Χαρούμενες διακοπές με ασκήσεις επανάληψης: Το Infokids.gr παρουσιάζει τα καλύτερα βιβλία καλοκαιρινών δραστηριοτήτων

Η καλοκαιρινή ανάπαυλα είναι απαραίτητη για όλα τα παιδιά. Ωστόσο, η επαφή τους με την ύλη που διδάχτηκαν στο σχολείο εμπεδώνεται ευκολότερα όταν δε διακόπτεται απότομα και πραγματοποιείται μέσα από δημιουργικές και παιγνιώδεις δραστηριότητες.

Αυτή την εποχή μπορείτε να βρείτε στα βιβλιοπωλεία της γειτονιάς και στους εκδοτικούς οίκους βιβλία καλοκαιρινών δραστηριοτήτων που απασχολούν δημιουργικά τα παιδιά και μεταμορφώνουν το παιχνίδι της μάθησης σε μια διασκεδαστική εμπειρία.

Πρόκειται για ευχάριστα βιβλία που τα παιδιά μπορούν να καταπιαστούν με τις ασκήσεις και τις δραστηριότηες από όποιο κεφάλαιο επιθυμούν. Μπορούν να παραλείψουν σελίδες αν δεν έχουν κέφι να κάνουν συγκεκριμένες ασκήσεις ή όταν πάλι δεν έχουν κάτι καλύτερο να κάνουν μέσα στην ημέρα μπορούν να κάνουν παραπάνω από μια σελίδα δραστηριοτήτων ημερησίως. Μπορούν να το παίρνουν μαζί τους στην παραλία κάτω από την ομπρέλα ή κάτω από το μαξιλάρι τους όταν δεν τους παίρνει ο ύπνος τα μεσημέρια.

Τέτοιου είδους βιβλία έχουν στόχο να κρατήσει τα παιδιά σε εγρήγορση τους καλοκαιρινούς μήνες, χωρίς να τα κουράσουν, εστιάζοντας στα σημαντικά γνωστικά θέματα της τάξης που μόλις τελείωσαν. Μπορείτε να οργανώσετε την ενασχόλησή τους βλέποντας το μαθησιακό στόχο κάθε δραστηριότητας ή να αφήσετε τα παιδιά να επιλέγουν κάθε φορά ό,τι τους αρέσει.Πρόκειται για μια δοκιμασμένη μέθοδο που έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές παιδιών προετοιμάζοντάς τα ομαλά για τη μετάβαση στη νέα σχολική χρονιά.

Τα εν λόγω βιβλία απευθύνονται τόσο στα παιδιά νηπιαγωγείου όσο και στα παιδιά των τάξεων του Δημοτικού.

Εμείς εδώ στο Infokids.gr κάναμε την απαραίτητη έρευνα αγοράς και ξεχωρίσαμε μια σειρά από βιβλία που θα κρατήσουν δημιουργική συντροφιά στα παιδιά είτε μέχρι να πάτε διακοπές είτε κατά τη διάρκεια αυτών:

“Αρχαίοι Έλληνες: Η ιστορία τους με αυτοκόλλητα”

Κάνε ένα ταξίδι µε αυτοκόλλητα στην αρχαία Ελλάδα! Μάθε για τον συναρπαστικό κόσµο των αρχαίων Ελλήνων, από τους γενναίους πολεµιστές και τα λαµπρά κτίρια µέχρι τους Ολυµπιακούς Αγώνες! Το βιβλίο είναι γεµάτο σηµαντικές πληροφορίες και ευφυείς παρατηρήσεις. Τα δεκάδες αυτοκόλλητα θα σε βοηθήσουν να ζωντανέψεις την αρχαία Ελλάδα, δηµιουργώντας πανέµορφα σκηνικά! Τι περιµένεις λοιπόν; Φόρεσε τον… χιτώνα σου και ξεκίνα το ταξίδι!

Εκδόσεις: Ψυχογιός
Σελίδες : 32
Ηλικία : 5-6,7-8
ISBN: 978-618-01-1791-2

“Αρχαίοι Αιγύπτιοι: Η ιστορία τους με αυτοκόλλητα”

Κάνε ένα ταξίδι µε αυτοκόλλητα στην αρχαία Αίγυπτο! Μάθε τα πάντα για τον απίστευτο κόσµο των αρχαίων Αιγυπτίων, από τη ζωή στον Νείλο µέχρι πώς χτίζονταν οι πυραµίδες και πώς γίνονταν οι µούµιες! Το βιβλίο είναι γεµάτο σηµαντικές πληροφορίες και ευφυείς παρατηρήσεις. Τα δεκάδες αυτοκόλλητα θα σε βοηθήσουν να ζωντανέψεις την αρχαία Αίγυπτο, δηµιουργώντας πανέµορφα σκηνικά! Τι περιµένεις λοιπόν; Βάλε τη στολή σου και περπάτα σαν Αιγύπτιος!

Εκδόσεις Ψυχογιός
Σελίδες : 32
Ηλικία : 5-6,7-8
ISBN: 978-618-01-2134-6

Μεγάλοι εξερευνητές: Η ιστορία τους με αυτοκόλλητα

Κάνε ένα ταξίδι µε αυτοκόλλητα στην άκρη του κόσµου! Μάθε για τους πιο σηµαντικούς εξερευνητές της ανθρωπότητας, από τον Λέιφ Έρικσον και τον Μάρκο Πόλο µέχρι τον Χριστόφορο Κολόµβο και τον Νιλ Άρµστρονγκ. Το βιβλίο είναι γεµάτο σηµαντικές πληροφορίες και ευφυείς παρατηρήσεις. Τα δεκάδες αυτοκόλλητα θα σε βοηθήσουν να ζωντανέψεις τις περιπέτειες των εξερευνητών, δηµιουργώντας πανέµορφα σκηνικά! Τι περιµένεις λοιπόν; Πάρε τα… κιάλια σου και ξεκίνα το ταξίδι!

Εκδόσεις: Ψυχογιός
Σελίδες : 32
Ηλικία : 5-6,7-8
ISBN: 978-618-01-1792-9

Μικρό μου Πόνυ – Μαθηματικά για Νήπια 

Τα Πόνυ προσκαλούν τα παιδιά στον ασυναγώνιστο κόσμο των μαθηματικών! Διαδρομές, μοτίβα, σχήματα, αριθμοί, σύνολα και όλες οι μαθηματικές έννοιες θα προσγειωθούν στο νου τους μέσα από παιγνιώδεις εργασίες διαβαθμισμένης δυσκολίας. Το βιβλίο θα τα βοηθήσει να σκέφτονται πάνω απ’ όλα… μαθηματικά!

 • ISBN: 978-960-569-219-3
 • Ηλικία: 5+
 • Σελίδες: 32
 • Eκδόσεις Παπαδόπουλος

 • Μικρό μου Πόνυ- Γλώσσας για Προνήπια

  Φύλλα σχεδιασμένα για τα προνήπια που θα βοηθήσουν τα παιδιά με τρόπο διασκεδαστικό να αναπτύξουν γλωσσικές δεξιότητες παρέα με τα ασυναγώνιστα Πόνυ! Η πρώτη επαφή με τη γραφή θα είναι μαγική!
  ISBN: 978-960-569-216-2
  Ηλικία: 4
  Σελίδες: 32
  Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Πάμε Διακοπές για παιδιά που τελείωσαν την Α΄ Δημοτικού

Το Πάµε Διακοπές για παιδιά που τελείωσαν την Α΄ Δηµοτικού είναι ένα διασκεδαστικό βιβλίο που έχει στόχο να συντροφεύσει τα παιδιά στις καλοκαιρινές τους διακοπές. Με διαθεµατικές δραστηριότητες βασισµένες στα σύγχρονα Αναλυτικά Προγράµµατα Σπουδών και εξαιρετική εικονογράφηση, τα παιδιά:
 • επαναλαµβάνουν την ύλη που διδάχτηκαν στην Α΄ τάξη
 • εµπλουτίζουν τις γνώσεις τους
 • καλλιεργούν δεξιότητες προφορικού και γραπτού λόγου
 • διασκεδάζουν µε σταυρόλεξα, λαβύρινθους, ακροστιχίδες
 • εκφράζονται δηµιουργικά µέσα από τη ζωγραφική
 • αναπτύσσουν την παρατηρητικότητα και την κριτική τους σκέψη
 • ευαισθητοποιούνται σε περιβαλλοντικά ζητήµατα
 • προετοιµάζονται για τη Β΄ Δηµοτικού µε τον πιο ευχάριστο και δηµιουργικό τρόπο.

Συγγραφέας: Δεσύπρη Ευαγγελία

Εικονογράφος: Θεοχάρης Κώστας

ISBN: 978-960-569-588-0

Ηλικία: 6+

Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Βιβλιοπαιχνιδίσματα – Ένα βιβλίο για κάθε μέρα του μήνα

Τι μπορείς να κάνεις με ένα βιβλίο;  Μπορείς να το ξεφυλλίσεις, να δεις τις εικόνες του, να γνωρίσεις τους ήρωές του και, διαβάζοντάς το, να ανακαλύψεις την ιστορία που έχει να σου πει. Αυτό είναι από μόνο του διασκεδαστικό. Αν όμως θέλεις να βρεις και άλλους δημιουργικούς τρόπους, δραστηριότητες και προτάσεις που θα σε βοηθήσουν να απολαύσεις την ανάγνωση, εδώ σε περιμένουν 30+1 Βιβλιοπαιχνιδίσματα, για όποια ώρα της μέρας ή όποια μέρα του μήνα επιθυμείς.  Ένα βιβλίο με δραστηριότητες για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας, που δίνουν το έναυσμα για αναγνωστικές περιπέτειες στο σπίτι ή στο σχολείο.

Συγγραφέας: Παναγιώτα Στρίκου Τομοπούλου
ISBN: 978-960-04-4777-4
ΣΕΛ.: 56
Εικονογράφος: Γουάινσταϊν, Μαρκ
Εκδόσεις Κέδρος
Ηλικία: Για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας

Πινέλος το ποντικάκι, Αντιγράφω

Το δημιουργικό παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό για τη μαθησιακή ανάπτυξη των παιδιών. Ξεκινήστε τη δημιουργική απασχόληση με τη βοήθεια του Πινέλου και των φίλων του. Σε αυτό το βιβλίο δραστηριοτήτων τα παιδιά μαθαίνουν με διασκεδαστικό τρόπο και την πολύτιμη βοήθεια του Πινέλου να δημιουργούν εικόνες αντιγράφοντας κάθετες, οριζόντιες και καμπύλες γραμμές.
Ταυτόχρονα, μαθαίνουν να σχεδιάζουν και να γράφουν. Ενθαρρύνετε τα παιδιά να ολοκληρώσουν όλες τις δραστηριότητες του βιβλίου και επιδοκιμάστε τα καθώς δημιουργούν με ολοένα και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Σελίδες: 48

ISBN: 978-618-02-0770-5

Εκδόσεις Μίνωας

Πινέλος το ποντικάκι, Κόβω

Σε αυτό το βιβλίο τα παιδιά μαθαίνουν με διασκεδαστικό τρόπο να κόβουν εικόνες ακολουθώντας κάθετες, οριζόντιες και καμπύλες γραμμές.Ταυτόχρονα, μαθαίνουν να σχεδιάζουν και να γράφουν. Ενθαρρύνετε τα παιδιά να ολοκληρώσουν όλες τις δραστηριότητες του βιβλίου και επιδοκιμάστε τα καθώς δημιουργούν.

 Σελίδες: 48
 ISBN: 978-618-02-0772-9
 Εκδόσεις Μίνωας

Η Ελληνοεκδοτική προσκαλεί τους μικρούς βιβλιόφιλους να ξεφυλλίσουν τη σειρά “Καλό Καλοκαίρι”.  Βιβλία εύχρηστα, με όμορφη εικονογράφηση, που διασκεδάζουν τα παιδιά και τα βοηθούν να εξασκήσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες που απέκτησαν τη χρονιά που πέρασε, με τον πιο ευχάριστο τρόπο είναι το μυστικό για καλοκαιρινές ανάσες μάθησης. Τα παιδιά θα απασχοληθούν με μια ευρεία γκάμα εκπαιδευτικών δράσεων που τα βοηθούν να εξασκηθούν στο αλφάβητο, στους αριθμούς, στην Ιστορία, στα Μαθηματικά, στην Γεωγραφία και σε πολλά άλλα πεδία κατάλληλα για το ηλικιακό και σχολικό τους υπόβαθρο.

Τα φυλλαράκια των διακοπών

Ζήστε αξέχαστες καλοκαιρινές διακοπές παρέα με τα Φυλλαράκια! Στόχος του βιβλίου  “Τα φυλλαράκια των διακοπών” είναι να εμπλέξει τα παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας σε μια ενδιαφέρουσα διαδραστική διαδικασία μάθησης και ψυχαγωγίας.

Το παιδί-αναγνώστης γίνεται μέλος μιας παρέας φίλων και, μέσα από μια συναρπαστική περιπέτεια γεμάτη χιούμορ και ανατροπές αναπτύσσει λογικομαθηματικές και γλωσσικές δεξιότητες.

Το βιβλίο περιλαμβάνει πολλά «ανοιχτά» φύλλα εμπέδωσης, που επιδέχονται περισσότερες από μία σωστές απαντήσεις και καλλιεργούν τη σκέψη, την κρίση, τη φαντασία
και τη δημιουργικότητα των παιδιών.

Εικονογράφος: Ρένια Μεταλληνού
ISBN: 978-618-03-0880-8
Σελίδες: 48
Εκδόσεις: Μεταίχμιο

Παιχνίδια αντι-βαρεμάρας για τον δρόμο

Όποιος κι αν είναι ο προορισμός σου, το βιβλίο αυτό θα σε συνοδεύσει με παιχνίδια, γρίφους και διασκεδαστικές δραστηριότητες, που θα σου κάνουν παρέα σε όλη τη διαδρομή! Μπορείς να κόψεις τις σελίδες που θες και να τις έχεις πάντοτε μαζί σου!

Εκδόσεις Πατάκη

Συγγραφέας : Ταντχόουπ Σάιμον,Smith Sam

Μεταφραστής : Μπακογεώργου Ελένη

Εικονογράφος : Tomlins Karen,Maynard Marc

Επιμελητής : Taplin Sam

Μπορείτε να φανταστείτε καλύτερη παρέα για τις καλοκαιρινές διακοπές των παιδιών σας;