Βόλος: Πανικός για 5χρονο που κατάπιε νόμισμα

Πανικός επικράτησε χθες στο Νοσοκομείο του Βόλου όταν μεταφέρθηκε εσπευσμένα από τους γονείς του ένα 5χρονο παιδί που είχε καταπιεί νόμισμα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Taxydromos.gr, οι γιατροί δεν κατάφεραν να αφαιρέσουν το νόμισμα και το παιδί μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» Θεσσαλονίκης ώστε να αντιμετωπιστεί το περιστατικό.

Συνοδεία γιατρού το παιδάκι έφθασε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στη Θεσσαλονίκη και νοσηλεύεται στην Παιδοχειρουργική Κλινική.

Τα ύποπτα συμπτώματα

•    Εάν υποψιαζόμαστε ότι το παιδί ή το νήπιο έχει καταπιεί ένα ξένο σώμα, το παρακολουθούμε το παιδί για συμπτώματα πνιγμού όπως βήχα, έντονη σιελόρροια, δύσπνοια, δυσκολία στην κατάποση, άρνηση για φαγητό και αναπνευστική δυσκολία. Επίσης κάθε αλλαγή στη φωνή του παιδιού, όπως π.χ. αν γίνει πιο τραχιά, θα πρέπει να μας θέσει σε επιφυλακή καθώς αυτά τα συμπτώματα μπορεί να σημαίνουν μπλοκάρισμα σε κάποιον αεραγωγό.

•    Τηλεφωνούμε στον παιδίατρο ή στο κέντρο Δηλητηριάσεων (210 7793777) και ακολουθούμε τις οδηγίες που θα μας δώσουν.

Τι θα συμβεί αν χρειαστεί να απομακρυνθεί το ξένο σώμα

Αυτό εξαρτάται από το είδος του (π.χ. τοξικό ή μυτερό) και το σημείο μέσα στο σώμα όπου έχει κολλήσει. Αν το αντικείμενο βρίσκεται στον οισοφάγο, στην τραχεία ή στους πνεύμονες του παιδιού θα χρειαστεί να γίνει αφαίρεση με ένα ειδικό εργαλείο. Σε πολύ σοβαρές περιπτώσεις όπου ένα τοξικό αντικείμενο, ένας μαγνήτης ή κάτι μυτερό έχει καταλήξει στο στομάχι ή έχει κολλήσει σε κάποιο σημείο του πεπτικού μπορεί να χρειαστεί να αφαιρεθεί χειρουργικά.