Τρόμος για συμμορία ανηλίκων που ξυλοκοπεί μαθητές σε ιδιωτικό σχολείο – Ξεσπούν οι γονείς για την ασφάλεια των παιδιών

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί σε ιδιωτικό σχολείο της Θεσσαλονίκης, μετά από τις καταγγελίες γονέων για συμμορία ανηλίκων που απειλεί, «τραμπουκίζει» και δεν διστάζει να ξυλοκοπήσει μαθητές.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι γονείς, πρόκειται για μια συμμορία παιδιών που αποτελείται από περίπου δέκα άτομα και έχουν σπείρει τον τρόμο μέσα στους χώρους του σχολείου. Πολλά από αυτά τα άτομα, σύμφωνα με τις καταγγελίες, γνωρίζουν πολεμικές τέχνες και έχουν εκδηλώσει αρετές φορές βίαιη συμπεριφορά απέναντι σε συμμαθητές τους.

Η συμμορία είναι ο φόβος και ο τρόμος του σχολείου, με πληροφορίες να αναφέρουν πως η δράση τους κρατάει εδώ και δύο χρόνια

Η σοβαρή υπόθεση αποκαλύφθηκε την περασμένη Τρίτη, όταν η παρέα ανηλίκων που αποτελείται από άτομα του Λυκείου, καταγγέλλουν οι γονείς ότι επιτέθηκε σε έναν συνομήλικο τους, στον προαύλιο χώρο του ιδιωτικού σχολείου και να τον ξυλοκόπησαν άγρια με αποτέλεσμα να χρειαστεί η μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Το πρωί της Πέμπτης οι γονείς βρέθηκαν στο ιδιωτικό σχολείο της Θεσσαλονίκης προκειμένου να μιλήσουν με την διοίκηση για το σοβαρό συμβάν, ενώ στο σχολείο κλήθηκε και περιπολικό της αστυνομία

Μάλιστα, με την αποχώρησή τους οι γονείς, ενημέρωσαν ότι θα μεταβούν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής για να υποβάλουν μηνύσεις.

Σημειώνεται ότι από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με άλλους μαθητές του σχολείου και τους γονείς τους, δεν υπάρχει καμία συμμορία και το συμβάν έγινε για προσωπικές διαφορές μεταξύ μαθητών. Όπως αναφέρουν, το παιδί που δέχθηκε τον ξυλοδαρμό ξεκίνησε ο ίδιος το συμβάν όταν επιτέθηκε σε έναν συνομήλικό του και στη συνέχεια υπήρξε επεισόδιο στο οποίο ενεπλάκησαν άτομα από δύο διαφορετικές παρέες και δεν υπήρξε απρόκλητη επίθεση, όπως καταγγέλλεται.

Τι λέει πατέρας μαθητή που δέχεται απειλές

Όπως αναφέρει στο protothema.gr ο πατέρας ενός μαθητής που ισχυρίζεται ότι ο γιος του έχει δεχθεί απειλές από την παρέα που χτύπησε τον 17χρονο, οι ανήλικοι που είναι μαθητές του ιδιωτικού σχολείου και την περασμένη Τρίτη ξυλοκόπησαν άγρια έναν συμμαθητή τους, του έσπασαν την μύτη, του προκάλεσαν εκδορές στο πρόσωπο και την πλάτη, ενώ τον τραυμάτισαν σοβαρά στο μάτι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όλα ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα όταν οι μαθητές του ιδιωτικού σχολείου είχαν πάει στην εκκλησία, στο πλαίσιο του εορτασμού του Αγίου Δημητρίου.

«Εκεί τα παιδιά κοιτάχτηκαν στραβά, αλλά δεν έγινε κάτι παραπάνω, όμως η συγκεκριμένη παρέα ξεκίνησε να στέλνει απειλητικά μηνύματα στο παιδί που αργότερα ξυλοκόπησαν και μόλις ο μαθητής πήγε στο σχολείο ενημέρωσε τον διευθυντή για τις απειλές που δέχεται.

Ο Λυκειάρχης φώναξε τα δύο παιδιά στο γραφείο και τους είπε να μην μαλώνουν, όταν όμως επέστρεψαν στην σχολική αίθουσα το παιδί συνέχισε να δέχεται απειλητικά μηνύματα και του έλεγαν να πάει στα γηπεδάκια του σχολείο για να… μιλήσουν. Το παιδί φοβήθηκε και ξανά πήγε στο γραφείο του διευθυντή να αναφέρει ότι φοβάται για τη ζωή και ότι θέλουν να τον σκοτώσουν», αναφέρει ο πατέρας του μαθητή.

Όπως περιγράφει στη συνέχεια, ο ξυλοδαρμός έγινε όταν «το παιδί πήγε στο κυλικείο να αγοράσει φαγητό. Μόλις τον είδαν όρμησαν επάνω του και ξεκίνησαν να τον χτυπάνε τέσσερα άτομα, ενώ ήρθαν άλλοι οκτώ από πίσω και έκαναν κλοιό. Ο γιος μου προσπάθησε να τους χωρίσει, ωστόσο αυτοί χτύπησαν κι άλλα παιδιά. Μάλιστα, επιτέθηκαν και στην κυρία που εργάζεται στο κυλικείο όταν προσπάθησε να τους χωρίσει», αναφέρει.

Σύμφωνα με τον γονέα, η διοίκηση του σχολείου προσπάθησε να υποβαθμίσει το συμβάν, ενώ στους γονείς του παιδιού που ξυλοκοπήθηκε ανέφεραν από το τηλέφωνο ότι ο γιος τους έχει μόνο μερικά χτυπήματα και πως μπορεί να μεταφερθεί στο νοσοκομείο με ιδιωτικό αυτοκίνητο, όπως και έγινε.

Από την προηγούμενη Τετάρτη η συμμορία απειλούσε τον συγκεκριμένο μαθητή με SMS και στη συνέχεια τον χτύπησε άγρια στο σχολείο

«Το βράδυ, λίγες ώρες μετά το συμβάν, η συμμορία των ανηλίκων έστελνε απειλητικά μηνύματα στον γιο μου και στα άλλα παιδιά που ενεπλάκησαν και του έλεγαν πως “θα μαζευτούμε και θα σε γα…με”. Την επόμενη ημέρα τα παιδιά έκαναν αποχή από τα μαθήματά τους και η διοίκηση απέβαλε μόνο τέσσερα παιδιά που συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό. Οι γονείς είναι όλοι φοβισμένοι, καθώς κινδυνεύει η ασφάλεια των παιδιών μας», σημειώνει.

Ιστιαία: Θύμα επίθεσης 14χρονος μαθητής Γυμνασίου -Τον έσερναν στα σκαλιά και στο προαύλιο

«Δεν είναι συμμορία αλλά παρέα παιδιών»

Στο protothema.gr μίλησε και ένας ανήλικος που είναι φίλος με τα παιδιά που, όπως καταγγέλλουν οι γονείς, επιτέθηκαν άγρια στον συμμαθητή τους. Όπως είπε, «δεν πρόκειται για συμμορία αλλά για μία παρέα φίλων, όπως υπάρχει σε κάθε σχολείο».

Μιλώντας για το σοβαρό περιστατικό που σημειώθηκε την περασμένη Τρίτη, αναφέρει ότι ξεκίνησε από δύο μαθητές που πιάστηκαν στα χέρια και στη συνέχεια συμμετείχαν ανήλικοι και από τις δύο μεριές.

«Τα άτομα που κατηγορούνται είναι γνωστές πολεμικών τεχνών και συγκεκριμένα πάλης, για αυτό υπήρξε αυτό το αποτέλεσμα.

Μεταξύ αυτών δεν έχει υπάρξει ξανά τέτοιο περιστατικό, σε αντίθεση με το παιδί που βρέθηκε στο νοσοκομείο, το οποίο έχει τιμωρηθεί αρκετές φορές με πειθαρχικά.

Την επίθεση την δέχθηκε γιατί έβριζε και προκαλούσε καιρό. Δεν προβάλουμε την βία, αλλά ήταν λογικό να συμβεί μετά τη συμπεριφορά του. Δεν του έστελναν απειλητικά μηνύματα», αναφέρει.

Περιγράφοντας πως έγιναν όλα την περασμένη Τρίτη, δίνει τη δική του εκδοχή για το συμβάν. «

Το θύμα μαζί με άλλους μαθητές βρίσκονταν στο κυλικείο και περίμεναν να αγοράσουν φαγητό. Τότε το θύμα ξεκίνησε να σπρώχνει ένα άλλο παιδί και προσπάθησε να τον χτυπήσει.

Στη συνέχεια ξεκίνησαν να πλακώνονται και μπήκαν παιδιά και από τις δύο παρέες. Σε καμία περίπτωση δεν ήταν παρέα δέκα ατόμων που επιτέθηκε στο παιδί. Δεν υπάρχει παρέα που να κάνει bullying. Δεν ισχύει αυτό. Το παιδί που δέχθηκε την επίθεση προκαλούσε, ενώ τα παιδιά που κατηγορούνται είναι πολύ ήσυχοι μαθητές», ανέφερε ο μαθητής.

Οι κινήσεις από πλευράς της Διοίκησης του σχολείου

Σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση του σχολείου έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό, ενώ γονείς αναφέρουν ότι έχουν αποβληθεί τέσσερα άτομα που συμμετείχαν στην επίθεση.

Διαβάστε επίσης:

Πώς θα μετατρέψουμε το σπίτι μας στον πιο ζεστό, χουχουλιάρικο παράδεισο του φετινού χειμώνα;

“Πώς θα γλυτώσουμε από τα τροχαία”: Όσα μάθαμε στο σεμινάριο του Infokids.gr με τον Ιαβέρη

“Το παιδί είναι ο στόχος”: Οι συγγραφείς παιδικής λογοτεχνίας κατακεραυνώνουν τον Παπαθεοδώρου και ζητούν παραδειγματική τιμωρία

Η “Γιαγιά Σμύρνη” έρχεται στο Θέατρο Πρόβα από 23/10