περιστατικά διαδικτυακού εκφοβισμού που έλαβαν χώρα εκτός σχολικού πλαισίου και καλέσαμε την ίδια μέρα τους εμπλεκόμενους μαθητές και τους διαμεσολαβητές εκπαιδευτικούς, με στόχο την άμεση αποκατάσταση του κλίματος ειρήνης.

Ωστόσο, οι δύο μαθητές, ως συνέχεια του προηγούμενου συμβάντος, διαπληκτίστηκαν μεταξύ τους, στην αυλή του Λυκείου, και τέσσερις άλλοι επιτέθηκαν σωματικά στον έναν εκ των δύο, στον οποίο δόθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες από τη νοσηλεύτρια του σχολείου.

Οι γονείς του μαθητή που τραυματίστηκε ειδοποιήθηκαν και τον μετέφεραν στο νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις. Όλοι οι μαθητές που ενεπλάκησαν στο περιστατικό αποβλήθηκαν, ενώ οι τέσσερις μαθητές που άσκησαν σωματική βία αποβλήθηκαν διά παντός από το Κολέγιο καθώς, βάσει του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας του Κολεγίου, η σωματική επίθεση και κακοποίηση είναι μη αποδεκτή, από όπου και αν προέρχεται.

– Βάσει της κείμενης νομοθεσίας, η αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος διασφαλίζει την ομαλή επαναφορά των μαθητών στη μαθησιακή τους καθημερινότητα, τόσο αυτών που αποβάλλονται όσο και αυτών που δέχονται την επίθεση.

Από την πρώτη στιγμή, το προσωπικό και η Διοίκηση του Κολεγίου επέδειξε όχι μόνο γρήγορα αντανακλαστικά στα δύο γεγονότα που συνέβησαν εντός του χώρου του Κολεγίου, αλλά κυρίως ενδιαφέρον για τη σωματική και ψυχική υγεία όλων των μαθητών μας, ακόμα και όταν οι συμπεριφορές εκφοβισμού συνέβησαν εκτός του σχολικού πλαισίου και κατά συνέπεια ήταν ανέφικτο να ελεγχθούν από πλευράς μας.

Επιπλέον, άμεσα προσφέραμε όλη μας τη φροντίδα και όλους τους διαθέσιμους πόρους στη διαχείριση και αποφόρτιση της κατάστασης, συζητώντας με τους μαθητές των τμημάτων του Λυκείου, ώστε να αντιληφθούν τις σοβαρότατες συνέπειες παρόμοιων περιστατικών. Επίσης, οργανώσαμε ομιλίες με τους συμβούλους ψυχικής υγείας του Σχολείου. Επιπρόσθετα, ενημερώσαμε τους γονείς των εμπλεκόμενων μαθητών, με τους οποίους και έχουμε, από την πρώτη στιγμή, ανοιχτή επικοινωνία και διάλογο, ώστε από κοινού να διασφαλίσουμε την ψυχική ηρεμία των μαθητών μας.

Κάθε περιστατικό βίας εντός του σχολικού πλαισίου τραυματίζει όχι μόνο το ίδιο το θύμα, αλλά και συμμαθητές, εκπαιδευτικούς και διοίκηση.

Με δεδομένη την πιστή τήρηση του κανονισμού σε κάθε περιστατικό βίας, εργαζόμαστε, ώστε η αυριανή μέρα – και κάθε μέρα- στην τάξη να είναι ειρηνική, και θέτουμε ως βασική προτεραιότητα την παρακολούθηση όλων των εμπλεκόμενων από ειδικούς επιστήμονες, που θα συνδράμουν στην ομαλή επαναφορά τους στο σχολικό περιβάλλον. Διατηρούμε ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με γονείς και μαθητές, με γνώμονα την άμεση αποκατάσταση της συναισθηματικής και γνωστικής τους κατάστασης και της ηρεμίας τους. Ήδη έχει προγραμματιστεί νέα ενημέρωση των γονέων και των μαθητών του Λυκείου.

Το Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» είναι ένας χώρος ζωής, ελευθερίας, αλληλεγγύης, αξιοπρέπειας, δημιουργικής έκφρασης και ελπίδας και θα παρέχει πάντα ένα ασφαλές περιβάλλον στους μαθητές του».

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του σχολείου κάνει έκκληση στους γονείς των μαθητών του κολεγίου, να συμβάλουν όλοι ώστε να επικρατήσει ενότητα και ομοψυχία στη σχολική κοινότητα.

«Καλούμε λοιπόν τους γονείς και κηδεμόνες, όλοι μαζί να φροντίσουμε για την επόμενη ημέρα. Στόχος μας είναι να επικρατήσει η ενότητα και η ομοψυχία εντός της μεγάλης οικογένειας του ΔΕΛΑΣΑΛ και για να συμβεί αυτό θα πρέπει να συνεργαστούμε όλοι μαζί, το τρίπτυχο:

α) Γονείς – κηδεμόνες β) Εκπαιδευτική κοινότητα και στελεχιακό προσωπικό γ) Μαθητές.

Εμπιστευόμαστε την Διοίκηση του σχολείου και είμαστε σε διαρκή επικοινωνία μαζί της, ώστε από κοινού να πετύχουμε τον κοινό στόχο που δεν είναι άλλος, από την επικράτηση της κανονικότητας και του ειρηνικού κλίματος», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου.

Διαβάστε επίσης:

Θρίλερ στη Μάνδρα: 17χρονος βρέθηκε νεκρός με σφαίρα στο κεφάλι

Το νέο παραμύθι της Έφης Αργυροπούλου εξηγεί στα παιδιά γιατί είναι καλύτερο να κοιμούνται στο κρεβατάκι τους κάθε βράδυ

Βιασμός 12χρονης: Δεύτερη σύλληψη μετά τα νέα εντάλματα – 39χρονος, πατέρας ενός παιδιού