Xαμός σε Δημοτικό της Αττικής: Έξωση για τους 90 μαθητές που έμειναν στο δρόμο – Τι καταγγέλλει το Υπ. Παιδείας

Ένα άνευ προηγουμένου σκηνικό έζησαν νωρίς το πρωί οι μαθητές του 9ου Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω πηγαίνοντας στο σχολείο για να παρακολουθήσουν το μάθημά τους.

Όπως κατήγγειλαν γονείς και εκπαιδευτικοί στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” του ΑΝΤ1 βρήκαν κλειδωμένο το πρωί το σχολείο, λίγες ημέρες μετά την έναρξη του σχολικού έτους.

Δικαστικοί επιμελητές έβαλαν λουκέτο στο σχολείο και 90 παιδιά έμειναν εκτός μαθημάτων

Όπως είπε ένας από τους γονείς, «ήρθαν δικαστικοί επιμελητές το πρωί και έκλεισαν το σχολείο, έβαλαν λουκέτο και έτσι 90 παιδιά έμειναν χωρίς σχολείο».

Αναφέρθηκε ότι το κτήριο είναι επί δεκαετίες νοικιασμένο και υπάρχει δικαστική διαμάχη ανάμεσα στο Δημόσιο και τους ιδιοκτήτες του.

Το πρόβλημα που έχει προκύψει με την στέγαση του σχολείου

«Το σχολείο ανήκει στους κληρονόμους της οικογένειας Ζαμπέτα, είναι νοικιασμένο εδώ και 40 χρόνια. Υπάρχει δικαστική διαμάχη από το 2020 και υπάρχει δικαστική απόφαση για έξωση», είπε ο γονέας, μιλώντας στον Γιώργο Παπαδάκη και στην Μαρία Αναστασοπούλου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας το 9ο σχολείο ανήκει στους κληρονόμους του Γιώργου Ζαμπέτα και είναι παρακείμενο στο σπίτι όπου έζησε ο μεγάλος Αιγαλεώτης στιχουργός και συνθέτης. Οι τέσσερις οικογένειες των κληρονόμων του, σύμφωνα με πληροφορίες στράφηκαν στην Αστική Δικαιοσύνη για να διεκδικήσουν από το Δήμο Αιγάλεω τα ενοίκια που δεν τους κατέβαλλε. Το 9ο Δημοτικό Σχολείο στεγάζεται σε ενοικιαζόμενο κτίριο, χωρίς να υπάρχει υπογεγραμμένο συμβόλαιο ενοικίασης και δεν έχει γίνει καταβολή των μισθωμάτων από το έτος 2019. Κατόπιν των αποφάσεων των δικαστηρίων στα οποία προσέφυγαν οι ιδιοκτήτες, έγινε έξωση του σχολείου.

90 μαθητές μένουν στον δρόμο και κανείς δεν μας ενημερώνει

Έξω από το σχολείο παρέμεναν τα παιδιά που δεν μπορούσαν να μπουν για μάθημα, πολλοί γονείς, αλλά και οι δάσκαλοι, όλοι τους κλειδωμένοι έξω από το 9ο Δημοτικό.

Εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών της περιοχής, είπε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» πως «δεν υπάρχει καμία απόφαση για το πού θα πάνε τα παιδιά. Είχε σχεδιαστεί να πάνε σε ένα γειτονικό σχολείο, όπου όμως τα παιδιά δεν χωράνε σε αυτό, καθώς είναι μικρό».

Παρέμβαση του Υπουργείου Παιδείας για να βρεθεί λύση για τους μαθητές

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης, επέρριψε τις ευθύνες στον Δήμο Αιγάλεω για τις αρνητικές εξελίξεις, λέγοντας πως «είναι απαράδεκτο να γίνονται αυτά, σε μια χρονιά που έχουμε πάρει εγκαίρως όλα τα μέτρα. Δεν έχουμε καμία ευθύνη για αυτό, δεν είναι αρμοδιότητα μας.

Είναι ευθύνη του Δήμου. Λάβαμε γνώση για την έξωση και απευθυνθήκαμε στον Δήμο να μας ενημερώσει σε ποιο σχολείο θα μεταφερθούν τα παιδιά. Μας διαβεβαίωσαν από τον Δήμο πως έχει δοθεί παράταση δύο εβδομάδων στην έξωση και δεν υπάρχει πρόβλημα».

Ο κ. Κόπτσης συμπλήρωσε ότι επικοινώνησε και προσωπικά με τον Δήμο και τον διευθυντή του γειτονικού σχολείου και ανέφερε ότι «αύριο το πρωί θα είναι έτοιμο το 14ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω να πάνε τα παιδιά, θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει αύριο έστω και με διπλή βάρδια, γιατί δεν θέλουμε να χαθεί ούτε μια ημέρα».

Υπενθυμίζεται ότι γονείς και εκπαιδευτικοί του σχολείου, εδώ και σχεδόν έναν χρόνο αγωνίζονται ώστε να δοθεί λύση, με αίτημα το σχολείο να παραμείνει στον χώρο που στεγάζεται ήδη και οι μαθητές να έχουν την Παιδεία και την μόρφωση που τους αξίζει στις κατάλληλες συνθήκες.

H Oμοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής στο πλευρό των μαθητών του 9ου Δημοτικού Αιγάλεω

Στα «ύψη» τα κρούσματα στα παιδιά - Πρόταση να κλείνει το τμήμα για 3 ημέρες μόλις εντοπιστεί κρούσμα

Το κουδούνι χτύπησε για όλους τους μαθητές και οι κενές ώρες είναι περισσότερες από τις ώρες των μαθημάτων.

Το διευρυμένο ολοήμερο είναι η «καινοτομία» της κυβέρνησης αλλά σε μεγάλο αριθμό σχολείων δεν λειτουργεί ούτε το κλασικό ολοήμερο.

Η Τράπεζα θεμάτων επεκτείνεται αλλά οι κενές ώρες πίνακες δεν γεμίζουν!

Όσο για την καθαριότητα προφανώς και δεν υπάρχει πρόβλημα αφού έμαθαν πλέον οι μαθητές να περιμένουν την καθαρή τουαλέτα μετά τις 11:00 π.μ., στην καλύτερη των περιπτώσεων.

Και δεν φτάνουν όλα αυτά, ΤΩΡΑ ΠΕΤΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ!!!

Έτσι σήμερα το πρωί βρήκαν μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς με αλλαγμένο λουκέτο την πόρτα του 9ου Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω προκειμένου να υλοποιηθεί η απόφαση έξωσης του σχολείου.

Και οι υπεύθυνοι κωφεύουν!!! Καμία αγωνία από τους υπευθύνους για το που πήγαν τα παιδιά, αν κινδύνεψαν στο πεζοδρόμιο, τι θα γίνει αύριο!

Απευθύνουμε ερώτημα στην Δημοτική Αρχή, εξάντλησε όλα τα περιθώρια απέναντι στις αρμόδιες υπηρεσίες για να μην φτάσουμε εδώ σήμερα;

Απευθύνουμε ερώτημα στην Περιφέρεια Αττικής, γιατί καθυστέρησε τον χαρακτηρισμό του κτιρίου ως όφειλε;

Όμως το κύριο ερώτημα το απευθύνουμε στην Υπουργό, αν αυτό είναι το Νέο Εκσυγχρονισμένο σχολείο που εσείς θεσμοθετήσατε;

Καλούμε να δυναμώσουν οι αγώνες σε κάθε Ένωση Γονέων, σε κάθε σχολείο για το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε.

Στηρίζουμε τον αγώνα του Συλλόγου Γονέων του 9ου Δημοτικού Αιγάλεω και της Ένωσης Γονέων Αιγάλεω.

Διαβάστε επίσης:

Θρήνος στο Θέρμο: Αυτοκτόνησε 14χρονη μαθήτρια – Συγκλονισμένοι οι γονείς και οι φίλοι

Ο βασικός δεκάλογος κυβερνοπροστασίας για μαθητές και γονείς

Σκηνές φαρ ουέστ στα Διαβατά Θεσσαλονίκης: 8χρονη τραυματίστηκε από πυροβολισμό

Συγκινημένος ο Κωνσταντίνος Καζάκος μαζί με τα παιδιά του στην αποχαιρετιστήρια τελετή του αείμνηστου μπαμπά του