Υπ. Παιδείας: Ξεκινούν οι Πανελλήνιες την Δευτέρα 15/6 – «Είμαστε πανέτοιμοι. Υποχρεωτικό το self test και η μάσκα»

«Είμαστε πανέτοιμοι για τις Πανελλαδικές εξετάσεις που ξεκινούν τη Δευτέρα. Ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά για όλους τους μαθητές και ιδιαίτερα για τους μαθητές της τρίτης Λυκείου. Κάναμε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για να λειτουργήσουν άψογα όλα και κυρίως. Μειώσαμε την ύλη της τρίτης Λυκείου κατά 30%, η λήξη των μαθημάτων έγινε λίγο νωρίτερα για ψυχολογικούς λόγους ώστε να είναι ήρεμοι οι μαθητές για τις εξετάσεις», δήλωσε στην εκπομπή “Από τις έξι” της ΕΡΤ ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης, για την “πρεμιέρα” των Πανελληνίων 2021.

Το πρωτόκολλο των Πανελληνίων λόγω πανδημίας

Μιλώντας για το πρωτόκολλο που θα τηρηθεί στις φετινές εξετάσεις ο κ. Κόπτσης ανέφερε: «Φροντίσαμε μέχρι και την τελευταία μέρα των ειδικών μαθημάτων, στις 12 Ιουλίου να υπάρχουν self test για τους μαθητές της τρίτης Λυκείου. Είναι υποχρεωτικό το self test και η μάσκα για όλους. Οι υποψήφιοι πρέπει να το κάνει τρεις μέρες νωρίτερα ώστε να ακολουθηθούν οι διαδικασίες και να δώσει επαναληπτικές εξετάσεις τον Σεπτέμβριο».

Τι θα ισχύσει στις περιοχές που υπάρχει πρόβλημα με τα self tests

Για τις περιοχές που υπάρχουν προβλήματα με τα self tests, οι μαθητές θα τα προμηθευτούν από το σχολείο και τα εξεταστικά κέντρα.

Όπως ανέφερε ο κ. Κόπτσης, «έχουμε για πρώτη φορά ένα σύστημα αποστολής θεμάτων, που είναι εξαιρετικό σε ταχύτητα και όγκο δεδομένων και απόλυτα αδιάβλητο. Θα πάμε πολύ καλά, παρά τις αντίξοες συνθήκες. Ψηφιοποιούμε όλες τις διαδικασίες στο υπουργείο παιδείας. Τα παιδιά θα λάβουν τα αποτελέσματα και τη μοριοδότηση μέσα από το κινητό τους», τόνισε ο κ. Κόπτσης.