Χειμώνας τέλος! Πώς να καθαρίσετε βήμα-βήμα το τζάκι σας

Το τζάκι λόγω της θέσης του, αποτελεί κεντρικό στοιχείο του σαλονιού. Μπορεί ο χώρος σας να είναι πάντα τακτοποιημένος και πεντακάθαρος, αν όμως το τζάκι είναι μέσα στις στάχτες και την κάπνα, τότε θα υποβαθμίσει όλη την εικόνα. Δείτε πώς θα το καθαρίσετε σαν επαγγελματίας!

Τι θα χρειαστείτε:

Ξεσκονόπανο
3,5 λίτρα ζεστό νερό
1 φλ. χλωρίνη
6 κ.σ. φωσφορικό τρινάτριο
Χαρτί κουζίνας
Παλιά κομμάτια ύφασμα
Κατακάθι καφέ
Σκούπα
Βούρτσα scrub
Προϊόντα καθαρισμού
Γάντια
Προστατευτικά γυαλιά και μάσκα για τη σκόνη και τις στάχτες

Βήμα-βήμα η διαδικασία:

1. Ξεκινήστε στρώνοντας μπροστά από το τζάκι μερικά μεγάλα κομμάτια ύφασμα. Επειδή θα βγει πολλή βρωμιά, καλό θα ήταν να μην παραλείψετε αυτό το βήμα, γιατί αλλιώς θα λερώσετε σίγουρα το πάτωμα (και ένα μεγάλο μέρος του σαλονιού).

2. Ξεκινήστε να μαζεύετε τα υπολείμματα στάχτης που υπάρχουν στο τζάκι σας. Για να μη γεμίσει ο αέρας με σκόνες και στάχτες, ρίξτε πάνω στη στάχτη το κατακάθι του καφέ και στη συνέχεια μαζέψτε τα υπολείμματα με το φτυαράκι του τζακιού.

3. Σκουπίστε όλο το τζάκι ξεκινώντας από την κορυφή και προχωρώντας σιγά-σιγά προς τη βάση του. Δώστε βάση στο καθάρισμα, ώστε να μη μείνουν καθόλου βρωμιές μέσα στο τζάκι.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.spirossoulis.com – thehomeissue, το μεγαλύτερο ελληνικό online περιοδικό, αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.