Βόλος: Οι άγνωστες λεπτομέρειες για την υπόθεση της μητέρας που αφήνε μόνα τους τα 3 ανήλικα παιδιά της

Την περασμένη Παρασκευή το πανελλήνιο συγκλονίστηκε από την υπόθεση μιας 36χρονης μητέρας στον Βόλο, η οποία συνελήφθη για εγκατάλειψη των τριών παιδιών ηλικίας 3 ετών (δίδυμα) και 4 ετών.

Πολλά ειπώθηκαν για το πώς και το γιατί η μητέρα άφηνε μόνα τους τα παιδιά τις νύχτες για να δουλεύει και να τα συντηρεί.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Ταχυδρόμος του Βόλου τα 3 ανήλικα αδερφάκια απολαμβάνουν τη θαλπωρή της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου. Η Εισαγγελία Βόλου διέταξε προκαταρκτική την οποία θα διενεργήσει η Αστυνομία, ώστε να διερευνηθεί αν πράγματι στοιχειοθετείται σε βάρος της 36χρονης μητέρας η κατηγορία της έκθεσης σε κίνδυνο των τριών παιδιών.

Η μητέρα αφέθηκε ελεύθερη

Η 36χρονη αφού αφέθηκε ελεύθερη βρίσκεται διαρκώς δίπλα στα παιδιά της. Δείχνει να τα υπεραγαπά και δεν πρόκειται ποτέ να τα εγκαταλείψει, όπως φέρεται να είπε στους ανθρώπους του Νοσοκομείου.

Την ίδια ώρα η κοινωνική υπηρεσία του Νοσοκομείου έχει ξεκινήσει τη διερεύνηση της υπόθεσης, με στόχο να βρεθεί η ενδεδειγμένη λύση και να διασφαλιστεί στα τρία ανήλικα αδερφάκια ένα προστατευμένο οικογενειακό περιβάλλον, καθώς όπως όλα δείχνουν πίσω από αυτή την ιστορία κρύβεται ένα οικογενειακό δράμα με μία μητέρα που μεγαλώνει μόνη της τρία παιδιά.

Ο πρόεδρος του Ορφανοτροφείου Κώστας Θεοδώρου πάντως, «ανοίγει» τις πόρτες του ιδρύματος και εκδηλώνει την πρόθεση να φιλοξενήσει τα τρία αδερφάκια, αλλά και να στηρίξει τη μητέρα τους, μέχρι να επιλυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ως οικογένεια.

Το άγνωστο οικογενειακό δράμα

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Ταχυδρόμος του Βόλου από τις πρώτες πληροφορίες που έχει συγκεντρώσει η Κοινωνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου, η 36χρονη δεν έχει συγγενείς στον Βόλο, δεν έχει μόνιμη δουλειά και τα μεροκάματα που κάνει περιστασιακά δεν επαρκούν. Ο σύζυγός της είναι στη φυλακή και αυτό έχει δυσκολέψει ακόμη περισσότερο τον βιοπορισμό της οικογένειας.

Οι γείτονες που κατήγγειλαν στο «Χαμόγελο του Παιδιού» ότι τα παιδιά παραμελούνται, φέρεται επίσης να έχουν υποστηρίξει ότι τις δύο τελευταίες εβδομάδες τα παιδιά σταμάτησαν να πηγαίνουν στον παιδικό σταθμό, γεγονός που επιβεβαιώθηκε χθες από την έρευνα της Κοινωνικής Υπηρεσίας. Επίσης επιβεβαιώθηκε πως το σπίτι που διαμένει η 36χρονη με τα τρία παιδάκια της δεν ηλεκτροδοτείται.

Καλά πληροφορημένες πηγές έλεγαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι η Εισαγγελία έχει ζητήσει η 36χρονη να υποβληθεί σε ψυχιατρική εξέταση, ενώ σε εξετάσεις από παιδοψυχολόγο θα υποβληθούν και τα αδερφάκια, τα οποία σημειωτέον είναι περιποιημένα και η εικόνα τους δεν παραπέμπει σε παραμελημένα παιδιά.

Αλλες πληροφορίες αναφέρουν επίσης πως για τη συγκεκριμένη οικογένεια φέρεται να έχει γίνει ξανά καταγγελία στο «Χαμόγελο του Παιδιού» και ότι η 36χρονη μητέρα δεν ήταν συνεργάσιμη, προκειμένου να αναζητηθεί τρόπος να βοηθηθεί οικονομικά και κοινωνικά, για να μεγαλώσει τα τρία μικρά παιδιά.

Παρέμβαση από το Ορφανοτροφείο

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Ορφανοτροφείου Κώστας Θεοδώρου με αφορμή τη συγκεκριμένη υπόθεση απευθυνόμενος προς τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ επισημαίνει τα εξής:

«Διαβάσαμε το δημοσίευμα της εφημερίδας σας που αφορά στα 3 ανήλικα παιδιά τα οποία βρέθηκαν μόνα τους κατά τη διάρκεια της νύχτας, για τους λόγους που μόνο η μητέρα γνωρίζει. Ως πρόεδρος του ιδρύματος Ορφανοτροφείου Βόλου δηλώνω παρών για όλα τα παιδάκια της πόλης που χρειάζονται φροντίδα.

Για τα συγκεκριμένα 3 ανήλικα παιδιά, το ίδρυμα μπορεί να τους παρέχει δωμάτιο, σίτιση, καθαριότητα κι όση φροντίδα χρειάζονται τα παιδιά αυτής της ηλικίας ώστε να μεγαλώσουν φυσιολογικά χωρίς να τους επισκιάσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι γονείς κι αδυνατούν να τα μεγαλώσουν. Το ίδρυμα μπορεί να στηρίξει και τη μητέρα για όσο τα παιδιά της θα βρίσκονται εδώ επιτρέποντάς της να τρώει με τα παιδιά της τις ώρες του φαγητού. Είμαστε εδώ για να παρέχουμε βοήθεια σε όσα παιδιά έχουν ανάγκη τη φροντίδα που οι γονείς αδυνατούν να τους παρέχουν».