Χριστούγεννα 2018: Υπέροχες παιδικές παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο στο Ολύμπια (από 22/12)

Τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι ιδιαίτερα για το Δήμο Αθηναίων καθώς η πόλη απέκτησε ένα καινούργιο καλλιτεχνικό στέκι, το «Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας». Πρόκειται για το θρυλικό κτίριο της οδού Ακαδημίας, που για περισσότερα από 70 χρόνια στέγαζε την Εθνική Λυρική Σκηνή και το οποίο άνοιξε εκ νέου τις πόρτες του στο κοινό. Μάλιστα ενόψει Χριστουγέννων έχουν προγραμματίσει μια σειρά από αγαπημένες παιδικές παραστάσεις και μάλιστα με ελεύθερη είσοδο, αρκεί πρώτα να έχετε εξασφαλίσει την θέση σας μέσω τηλεφωνικής κράτησης.

Το πρόγραμμα των δωρεάν παιδικών παραστάσεων διαμορφώνεται ως εξής

22 ΔEK 2018 • 12.00

Δυο ξεροκέφαλες κουτάλες

Ένας πρίγκιπας που σταματά ξαφνικά να τρώει και να μιλάει, φέρνει τους δυο καλύτερους μάγειρες του βασιλείου στην αυλή ενός αυταρχικού Βασιλιά, με τη διαταγή να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να ετοιμάσουν το ωραιότερο γεύμα. Η συνεργασία, όμως, ανάμεσά τους μοιάζει αδύνατη, το χάσμα μεταξύ τους τεράστιο και η θέση στο παλάτι που περιμένει τον νικητή, μία
και μοναδική! Μα τι επιτέλους τραβάει η όρεξη του πρίγκιπα; Όταν τα πράγματα φτάσουν στο απροχώρητο, θα ταξιδέψουν στη Χώρα των Σκέψεων, όπου οι σκέψεις όλων (ακόμα και των ίδιων των παιδιών της παράστασης!) πετάνε στον αέρα και ακούγονται δυνατά! Από αυτό το παράξενο, όμως, και μαγικό μέρος, κανείς δεν μπορεί να φύγει αν δεν μάθει πρώτα… να ακούει!

Για παιδιά 4+

22 ΔEK 2018 • 17.00

Ο Φον Κουραμπιές και ο Κόμης Μελομακαρόνης

Για χρόνια και χρόνια κάθε Χριστούγεννα, Μελομακάρονα και Κουραμπιέδες τρώγανε τα μουστάκια τους στον πιο αστείο πόλεμο του κόσμου… Μια μέρα όμως μια ξαφνική χιονοθύελλα τα
άλλαξε όλα. Ο Φον Κουραμπιές, ο κόμης Μελομακαρόνης, μια νηστική αρκούδα, ένας ξενύχτης σκίουρος, ένας κηπουρός ονείρων, κι άλλοι πολλοί χαρακτήρες στην πιο αλλιώτικη χριστουγεννιάτι
κη περιπέτεια!

Για παιδιά 4+

23  ΔΕΚ  12.00 

5 μύθοι του Αισώπου

Ένας ζωηρός λαγός, μια αποφασιστική χελώνα, ένας παιχνιδιάρης τζίτζικας, ένας αφοσιωμένος μέρμηγκας, μια σκανδαλιάρα αλεπού,ένας φιλόδοξος κόρακας, ένα λιοντάρι με δυνατή φωνή και ένα τολμηρό κουνούπι συναντιούνται σε μια διασκεδαστική διαδραστική παράσταση, με έντονο ρυθμό και ιδιαίτερη μουσική που συνδυάζει αρμονικά ηθοποιούς και κούκλες, δημιουργώντας ένα
παραμυθένιο αποτέλεσμα

Για παιδιά 3+

23  ΔΕΚ  17.00 

“Ένα ξωτικό στην πόρτα μου”

Σε ένα εργοστάσιο παιχνιδιών, ο πλούσιος ιδιοκτήτης του, που δεν έχει μάθει ποτέ να δίνει τίποτα και σε κανέναν, ενθουσιάζεται όταν ξαφνικά στη πόρτα του εμφανίζεται ένα ξωτικό των Χριστουγέννων που γνωρίζει να φτιάχνει υπέροχα παιχνίδια. Κι ενώ εκείνος του προσφέρει αμέσως δουλειά, σχεδιάζοντας να τον χρησιμοποιήσει για να εκπληρώσει τα πονηρά του σχέδια, το ξωτικό έχει μια σημαντική αποστολή: να επιστρέψει ένα δώρο σε κάποιον που το έχασε. Τα πράγματα θα φτάσουν στο απροχώρητο, όταν το ξωτικό αποφασίσει να αφήσει το εργοστάσιο και να φύγει μακριά, ενώ ο ιδιοκτήτης του το καταδιώκει προσπαθώντας να το πείσει να επιστρέψει. Οι δυο τους εγκλωβίζονται σε μια χιονοθύελλα και εκεί, όταν όλα μοιάζουν να έχουν χαθεί, μια σειρά από γεγονότα θα φέρουν τους δυο πρωταγωνιστές αντιμέτωπους με τον ίδιο τους τον εαυτό.Μια περιπέτεια γεμάτη δράση, μουσική και τραγούδι, αλλά και όμορφες συγκινητικές στιγμές, που αποδίδει με τον πιο ευφάνταστο τρόπο το αληθινό νόημα των Χριστουγέννων: την ομορφιά του να δίνεις, να μοιράζεσαι και να αγαπάς.

Για παιδιά 4+

24 › ΔΕΚ 2018 • 12.00

Χριστουγεννιάτικη Ιστορία

Ο Εμπενίζερ Σκρουτζ είναι ένας φιλάργυρος, ξεροκέφαλος και γκρινιάρης άνθρωπος. Δεν μπορεί να υποφέρει τις χριστουγεννιάτικες γιορτές και τους ανθρώπους που γιορτάζουν και χαίρονται. Οι οικογενειακές συγκεντρώσεις, τα δώρα και οι ευχές δεν τον αγγίζουν.Ο Μπομπ Κράτσιτ είναι ο πιστός του υπάλληλος, οικογενειάρχης, ταπεινός και φτωχός, όμως με μια καρδιά γεμάτη αγάπη, τον οποίον ο Σκρουτζ εκμεταλλεύεται με κάθε τρόπο. Την παραμονή των Χριστουγέννων, θα δεχτεί μια απροσδόκητη επίσκεψη και θα παρασυρθεί σε ένα παράξενο ταξίδι στο χρόνο, που θα του αλλάξει τη ζωή. Πρωτότυπη μεταφορά του κλασικού αριστουργήματος του Καρόλου Ντίκενς, σε μια παράσταση με χειροποίητες ξυλόγλυπτες μαριονέτες και ηθοποιούς.

Για παιδιά 5+

24 › ΔΕΚ 2018 • 17.00

“Γιε-Χσιεν: Η σταχτοπούτα από την Κίνα”

 

Το έργο βασίζεται στον κινέζικο μύθο Ye Xian που έγραψε ο Κινέζος ποιητής Tuan Ch’eng-shih τον 9ο αιώνα. Η παράσταση δημιουργήθηκε για δύο ηθοποιούς-αφηγητές, οι οποίοι εναλλάσσουν τον ρόλο του αφηγητή με τους διαφορετικούς ρόλους του παραμυθιού, αλλάζοντας αξεσουάρ με μοναδική ταχύτητα. Παράλληλα, με απλά σκηνικά αντικείμενα, δημιουργούν όλους τους διαφορετικούς χώρους αλλά και την αλλαγή ατμόσφαιρας του παραμυθιού. Στη διαχρονική αυτή ιστορία, εκτός από την ευγενική Γιε-χ-σιεν, το χρυσό της ψάρι, την κακιά μητριά της, θα γνωρίσουμε και ένα μικροσκοπικό χρυσοκέντητο ανεκτίμητο παντοφλάκι. Θα μπορέσει η Γιε-χσιεν να πάει στη γιορτή της Άνοιξης; Πώς μπορεί το ψάρι της, να την βοηθήσει; Και το πιο σημαντικό απ’ όλα, τι συνέβη στο παντοφλάκι; *Μετά την παράσταση ακολουθεί θεατρικό παιχνίδι διάρκειας 30 λεπτών.

Για παιδιά 4+

27 › ΔΕΚ 2018 • 11.00

Τα Χριστούγεννα του Λύκου Ζαχαρία

Στον Λύκο Ζαχαρία δεν αρέσουν καθόλου τα Χριστούγεννα. Τριγυρίζει μουτρωμένος ψάχνοντας παρέα για να παίξει χιονοπόλεμο.
Όλοι όμως είναι απασχολημένοι με τις προετοιμασίες των γιορτών. Ευτυχώς οι φίλοι του θα τον βοηθήσουν να μπει κι αυτός στο γιορτινό κλίμα των ημερών. Φυσικά στο τέλος τον περιμένει μια υπέροχη έκπληξη!Μια διαδραστική αφήγηση του αγαπημένου παραμυθιού της Orianne Lallemand με την ενεργό συμμετοχή των παιδιών στους ρόλους των φίλων του Λύκου Ζαχαρία.

Για παιδιά 5+

27 › ΔΕΚ 2018 • 17.00

Το νησί των συναισθημάτων

Έχοντας ως κεντρικό θέμα τη συναισθηματική νοημοσύνη, η διαδραστική παράσταση είναι βασισμένη σε τεχνικές του σωματικού θεάτρου με έμφαση στην εκφραστικότητα, την κίνηση, το χορό και το τραγούδι. Τα παιδιά συμμετέχουν σε συγκεκριμένα σημεία της δράσης μέσα από θεατρικά παιχνίδια και τεχνικές του εκπαιδευτικού δράματος, επηρεάζουν την εξέλιξή της ιστορίας, μπαίνουν βαθιά στο θεματικό κέντρο της, αλληλεπιδρώντας, ασκώντας την κριτική τους σκέψη και συμμετέχοντας ενεργητικά.

Για παιδιά 5+

28 › ΔΕΚ 2018 • 11.00

Μια τελεία είναι το Θαύμα των Χριστουγέννων

Χριστουγεννιάτικη προσαρμογή του βιβλίου «Η Λία και η τελεία»Είμαστε τέλειοι με όλες μας τις ατέλειες! Το σχολείο γιορτάζει, όλοι οι μαθητές ετοιμάζονται για την ομορφότερη μέρα του χρόνου, στολίζουμε το δέντρο, φτιάχνουμε μυρωδάτους κουραμπιέδες και ζωγραφίζουμε χριστουγεννιάτικα στολίδια.Τι γίνεται όμως με τη Λία; Δεν ξέρει να ζωγραφίζει; Δεν θέλει να ζωγραφίζει; Με την παρότρυνση της δασκάλας, η Λία κάνει μία Τελεία και από εκεί ξεκινά το θαύμα των Χριστουγέννων. Τα παιδιά μαζί με τη Λία ανακαλύπτουν τον υπέροχο μοναδικό εαυτό τους την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και τίποτα πια δεν θα είναι όπως παλιά.

Για παιδιά 5+

28 › ΔΕΚ 2018 • 17.00

Ένα καλικαντζαράκι αλλιώτικο απ’ τ’ άλλα!

«Πω πω, τι όμορφο χριστουγεννιάτικο δέντρο!» είπε ο μικρός καλικάντζαρος. Τότε όλα τα καλικαντζαράκια γούρλωσαν τα μάτια τους, ανεβοκατέβασαν τις ουρές τους και έβγαλαν μια δυνατή κραυγή: «Δέντρο; Ώρα για σκανδαλιές ανακατωσούρες και ζημιεεεεεες!». Άραγε θα καταφέρει ο μικρός καλικάντζαρος μαζί με τα παιδιά να φτάσουν στο μαγικό αστέρι της κορφής του χριστουγεννιάτικου δέντρου και να κάνουν μια ευχή αγάπης ή θα παρασυρθούν από τα παιχνιδιάρικα στολίδια; Ένα χριστουγεννιάτικο θεατρικό παιχνίδι με ξέφρενους ρυθμούς, μια διαδρομή μαγείας, σκανδαλιάς και διαφορετικότητας ξεδιπλώνεται μπροστά στα παιδιά και τα πασπαλίζει με άφθονη αστερόσκονη… Ένα υπέροχο δώρο για τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Για παιδιά 4+

29 › ΔΕΚ 2018 • 12.00

…κι εμείς καλύτερα!

Κάπου μακριά, πέρα απ’ τα βουνά, βρίσκεται η καλύτερη πολιτεία του κόσμου. Οι κάτοικοί της ζουν απομονωμένοι, αλλά απόλυτα ικανοποιημένοι και χαρούμενοι, κρατάνε κάθε μέρα σχολαστικά τις συνήθειές τους. Ο νεαρός Τζιμ όμως, που γεννήθηκε σε αυτή την πόλη, δεν θέλει να κάνει τα ίδια κάθε μέρα. Θέλει να γίνει εξευρευνητής και να γνωρίσει νέα πράγματα. Οι ενήλικες δεν τον παίρνουν στα σοβαρά, αλλά ούτε και η μικρή Λίνα που πηγαίνει στην ίδια τάξη. Ένας παράξενος ταξιδιώτης έρχεται στην απομακρυσμένη πολιτεία και φέρνει μαζί του νέες σκέψεις και ιδέες…
Μια ιστορία με χιούμορ που αναδεικνύει τη θετική, δημιουργική πλευρά της διαφορετικότητας στη ζωή μας.

Για παιδιά 3+

29 › ΔΕΚ 2018 • 17.00

Γύρω-γύρω μήνες

Δρόμο παίρνει, δρόμο αφήνει η κυρά-Καλή και φτάνει στο παλάτι του γέρο-Χρόνου, όπου συναντά τον κάθε έναν από τους 12 μήνες και μιλά μαζί του με ανοιχτή καρδιά για τα ξεχωριστά χαρίσματά του. Αναδεικνύει τα καλούδια του καθένα, τον ευχαριστεί για τα δώρα που προσφέρει και για τις ομορφιές του. Ζει την κάθε εποχή με τα έθιμά της και τα ζωντανεύει σε μια γιορτή, όπως εκείνες που απλά και παραδοσιακά έστηναν οι παρέες των παιδιών στιςγειτονιές, σε κάθε περιοχή της Ελλάδας.

Για παιδιά 3+

30 › ΔΕΚ 2018 • 12.00

Χριστουγεννιάτικα Παιχνιδομαγέματα

Η Λίνα Μαγισσουλίνα είναι ζωηρή, πολύ-πολύ ζωηρή και κανείς δεν την αντέχει… ούτε για μια στιγμή! Γι’ αυτό και οι φίλοι της, τη φορτώνουν στο μαγικό σκουπάκι της και τη στέλνουν «διακοπές» στον Βόρειο Πόλο, στη νονά της την Σία Μαγισσία, που -μεταξύ μας- μια χαρά περνούσε μέχρι τώρα στην κουζίνα της φτιάχνοντας πραλίνες, κουραμπιέδες και γλυκάκια για τον Άγιο Βασίλη και τα ξωτικάκια. Μα όταν η Λίνα η Μαγισσουλίνα αρχίζει τις σκανδαλιές τότε όλα γίνονται στ’ αλήθεια άνω-κάτω, ακόμη κι αν είναι Χριστούγεννα… Άραγε θα πείσουν ο Άγιος Βασίλης και τα παιδιά την Λίνα Μαγισσουλίνα να σταματήσει τις σκανταλιές, να διορθώσει τα λάθη της και να αποκτήσει πολλούς και πραγματικούς φίλους;Μια διαδραστική παράσταση που έχει αγαπηθεί όσο λίγες, που μαμάδες και μπαμπάδες ξεχνάνε τα κινητά τους και βρίσκονται με τα πόδια ψηλά στον αέρα, που μικροί και μεγάλοι γίνονται μια θεότρελη παρέα που ζωντανεύει τον χριστουγεννιάτικο χορό του βυθού, που ταξιδεύει μέχρι τα σύννεφα και που καταφέρνει να αγγίξει το αστέρι των Χριστουγέννων. Είναι η παράσταση που μας συγκινεί και μας κάνει να γελάμε μέχρι δακρύων και που όλο και κάποια παιδική φωνούλα θα ακουστεί να λέει «Μαμά τελειώνει;  Δεν θέλω να τελειώσει ποτέ!»

Για παιδιά 2+

30 › ΔΕΚ 2018 • 17.00

Ο Μικρός Πρίγκιπας στον πλανήτη των Χριστουγέννων

Το απόλυτο παραμύθι του 20ου αιώνα – με λίγες χριστουγεννιάτικες πινελιές- μας κινητοποιεί τις πέντε αισθήσεις και μας καλεί να ανακαλύψουμε ξανά την ιστορία του Μικρού Πρίγκιπα αλλά και αυτό το «κάτι» αληθινό, το κρυμμένο μέσα μας.Αγάπη, φιλία, παιχνίδι, ευθύνη, γέλια, αντιφάσεις, ελπίδα, όνειρο, διαφορετικότητα, σχέσεις, αισιοδοξία, ήχοι, μουσική και βίντεο είναι μερικά μόνο από τα «υλικά» που ξεδιπλώνουν και ξεδιπλώνονται στον γοητευτικό κόσμο του Μικρού Πρίγκιπα χαρίζοντας στους μικρούς μας φίλους μια ανεκτίμητη γνώση ζωής και στους μεγάλους την ανάκτηση της χαμένης τους παιδικότητας.

Για παιδιά 4+

31 › ΔΕΚ 2018 • 12.00

Πώς Βγαίνουμε από το βυθό παρακαλώ

«Πάνω είναι πανέμορφα, θεσπέσια, χάρμα, μούρλια Ο ουρανός; Μπλε όνειρο. Πράσινα τα λαγκάδια Τα άστρα λαμπυρίζουνε τα ήσυχα τα βράδια Που να βλεπες Αυγερινό και πιο νωρίς την Πούλια…» Με βάση την συναρπαστική πλοκή του παραμυθιού «Η Μικρή Γοργόνα» του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, η ομάδα Hippo χτίζει μια παράσταση όπου κυριαρχεί το σωματικό θέατρο, οι έξυπνοι διάλογοι, η μουσική, το τραγούδι, η φαντασία. Με χιούμορ και ευαισθησία, με αίσθημα ευθύνης απέναντι σε μικρούς και μεγάλους θεατές, παρουσιάζεται ένα πολυεπίπεδο θέαμα μεγάλης αισθητικής αξίας και νοηματικής πυκνότητας.

Για παιδιά 4+

31 › ΔΕΚ 2018 • 17.00

“Ο Καρυοθραύστης”

H θεατρική ομάδα ΤΟΠΙ φέρνει κοντά μας το Χριστουγεννιάτικο παραμύθι «Ο Καρυοθραύστης» του Ε.Τ.Α. Χόφμαν. Η μαγική ιστορία της Κλάρας, ένα όνειρο ή πραγματικότητα…; Παραμονή Χριστουγέννων , προσμονή για το άνοιγμα των δώρων και ανάμεσα σε όλα ένας καρυοθραύστης. Η Μάχη με την βασίλισσα των ποντικιών, τα μάγια που λύθηκαν μετά την μάχη και το απίστευτο ταξίδι στο κόσμο των ζαχαρωτών… Και χορός με τη μουσική του Τσαϊκόφσκι.

Τι πρέπει να κάνετε για να εξασφαλίσετε τη θέση σας

Απαραίτητη η κράτηση θέσης τηλεφωνικά, από τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου, στο 210 5284852, Δευτέρα-Παρασκευή, 10:00-14:00.

Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας

Ακαδημίας 59, Αθήνα 

 210 528 4800