Χάρη στην δωρεά μυελού των οστών σώθηκε ένα παιδάκι με σοβαρά αιματολογικά νοσήματα που έδινε μάχη για τη ζωή του

Η καλή και αισιόδοξη είδηση της ημέρας μας έρχεται από το Όραμα Ελπίδας και την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών καθώς όπως έγινε γνωστό ένα παιδάκι με σοβαρά αιματολογικά νοσήματα που έδινε μάχη για τη ζωή του έλαβε αιμοποιητικά κύτταρα μέσω της δωρεάς μυελού των οστων!

Όπως αναφέρεται στη δημοσίευση “Η εβδομάδα μας ολοκληρώνεται με δύο νέα δώρα ζωής! Δύο νεαρές γυναίκες προσέφεραν αιμοποιητικά κύτταρα σε έναν ενήλικα και ένα παιδί με σοβαρά αιματολογικά νοσήματα που έχρηζαν άμεσα μεταμόσχευσης μυελού των οστών. Το ένα μόσχευμα ταξίδεψε στη Νότια Αμερική και το άλλο αφορούσε ασθενή στην Ελλάδα. Το χαμόγελο, η διάθεση και η αποφασιστικότητα των δύο γυναικών μας συγκίνησαν ιδιαίτερα

Το Post απο το οραμα ελπιδασ

ΓΙΝΕ ΔΟΤΗΣ! ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙΣ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ!

Δίνοντας λίγο αίμα, ο καθένας από εμάς μπορεί να γίνει μελλοντικός δότης μυελού των οστών. Αυτό το δείγμα αίματος εξετάζεται στο ειδικό εργαστήριο κι έτσι προσδιορίζεται η “ιστική ταυτότητά” του, η οποία καταχωρείται στα αντίστοιχα αρχεία.

Όταν βρεθεί ένας εθελοντής που είναι συμβατός με έναν υποψήφιο λήπτη, ειδοποιείται, ενημερώνεται και ερωτάται αν εξακολουθεί να επιθυμεί να δώσει μυελό των οστών του στον πάσχοντα. Αν ναι, ακολουθεί μία απλή και σύντομη διαδικασία, της οποίας το αποτέλεσμα είναι η αρχή της σωτηρίας ενός συνανθρώπου μας. Περίπου 100 Έλληνες ασθενείς, οι μισοί από τους οποίους είναι παιδιά, θα μπορούσαν να σώζονται κάθε χρόνο από μία μεταμόσχευση μυελού των οστών.

Γινόμαστε ήρωες, βοηθάμε τα παιδιά να βρουν γρήγορα συμβατούς δότες μυελού των οστών και να δώσουν σύντομα ένα τέλος στη μάχη τους με σοβαρές ασθένειες!

Διαβάστε επίσης:

Πύργος: 29χρονη ΑμεΑ βιάστηκε από 12 άνδρες και έμεινε έγκυος – Σε ίδρυμα το παιδί της – Το οικογενειακό δράμα σοκάρει

“Kids4thecity”: Η δωρεάν εφαρμογή που βοηθά τους μαθητές να μάθουν την πόλη και τα μνημεία της, παίζοντας

Σχ.χρ.22-23: Έτσι θα εορταστεί φέτος η η επέτειος του Πολυτεχνείου στα σχολεία – Η εγκύκλιος του υπ. Παιδείας