Χαλκιδική: Συνελήφθησαν οι ανήλικοι γονείς του 2χρονου που είχε εξαφανιστεί στη Νικήτη

Δικογραφία για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο σχηματίστηκε εις βάρος των γονέων του δίχρονου παιδιού που το απόγευμα της Πέμπτης εξαφανίστηκε από χωράφι της Χαλκιδικής και εντοπίστηκε ώρες αργότερα σε πολύ μακρινή απόσταση από το σημείο που χάθηκαν τα ίχνη του.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του protothema.gr, το αδιανόητο περιστατικό έγινε περίπου στις 4 το απόγευμα, δύο ώρες νωρίτερα από ότι αρχικά είχε αναφερθεί, σε χωράφι με ελιές που εργάζονται η μητέρα και ο πατέρας του ανήλικου αγοριού, όταν το παιδί ξέφυγε από την προσοχή τους και εξαφανίσθηκε. Εκείνη την ώρα οι ανήλικοι γονείς ασχολούνταν με το μάζεμα ελιών, παρουσία της ιδιοκτήτριας της αγροτικής έκτασης που βρίσκεται στην Νικήτη και όταν αντιλήφθηκαν την απουσία του αγοριού ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό του.

Γιατί συνελήφθησαν η 16χρονη μητέρα και ο 17χρονος πατέρας

Οι γονείς δεν ειδοποίησαν αμέσως την ΕΛ.ΑΣ., αλλά μετά από δύο ώρες που αγνοούνταν τα ίχνη του παιδιού. Μόλις έλαβαν το “σήμα” για εξαφανίσει ανηλίκου, οι αστυνομικοί ξεκίνησαν άμεσα να “οργώνουν” την περιοχή και να πραγματοποιούν έρευνες σε κάθε πιθανό και απίθανο σημείο που θα μπορούσε να βρίσκεται το δίχρονο αγορακι. Η αγωνία έλαβε τέλος πέντε ολόκληρες ώρες μετά, όταν ένας ιδιοκτήτης αγροτεμαχίου της περιοχής κατάφερε να εντοπίσει μέσα στο σκοτάδι το παιδί και ειδοποίησε την αστυνομία.

Το δίχρονο αγορακι βρέθηκε καλά στην υγεία του, σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το χωράφι με τις ελιές όπου εξαφανίστηκε στις 4 το απόγευμα και το περιστατικό έληξε λίγα λεπτά πριν τις 9 το βράδυ.

Την προανάκριση ανέλαβαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Πολυγύρου. Οι δύο Ρομά γονείς του παιδιού, η 16χρονη μητέρα και ο 17χρονος πατέρας, συνελήφθησαν το βράδυ της Πέμπτης και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα με την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο.